web analytics

Nagels sneller laten groeien: de beste tips

Lange en sterke nagels, wie wilt dat nu niet? Toch is het helaas niet iedereen gegeven! Het kan daarom zeer frustrerend zijn om te wachten tot je nagels eindelijk lekker lang zijn om ze dan alsnog af te zien breken.

Gelukkig zijn er heel wat dingen die je kunt doen om snel langere nagels te krijgen en het is in principe helemaal niet zo moeilijk. In dit artikel deel ik daarom graag mijn beste en makkelijkste tips.

Wil je je nagels sneller laten groeien? Hou dan deze tips in het achterhoofd!

Gebruik een nagelverharder

Als je niet wilt dat je nagels gaan scheuren tijdens het groeiproces is een nagelverharder eigenlijk onmisbaar. Zo’n nagelverharder maakt je nagels harder en sterker en zijn dus ideaal voor mensen die last hebben van broze, dunne nagels.

Een nagelverharder is een doorzichtige nagellak, eigenlijk een soort basecoat. Je brengt deze gewoon op je nagels aan onder je andere nagellak of op zichzelf.

Opgelet: overdrijf ook zeker niet met een nagelverharder. Je kunt je nagels ook té hard maken waardoor ze niet gaan scheuren maar juist gaan afbreken en dat wil je ook niet. Als je toch met nagelverharder aan de slag gaat, gebruik het dan eerder in de vorm van een kuur.

Nog op zoek naar een goed product? De nagelverharder van Herôme is de absolute #1 en een aanrader als je echt hele dunne of slappe nagels hebt. Ook Essie Strong Start is een zeer fijne nagelverharder maar is niet zo extreem verhardend als die van Herôme.

Vergeet je nagelriemen niet

Als we volop op onze nagels focussen durven we onze nagelriemen wel eens te vergeten en dat terwijl deze minstens even belangrijk zijn. Ongezonde, droge nagelriemen hechten zich aan het nagelbed en zorgen ervoor dat de nagels dunner en dus ook zwakker uitgroeien.

Het is dus zeer belangrijk om je nagelriemen ook voldoende te verzorgen. Smeer ze dus geregeld in met een hand- en nagelcrème of een lekker vette olie.

Eens de nagelriemen goed gehydrateerd zijn mag je ze een beetje losmaken van het nagelbed en ze zachtjes terugduwen met een bokkenpootje.

Let op: er zijn ook nagelriemknippers op de markt maar deze gebruik je beter niet. Hiermee kun je namelijk heel wat schade aanrichten aan je nagelriemen! Laat het knippen dus over aan de professionele nagelsalons.

Laat je nagels rusten

Wil je echt graag lange en gezonde nagels? Dan is het ook zeer belangrijk om ze af en toe de nodige rust te gunnen. Continu acryl- of gelnagels dragen of je nagels lakken is niet zo goed voor de gezondheid van je nagels aangezien ze ook geregeld moeten kunnen ademen.

Het is daarom ook zeer belangrijk om af en toe gewoon helemaal niets met je nagels te doen. Geen nepnagels, geen nagellak en zelfs geen basecoat.

Je hoeft dit niet al té vaak te doen maar af en toe een rustpauze is dus zeer belangrijk voor de gezondheid van je nagels.

Bescherm je nagels

Ik heb in dit artikel vooral gesproken over de verzorging van je nagels maar de bescherming is eigenlijk even belangrijk als je wilt dat je nagels sneller groeien.

Probeer om geen agressieve producten te gebruiken en/of maak gebruik van handschoenen. Zeker tijdens het afwassen zou je eigenlijk altijd handschoenen moeten dragen.

Gebruik je nagels ook zeker nooit als tool. Ik ken het probleem en ik maak me er zelf ook altijd schuldig aan! Het is soms gewoon veel sneller om je nagels te gebruiken om iets te openen maar dat is dus niet zo goed. Maak daarom altijd gebruik van een schaar of een mesje i.p.v. je nagels te gebruiken.

Wil je je nagels sneller laten groeien? Dan is het dus zeer belangrijk dat je je nagels in tiptop gezondheid probeert te houden.

Gebruik een nagelverharder voor sterke nagels, hou je nagelriemen in topconditie door ze in te vetten en bescherm je nagels zo veel mogelijk. Geef je handen en nagels tussendoor ook de nodige rust en je zult zien dat je snel lange en sterke nagels zult krijgen.

Heb jij lange nagels of niet?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

1 Comment

  1. May 5, 2021 / 7:18 pm

    Wat een fijne tips! Ik heb zelf vrij korte nagels, omdat ik dag en nacht met mijn handen werk. Dat overleven lange nagels bij mij echt niet haha. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?