web analytics

Nachtcrème voor de vette huid

Ook een vette huid moet goed verzorgd en gehydrateerd worden, ook al maakt deze teveel talg aan. Zeker ‘s nachts, op het moment dat de huid zich herstelt, is een goede verzorging zeker een must. Je wilt alleen niet dat je huid nóg vetter wordt of dat je sneller last krijgt van puistjes.

Daarom kies je bij een vette huid best voor een nachtcrème die snel intrekt, niet vet is en tegelijkertijd ook je acne en mee-eters onder controle houdt.

Benieuwd welke nachtcrème je dan best gebruikt? Dit zijn de beste nachtcrèmes voor de vette huid:

Clinique Moisture Surge (hier te koop)

Olievrij en een heerlijke geltextuur, dat is het allerbelangrijkste als je op zoek bent naar een fijne nachtcrème voor de vette huid. En als er een crème is die perfect binnen deze categorie past, dan is het zeker weten de Moisture Surge van Clinique.

Deze crème belooft tot 100 uur hydratatie en is dus perfect geschikt voor vette huidtypes die toch wel geregeld last hebben van een vochtarme huid en dus wel wat extra hydratatie en verzorging kunnen gebruiken, zonder de huid daardoor perse vetter of glanzender te maken.

De crème trekt snel in en is ook nog eens hypoallergeen waardoor ook mensen met een gevoelige huid (die geen parfum verdraagt) deze crème perfect kunnen gebruiken.

Neutrogena Hydro Boost Gel Sleeping Crème (hier te koop)

De Neutrogena Hydro Boost crèmes staan erom bekend om fantastisch te zijn voor de vette huid. Ze geven de vette huid voldoende hydratatie zonder meteen te rijk of te vet te zijn. Hierdoor trekken ze snel in en veroorzaken ze dus ook geen extra talgproductie, puistjes of mee-eters.

De normale Hydro Boost Gel Cream voor overdag vind ik zelf ook heel prettig maar er is tegenwoordig dus ook een speciale versie voor ‘s nachts die ook zeker de moeite waard is.

Mario Badescu Seaweed Night Cream (hier te koop)

Voed de huid gedurende de nacht met een olievrije mix van zee-extracten en hydraterende krachtpatsers. De meest universele Seaweed-nachtcrème van Mario Badescu is verrijkt met mineraalrijk blaaswier, collageen, elastine en natriumhyaluronaat, zodat de huid de volgende ochtend glad is en een stralende, gehydrateerde teint heeft.

Doordat de crème dus volledig olievrij is mag je er zeker van zijn dat deze nachtcrème de vette huid niet nóg vetter zal maken maar juist op een zachte manier zal verzorgen.

Paula’s Choice Skin Balancing Nachtcrème (hier te koop)

Deze lichte gelcrème trekt snel in de huid, geeft een matte finish & verstopt de poriën niet waardoor hij ideaal geschikt is voor mensen met een vet huidtype. In principe is het geen échte nachtcrème in de exacte zin van het woord aangezien je deze zowel ‘s morgens als ‘s avonds zou kunnen gebruiken.

Toch zou ik hem vooral in de nacht kunnen aanraden omdat je het effect van deze crème vooral goed opmerkt de dag erna. Ook bevat hij geen SPF waardoor ik hem sowieso ook iets meer geschikt vind voor tijdens de nacht.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?