Nieuw bij Lush: drie nieuwe scrubs

Ga voor een frisse, stralende huid met drie nieuwe scrubs, bedacht en uitgevonden door Lush-medeoprichter Rowena Bird en productuitvinder Gary Shears.

Een van de doelen van Lush is een product maken voor elke behoefte. De nieuwe scrubs hebben daarom stuk voor stuk unieke eigenschappen die een aanvulling zijn op de reeds bestaande verse, handgemaakte skincarecollectie van Lush. En het allerleukste: alle producten van Lush worden door Lush zelf uitgevonden en geproduceerd waardoor alle formules ook door Lush zelf ontwikkeld werden!

Het resultaat daarvan? Deze drie nieuwe (en heerlijke) scrubs:

Bright And Beautiful Exfoliating Facial Scrub met Vitamine C (€18 / 100g)

Blaas je huid nieuw leven in met Lush’ eerste product met vitamine C. Deze schuimende 2-in-1-scrub heeft dankzij de vitamine C antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen.

Bright And Beautiful heeft een formule met 10% vitamine C waardoor het product tijdens het scrubben een tintelend gevoel kan geven, omdat het dode huidcellen exfolieert.

Gebruik als facewash of als masker voor maximum resultaat. Als facewash: schep een beetje uit de pot en voeg wat water toe. Breng met lichte, cirkelvormige bewegingen aan op je gezicht en spoel af. Als masker: breng aan op een schone, droge huid en laat 1-2 minuten intrekken. Spoel voorzichtig af met water en dep droog.

Bij het afspoelen zal dit product schuimen en van kleur veranderen: van dieppaars naar lichtroze. Het resultaat is een stralende huid!

Happy Skin Enzymatic Facial Exfoliator (€18 / 100g)

Ga voor een stralende, schone huid met deze vitaminerijke gezichtsscrub vol gemalen taguanoten en bamboe. Vers ananassap bevat een hoog gehalte bromelaïne en enzymen. Dit zorgt samen met vitamine B- en C-rijke jackfruit voor een blije huid met wowfactor.

Maak je huid vochtig, neem een beetje uit de pot en masseer in op je gezicht en nek. De scrub is rijk aan bromelaïne, een enzym afkomstig van de ananas die dode huidcellen afbreekt. Daarnaast exfoliëren de gemalen taguanoten en bamboe je huid. Spoel af, dep droog en geniet van een zachtzoete, nootachtige geur.

Co-Mingle Bodyscrub (€23 / 225g)

Wat is een goede bodyscrub? Een die reinigt én hydrateert! Co-Mingle is licht en heeft een mousse-achtige textuur. Gemalen taguanoten en bamboe zorgen voor een natuurlijke, zachte scrub. Masseer in op een natte huid en exfolieer, reinig en hydrateer je benen, armen en de rest van je lichaam, terwijl je wordt omringd door de kalmerende geur van lavendel. Spoel af en dep droog voor een geweldig zachte huid.

Meer over de taguanoot:

In het tropisch regenwoud van Ecuador brengt een inheemse wilde palmboom een bijzonder zaad voort: de taguanoot. Wanneer het wordt vermalen tot een fijn, glad poeder ontstaat er een natuurlijke, milde scrub. Vanwege zijn textuur, uiterlijk en roomwitte tint wordt de noot ook wel plantaardig ivoor genoemd.

In de high-end kledingindustrie worden plastic knopen al tientallen jaren vervangen door tagua. YuraQ (de merknaam voor taguanoot die in de oorspronkelijke taal van Ecuador “wit” betekent) ondersteunt daarnaast de economie door lokale gemeenschappen te betrekken bij elke fase van het verwerkingsproces. Zo verwerven zij een inkomen uit het regenwoud zonder zich met het ecosysteem te bemoeien. Dit maakt de taguanoot een echt regeneratief ingrediënt op milieu-, sociaal en economisch gebied.

De taguanoot is eigenlijk een zaadje. Dit maakt het ingrediënt vanuit allergeen oogpunt erg interessant. De taguanoot groeit op een vergelijkbare manier als de kokosnoot: het stuifmeel van de mannelijke bloem wordt door insecten naar de vrouwelijke bloem gebracht, waardoor de noot kan groeien. Aan het begin van het rijpingsproces is de taguanoot vloeibaar en kan hij gedronken worden. Uiteindelijk wordt de noot zo hard als steen en valt hij vanzelf op de grond. De talloze dieren die in het regenwoud leven verzamelen de noten als voedsel.

In een tijd waarin ontbossing van het regenwoud regelmatig de krantenkoppen haalt, helpt YuraQ bij het behoud ervan en wordt de oorspronkelijk bevolking gesteund. Door het gebruik van YuraQ in cosmetica draagt Lush rechtstreeks bij aan de bescherming van de bossen waar deze bron van biodiversiteit in het wild groeit.

Benieuwd geworden? De nieuwe Lush scrubs zijn op dit moment al verkrijgbaar via de Lush website alsook in de winkels in zowel Nederland als België!

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?