Multifunctionele beautyproducten

Een tijdje terug schreef ik al eens een artikel over mijn reisfavorieten. Hierin kwamen al een heleboel multifunctionele producten in voor maar er zijn er nog veel meer! Producten die je voor meerdere doeleinden kunt gebruiken zijn niet alleen goed voor op reis, ze nemen ook minder plaats in in je stash én het is goedkoper. Ik ben op internet op zoek gegaan naar dit soort producten en het leek me wel leuk om mijn lijstje met jullie te delen.

Multifunctionele-producten-2

Benefit heeft een heleboel tints in hun assortiment. Deze producten kun je voor zowel je lippen als je wangen gebruiken en daarom is het het ideale product om in huis te hebben. Er zijn lichte tints verkrijgbaar die je als highlighter kunt gebruiken maar er zijn ook donkerdere tints die als blush fungeren. Ze zijn redelijk aan de prijs maar gelukkig gaan ze wel heel lang mee!

Nog zo’n paar producten die je als highlighter/blush en lipproduct kunt gebruiken zijn de NARS Multiples en de YSL Baby Doll Kiss & Blushes. Van de NARS Multiples heb ik er sinds kort ook een paar in huis en het zijn echt enorm fijne producten. Omdat ze in stickvorm zijn zijn ze ook makkelijk mee te nemen, je hebt geen kwasten nodig om ze aan te brengen.

Multifunctionele-producten-1

Buiten make-up is er ook multifunctionele skincare. De Kneipp Citrus Huidolie is zo’n product dat je voor meerdere doeleinden kunt gebruiken. Je kunt het voor droge plekjes gebruiken en dit zowel tijdens als na het douchen. Ook zou de geur je extra energie moeten geven.

Ook ben ik gek op de douchegels van I Love… Deze kun je zowel als douchegel en als badschuim gebruiken dus als je bv. graag in bad wil gaan op vakantie hoef je geen speciale badschuim aan te schaffen die je toch maar een paar keer gebruikt. Bij Philosophy hebben ze dit soort douchegels ook en die kun je in geval van nood zelfs als shampoo gebruiken! Buiten dit soort douchegels zijn er nog andere producten die je voor zowel huid als haar kan gebruiken. Het Rainpharma Intense Twinkle Mask is hier het beste voorbeeld van. Het masker ruikt echt verschrikkelijk maar verricht wonderen voor zowel huid als haar.

Dit waren dus alle producten die mij alleszins het handigst leken. Ik hou wel van producten die je voor meerdere doeleinden kunt gebruiken, zo blijft alles lekker georganiseerd!

Heb jij nog tips qua multifunctionele producten? Hoe bespaar jij plaats in je collectie? 

Share:

7 Comments

 1. Caro
  February 2, 2015 / 10:32 am

  Je kunt inderdaad sommige producten voor meerdere dingen gebruiken, daar denk ik eigenlijk nooit zo over na! De douchegel’s van I love.. zijn heel lekker inderdaad! 🙂

 2. Hanna
  February 2, 2015 / 11:22 am

  Die stick van Nars heeft mijn mama ook en ik steel hem stiekem soms. Nu gebruik ik liever geen douchegel als shampoo, ookal is dit de bedoeling. Mijn lichaam heeft zo wel andere behoeftes dan mijn haar.

 3. Anneleen - Teasistars
  February 2, 2015 / 2:21 pm

  Het Rainpharma twinkle mask spreek me echt enorm aan! Dadelijk eens je review lezen! 😀 Want dit wil ik zeker eens proberen als het een wondermiddel is!

 4. February 2, 2015 / 4:12 pm

  Naar die Nars multiples ben ik wel heel benieuwd! Ik was dit weekend van plan een YSL Kiss&Blush te kopen maar ik heb het toch maar niet gedaan omdat de verkoopster vertelde dat ze heel uitdrogend zijn voor de lippen

 5. February 2, 2015 / 5:34 pm

  Wat leuk om te lezen. Handig artikel! 🙂

 6. beautifulday4makeup
  February 3, 2015 / 10:34 pm

  Multi producten zijn zo handig!

 7. February 4, 2015 / 8:08 pm

  Ik hou wel van multifunctionele producten op zich, maar vaak vind ik ze dan maar passend voor één van de doeleinden zeg maar! 🙂 Zoals een lip- en cheecktint… 🙂
  De shower gels die je ook in bad kan doen vind ik dan weer wel ontzettend handig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?