Multi-masken met de Vichy Minerale Maskers

Nu we de feestdagen achter de rug hebben kan onze huid wel een stevige opkikker gebruiken. Mijn huid is droog door het koude winterweer maar ook het slechte eten van de feestdagen laat zijn sporen na. Ik ben dus gelijk aan de slag gegaan met de Vichy Minerale Maskers, waarbij ik ieder masker op een specifiek gebied aanbracht. Ik vertel je vandaag graag meer over deze maskers én over deze nieuwe methode.

Vichy Minerale Maskers

Wat is multi-masking?

One size fits all is zeker niet van toepassing op gezichtsmaskers. Veel mensen hebben een gecombineerd huidtype waardoor ieder gebied van de huid een andere verzorging nodig heeft. Bij mijzelf zie ik dit ook hard, aangezien mijn wangen extreem droog zijn maar mijn neus wel veel talg aanmaakt. Een reinigend masker werkt dus goed voor mijn huid maar gaat mijn wangen al snel irriteren. Omgekeerd gaat een voedend masker mijn neus veel te vettig maken. Daarom ben ik fan van de nieuwste trend genaamd multi-masking.

Bij multi-masking ga je kijken naar de behoeftes van je huid en je masker hierop aanpassen. Zoals de term al doet vermoeden ga je met meerdere maskers te werk, op de zones van je gezicht waar ze nodig zijn. De nieuwe Vichy Minerale Maskers zijn hier ideaal voor aangezien ze verschillende problemen grondig aanpakken. Er is een Verfrissend Mineraal masker, een Porie Zuiverend Klei masker en een Exfoliërend masker.

Vichy Minerale Maskers

Mijn routine

Mijn wangen zijn vrij rood, droog én gevoelig. Daarom gebruik ik het Verfrissende Mineraal masker (het blauwe masker) altijd op dat deel van mijn gezicht. Mijn voorhoofd heeft dan weer vaak last van droge velletjes, ook als mijn huid niet eens droog aanvoelt. Daarom gebruik ik het exfoliërende masker (het roze masker) altijd daar. Om mijn grove poriën en mee-eters op mijn neus aan te pakken gebruik ik het Porie Zuiverende kleimasker (het grijze masker). Zo krijgt iedereen deel van mijn gezicht de juiste verzorging.

Wil je zelf aan de slag gaan met het multi-masken? In de handleiding Gezichtsmaskers voor dummies legt Vichy precies uit hoe je de verschillende maskers op de juiste manier kunt combineren. Een Vichy Mineraal masker kost € 17,95 voor 75 ml of € 2,95 voor 2 sachets van 6 ml.

Doe jij al aan multi-masking?

Share:

4 Comments

 1. jeapiebel
  January 16, 2017 / 9:43 am

  One size fits all, het concept klinkt goed, al heb ik dit soort masker nog nooit geprobeerd.

 2. January 16, 2017 / 9:55 am

  Ik heb deze maskers ook getest en ik vind ze echt super fijn. Vooral de Double Glow is mijn favoriet

 3. January 16, 2017 / 12:11 pm

  Ik heb die multi-masking trend nog niet uitgeprobeerd, maar ben er wel benieuwd naar! 🙂 Zelf heb ik niet zo’n moeilijke huid, dus misschien is het resultaat bij mij minimaal…

 4. January 17, 2017 / 4:03 pm

  Ik heb deze maskertjes ook liggen maar nog niet getest. Ben benieuwd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?