web analytics

Nagels thuis verzorgen: mijn at home manicure

Het nagelsalon vergt vaak nogal veel tijd, planning en geld. Gelukkig kun je ook van thuis uit je nagels goed verzorgen en zorgen dat je lange, gezonde nagels krijgt. Ik doe het zelf al jaren en het gaat gewoon helemaal prima!

Daarom wil ik in jullie in dit artikel meenemen doorheen mijn at at home manicure. Want ook al moet je je nagels thuis verzorgen, zelfs alleen, met je eigen producten, kun je sterke en verzorgde nagels bekomen.

Als je benieuwd bent naar mijn tips en routine voor sterke nagels, lees dan zeker verder!

Het begin van een goede nagelverzorging thuis

Als we onze nagels thuis verzorgen hebben we natuurlijk niet dezelfde tools als een nagelstyliste. Daarom moeten we terugvallen op de basics maar ook met weinig producten krijg je gelukkig veel gedaan.

Een goede basis is het begin voor sterke, gezonde en mooie nagels.

Allereerst is het dus belangrijk dat je nagels in topconditie zijn. Vijl de randjes voorzichtig bij i.p.v. ze te knippen. Het liefst gebruik je een stevige glasvijl maar als je niets anders voor handen hebt is een papieren vijl ook ok. Alles is beter dan knippen (of bijten!).

nagels thuis verzorgen nagelvijl

Let op tijdens het vijlen

Nagelstylistes vijlen vaak het nagelbed mee als ze nagels gaan zetten of lakken maar geloof me: daar doe je als particulier zonder ervaring meer kwaad dan goed mee.

Als je te hard gaat vijlen kun je je nagelbed te dun of te broos maken. Of nog erger: je vijlt perongeluk je nagelriemen mee en dat kan ontstekingen veroorzaken.

Als je gaat vijlen, doe dan écht alleen maar het uiteinde van je nagels zelf en laat de rest gewoon voor wat het is. Je kunt nu eenmaal niet goed vijlen of polijsten met ‘normale’ tools.

Nagelverzorging thuis: sterke nagels zijn belangrijk

Iedereen wilt natuurlijk lange, glanzende nagels die er gezond uit zien. Als je dat resultaat wilt bereiken, dan is het belangrijk dat je je nagels sterker gaat maken.

Een nagelstyliste zal vaak voor een versterkende gellaag kiezen maar dat kun je natuurlijk zelf niet zo makkelijk doen tenzij je de juiste tools in huis hebt.

Gelukkig kom je met een versterkende basecoat ook al een heel eind. Zo’n basecoat kun je dagelijks als kuur aanbrengen waardoor je nagels veel sterker en gezonder zullen worden.

nagels thuis verzorgen basecoat

Hoe breng je een versterkende basecoat aan? 

Voor je begint met het lakken van je nagels is het erg belangrijk om je nagels vetvrij te maken. Dit kun je doen door een acetonvrije nagellakremover te gebruiken.

Sla deze stap zeker niet over, ook niet als je helemaal geen nagellak draagt. Als je wilt dat je basecoat goed gaat hechten moet je nagelbed volledig vetvrij zijn.

Eens je nagels vetvrij zijn kun je verdergaan met het lakken van je nagels. Breng een dun laagje basecoat aan en laat dit goed drogen voor je nadien verder wilt gaan met lakken.

Een aantal goede nagelverharders/basecoats zijn: 

 • Essie Strong Start Base Coat
 • Herome Nail Hardener Extra Strong
 • OPI Nail Envy Original Nagelverharder

nagels thuis verzorgen met handcrème

Vergeet ook je handen niet

Een belangrijk onderdeel dat vaak vergeten wordt is het verzorgen van de handen. Als je handen (en nagelriemen) niet in topconditie zijn, dan zullen je nagels dat ook niet zijn.

Wil je je nagels thuis verzorgen, vergeet dan ook zeker niet om je handen stevig mee te nemen.

Begin met een goede handscrub waarbij je je handen ontdoet van dode huidcellen. Werk daarna af met een goede handcrème en vergeet ook niet om je nagelriemen mee te nemen.

Door je handen en je nagelriemen goed in te smeren en te verzorgen zullen je nagels ook een deel van de werkzame stoffen opnemen. Dit zal er op zijn beurt dan weer voor zorgen dat je nagels beter zullen groeien!

nagels thuis verzorgen producten

Wil je je nagels thuis goed verzorgen zonder al teveel moeite?

Met een goede nagelvijl, een nagelverhardener en een goede handcrème kom je dus al een heel eind als je op zoek bent naar sterke, gezonde nagels.

Hoe verzorg jij je nagels het liefst? Doe je het zelf of ga je liever een professional?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

3 Comments

 1. April 28, 2020 / 8:42 am

  Ik verzorg mijn handen iedere avond voor ik ga slapen met nagelriemolie en handcrème. Verder heb ik altijd nagellak op.

 2. Donna
  March 29, 2024 / 4:45 pm

  Ik gebruik een glazen vijl, nagelolie van Scholl en jojobaolie ( zeker 3x per dag ) handcrème met Urea, bij schoonmaak draag ik huishoudhandschoenen.
  Draag niet altijd nagellak om de nagels even een paar dagen te laten “ademen”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?