web analytics

NIEUW: Caudalie Vinosun Protect zonnebrandcollectie

Na de lancering van de Caudalie Vinosun Protect SPF50+ Fluide voor het gelaat vorig jaar – als voorproefje voor de nieuwe Vinosun collectie die er dit jaar aankwam – kan Caudalie eindelijk de nieuwe complete Vinosun Protect lijn onthullen met 6 zonnebrandproducten en een After Sun, die één voor één veilig zijn voor zowel de huid als de natuur.

In dit artikel vertel ik graag meer over deze nieuwe producten!

Vinosun: de zonnecrème die de huid én de planeet beschermt

De Caudalie Vinosun Protect lijn zorgt voor een doeltreffende bescherming voor het gezicht en lichaam tegen UVA/UVB en heeft tegelijk een antioxiderende werking voor de meest gevoelige huid.

De zonnebrandproducten bieden een lichte, niet-vette zonbescherming die snel in de huid trekt en volledig onzichtbaar wordt. Het is een cleane formule, met respect voor de oceaan en helpt een stralende gebruinde teint te verkrijgen.

  • Geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 3 jaar
  • Niet-comedogeen, siliconenvrij
  • Dermatologisch getest
  • Geschikt voor de gevoelige huid.

Een gepatenteerde samenstelling van antioxiderende ingrediënten (1)

Caudalie heeft in Frankrijk een patent ontwikkeld met gestabiliseerde polyfenolen uit druivenpitten, die de huid beschermen tegen veroudering in combinatie met Vitamine E en Noorse spar-extracten die het afweersysteem van de huid versterken.

Caudalie voegde zorgvuldig gekozen zuivere filters toe om dit complex te voorzien van ​ een zonbescherming met breed spectrum.

Dit zijn alle producten binnen het Caudalie Vinosun Protect gamma:

1. Zonnewater Spray met Zeer Hoge Bescherming SPF50+

2. Onzichtbare Spray met Hoge Bescherming SPF50

3. Onzichtbare Spray met Hoge Bescherming SPF30

4. Crème met Hoge Bescherming SPF50

5. Crème met Hoge Bescherming SPF30

6. Fluide met Zeer Hoge Bescherming SPF50+ (gelaat, zonder parfum)

7. Herstellende After Sun melk

Het 100% Plastic Collect-initiatief

In 2020 sloegen Mathilde en Bertrand Thomas de handen in elkaar met Tristan Lecomte, de oprichter van Pur Projet. Zij creëerden 100% Plastic Collect, gevestigd in zowel Bali als Thailand, het land dat op de 6de plaats ter wereld staat op het vlak van mariene vervuiling.

Het 100% Plastic Collect programma wordt uitgevoerd door Second Life, opgericht door Tristan Lecomte. Het is het eerste ter wereld dat door de Control Union organisatie werd gecertificeerd, volgens de Plastic Reduction Standard van de organisatie Verra. Zo verzamelt en recycleert Caudalie evenveel plastic als het merk gebruikt.

De hoeveelheid plastic die Caudalie gebruikt is sinds 2019 stabiel, ondanks de groei van het bedrijf. Er is sinds 2020 al 1710 ton plastic verzameld (2).

HOE?

Het plastic wordt door de plaatselijke bevolking op de stranden verzameld. Vervolgens wordt het ter plaatse gerecycleerd tot korrels die opnieuw worden gebruikt. Het programma geeft zo afval een tweede leven.

Caudalie Vinosun Ocean Protect is vanaf april 2023 verkrijgbaar in de apotheek, parafarmacie, Caudalie SPA Boutiques (Brugge en Brussel) en op caudalie.com.

In Nederland zijn de producten ook te vinden bij de Bijenkorf, Skins Cosmetics, Beauty X en Vitaminstore.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?