Musthave producten voor een smokey eye

Smokey eyes, wie houdt er niet van? Ze zijn perfect voor een feestje, een date night of gewoon om zomaar te dragen wanneer je zin hebt in wat extra drama.

Toch zijn er nog veel mensen die niet goed weten welke producten je hier nu het best voor kunt gebruiken en hoe je deze het best gebruikt. Daarom wil ik jullie in dit artikel doorheen de musthave producten voor een smokey eye gidsen.

Dit zijn alvast een aantal onmisbare producten die je bij iedere smokey eye hoort te gebruiken:

Een oogschaduwbasis of primer

Make-up valt of staat met een goede basis en dat is bij een smokey eye dus ook zeker het geval. Wil je dat je oogschaduw intens wordt en de hele dag perfect blijft zitten? Dan is een goede oogschaduwbasis echt onmisbaar.

Een oogschaduwbasis gaat ervoor zorgen dat alle producten beter hechten aan je oog. Hierdoor zullen de kleurtjes intenser worden, iets wat je natuurlijk wel wilt bij een smokey eye.

Ook zorgt een oogschaduwprimer of basis voor een soort barrière tussen het talg en je oogschaduw. Hierdoor zal je oogschaduw (en/of oogpotlood) de hele dag keurig op z’n plek blijven zitten!

Deze oogschaduwprimers zijn perfect geschikt voor smokey eyes:

Zwart oogpotlood

Een zwart oogpotlood is een absolute musthave voor smokey eyes. Je kunt het gebruiken om je hele ooglid mee in te kleuren of je gebruikt het rond de wimperrand om het uit te smudgen.

Ook is een zwart oogpotlood écht wel onmisbaar op de onderste wimperrand om het geheel goed zwart te maken. Door een zwart lijntje onder je ogen te zetten zal je smokey eye veel mysterieuzer ogen!

Mijn favoriete zwarte oogpotloden voor een smokey eye zijn:

producten voor een smokey eye

Donkere oogschaduw

Bij een smokey eye denk je automatisch aan donkere oogschaduw. De meeste mensen gaan automatisch voor zwart maar je kunt ook voor een andere kleur kiezen.

Door een andere kleur dan zwart te kiezen kun je je smokey eye vaak al een heel stuk subtieler maken aangezien zwart vaak nogal hard is.

Er zijn verschillende soorten donkere oogschaduw die geweldig zijn bij een smokey eye. Denk aan de klassieke kleuren zoals grijs, blauw en paars of de iets ‘neutralere’ kleuren zoals bruin, taupe of groen.

mascara smokey eye

Mascara of valse wimpers

En natuurlijk mag je de afwerking ook niet vergeten want een goede smokey eye valt of staat met een goed stel wimpers.

Valse wimpers zijn vaak een van de musthave producten voor een smokey eye. Ook hierbij kun je het zo dramatisch of juist zo natuurlijk maken als je zelf wilt.

Hou je toch liever van je eigen natuurlijke wimpers? Kies dan voor een mascara die lekker veel volume geeft. Enkele goede voorbeelden hiervan zijn:

producten voor een smokey eye

Dé usthave producten voor een smokey eye

De absolute musthave producten voor een smokey eye zijn dus: een goede basis, een zwart potlood, donkere oogschaduw en natuurlijk dus ook producten die voor volumineuze wimpers zorgen.

Je kunt binnen een smokey eye zoveel variëren als je wilt maar dit zijn zowat de basics die echt niet kunnen ontbreken als je voor een smokey eye wilt gaan.

Draag jij soms een smokey eye?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?