Must read: Fijne beautyblogs voor reviews

Een jaar of vijf geleden werden we overspoeld door beautyblogs en beautyreviews. Sinds de focus een beetje naar Instagram verschoven is zijn er steeds minder blogs om te lezen, wat natuurlijk enorm jammer is. Ik blijf gelukkig stevig doorbloggen want ik vind persoonlijk dat een goede review niet te vervangen is door gewoon een foto of Instagram Story.

Gelukkig zijn er toch nog een heleboel fijne beautyblogs die frequent duidelijke, uitgebreide reviews posten. In dit artikel deel ik dan ook graag een aantal van mijn favorieten met jullie!

Pinkit.nl

Ik volg Bianca van Pinkit.nl al jaren met veel plezier. Ze is een van de weinige bloggers die nog steeds consequent blogt én ze doet het nog altijd met veel enthousiasme. Tussen haar reviews vind je een fijne mix van nieuwigheden en perssamples, gecombineerd met producten die ze zelf ontdekt of gekocht heeft.

Haar reviews zijn ook altijd zeer uitgebreid én eerlijk. Doordat Bianca zoveel ervaring heeft met het testen van producten weet je ook wel dat ze zeer kritisch zal zijn en dat je haar aanbevelingen ter harte kunt nemen. Als er een blogger is die je absoluut mag vertouwen, dan is het zeker en vast Bianca!

Verdraaid Mooi

Verdraaid Mooi, de beautyblog van Daphne, is een blog die ik iets recenter ben gaan volgen maar sindsdien trouw lees. De reviews en artikels van Daphne zijn namelijk écht heel erg leuk om te lezen en te bekijken.

Ze steekt enorm veel moeite in haar prachtige, duidelijke foto’s en dat is een plezier om te bekijken. Ook reviewt ze vaak een unieke mix aan merken, van de bekendere drogisterijmerken tot iets minder populaire merken.

Bij Verdraaid Mooi kun je verder ook terecht voor mooie (felle!) make-up looks én het laatste beautynieuws.

Writings By Amelie

Amelie is een dame uit Mechelen in België en op haar blog Writings By Amelie kun je terecht voor de meest leuke, originele reviews.

De specialiteit van Amelie ligt duidelijk bij het reviewen van skincare. Ze schrijft dan ook geregeld over de meest gekke, unieke maskertjes. Ik moet dan ook eerlijk bekennen dat minstens 20% van mijn maskerstash ontstaan is nadat ik Amelie erover zag schrijven.

Haar reviews zijn uitgebreid én eerlijk waardoor je gelijk weet waar je aan toe bent als je een bepaald product wilt proberen. Amelie zal nooit zomaar iets aanraden tenzij ze het zelf als positief heeft ervaren. Een absolute verademing!

Beautyandlifebycecilia.nl

De blog van Tamara is een van mijn favoriete blogs geworden. Ze schrijft over zowel leuke en unieke producten die je meestal niet vaak bij andere bloggers ziet voorbijkomen. Door Tamara heb ik al een aantal producten ontdekt die ik waarschijnlijk anders nooit zou bekeken hebben.

Je merkt ook gewoon dat Tamara écht van beauty houdt en het dus ook zeker niet doet voor de freebies. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk waardoor haar blog zeer aangenaam is om te lezen. Ook maakt ze de meest práchtige looks waar je zeker door geïnspireerd zal raken.

Natuurlijk zijn er nog een heleboel andere fantastische blogs die zeker de moeite waard zijn om te lezen. Dit is in ieder geval een selectie van blogs die ik persoonlijk graag lees en die ik daarom graag in de bloemetjes wou zetten.

Beautybloggen is niet dood en dat bewijzen deze dames absoluut. Wil je dus wat te lezen hebben tijdens de koude, regenachtige dagen die eraan zitten te komen? Dan heb je met deze lijst alvast iets goeds in handen om je even mee bezig te houden.

Welke (beauty)blogs lees jij graag? 

Share:

4 Comments

 1. October 8, 2019 / 5:17 pm

  Leuk artikel, ik heb gelijk weer een nieuwe blog ontdekt. Zelf ben ik ook een beauty blogger die drie keer per week (maandag, woensdag en vrijdag) een artikel plaatst

 2. Gaby
  October 8, 2019 / 6:19 pm

  2 van de 4 ken ik al dus heb 2 nieuwe blogs om te lezen fijn

 3. October 9, 2019 / 9:16 pm

  Ik kende twee blogs uit dit rijtje. Maar altijd leuk om nieuwe te leren kennen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?