web analytics

Niacinamide in huidverzorging (uitleg en producten)

Niacinamide behoort tot een van de beste ingrediënten binnen de huidverzorging. Het helpt bij het reguleren van de talgproductie, het verminderen van ontstekingen, het minimaliseren van poriën en het verbeteren van de huidtextuur.

Het is dan ook het #1 ingrediënt dat gebruikt wordt bij huidverzorgingsproducten bij een vette huid met een oneven huidtextuur. Vroeger was het nog niet zo heel erg bekend maar tegenwoordig kan je er niet meer omheen!

In dit artikel vertel ik dan ook graag meer over niacinamide in huidverzorging, waarom je het zou moeten gebruiken en vooral welke producten met niacinamide echt de moeite zijn.

Waarom niacinamide in huidverzorging gebruiken?

Niacinamide, ook bekend als vitamine B3, is een veelgebruikt ingrediënt in huidverzorgingsproducten vanwege de vele voordelen die het biedt. Hier zijn een aantal redenen waarom niacinamide populair is in huidverzorging:

  • Huidbarrière-versterking: Niacinamide helpt de huidbarrière te versterken door de productie van ceramiden, die essentieel zijn voor de integriteit van de huidbarrière, te bevorderen. Een gezonde huidbarrière beschermt tegen vochtverlies en externe irriterende stoffen, waardoor de huid gehydrateerd en beschermd blijft.
  • Huidverheldering en egalisatie van de teint: Niacinamide staat bekend om zijn vermogen om de teint van de huid te verbeteren en hyperpigmentatie te verminderen. Het remt de overdracht van pigment (melanine) naar de huidcellen, wat kan leiden tot een egalere teint en het verminderen van donkere vlekken, ouderdomsvlekken en roodheid.
  • Regulatie van talgproductie: Niacinamide heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij het reguleren van de talgproductie in de huid. Dit maakt het nuttig voor mensen met een vette of acne-gevoelige huid, omdat het kan helpen bij het verminderen van overtollige olieproductie en het minimaliseren van de kans op acne-uitbraken.
  • Verfijning van de poriën: Doordat de talgproductie gereguleerd wordt zullen de poriën ook minder snel verstopt raken. Hierdoor worden de poriën fijner en krijg je een gladdere huidtextuur.

Huidverzorgingsproducten met niacinamide:

Clay And Glow Pure Retinol Night Serum (hier te koop)

Dit serum is een echte anti-aging bom dankzij de pure retinol (0,3%), niacinamide, glycerine en vitamine E.

Het serum pakt ook pigmentvlekken aan, iets waar je vaak last van krijgt als je een oudere huid hebt. Hij maakt de huidskleur weer effen en zorgt voor een schone egale teint. Daarnaast zorgt de exfoliërende werking van retinol ook voor een betere huidvernieuwing waardoor er sneller een stralende teint tevoorschijn komt en de huid natuurlijker gaat glanzen.

Nuxe Super Serum (hier te koop)

Heb je een gevoelige huid en reageer je slecht op retinol maar ben je wel op zoek naar een fijn anti-aging serum mét niacinamide? Dan zou je eens naar het Super Serum van Nuxe moeten kijken.

Dit serum bevat niet alleen niacinamide dat de huid glad en egaal maakt maar zit ook nog eens boordevol hyaluronzuur. Hyaluronzuur wordt snel opgenomen door de huid en zorgt ervoor dat je huid gehydrateerd wordt en zachter aanvoelt.

Al bij het eerste gebruik van het Super Serum merk je meteen dat de huid gladder, voller en stralender aanvoelt. Zowel bij een jonge (rimpelvrije) huid als bij een huid die toch al wat rimpels vertoont merk je gelijk verschil.

I’m From Rice Serum (hier te koop)

I’m From is een van de meest populaire merken uit Zuid-Korea.

Het I’m From Rice Serum is een van dé bestverkochte producten van het merk. Het serum is samengesteld met 73% gefermenteerd rijst-extract. Dit ingrediënt heeft kalmerende en verhelderende effecten en bevat ook linoleenzuur, dat de huidbarrière voedt en versterkt. Hij bevat dus ook niacinamide waardoor hij voor een egale, effen huidtextuur zorgt.

Wat het I’m From Rice Serum zo uniek maakt is dat het goed verdragen wordt door iedereen. Hij bevat geen schadelijke of irriterende ingrediënten en maakt de huid ook niet vet. Of je nu een droge, gevoelige of juist vette huid hebt: het is eigenlijk wel een goed basisproduct waar iedereen iets aan heeft.

La Roche-Posay Effaclar Duo+ (hier te koop)

Niacinamide werkt, dankzij de egaliserende werking, dus ook goed voor mensen die last hebben van een vette huid met grove, opvallende poriën. Je vindt het dan ook geregeld terug in specifieke producten voor de vette huid waaronder o.a. de Effaclar Duo+ crème van apotheekmerk La Roche-Posay.

Deze crème matteert de huid, vermindert de roodheid van puistjes dankzij de niacinamide en zorgt dus ook voor een gladde en egale huidtextuur.

De toevoeging van zink zorgt er op zijn beurt dan ook weer voor dat de talgproductie reguleert wordt en er ook minder nieuwe puistjes ontstaan. De ideale verzorgende crème dus als je last hebt van een vette huid met (neiging tot) acne.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?