web analytics

Nieuw: Clay And Glow BHA/AHA Exfoliant

Het Nederlandse skincaremerk Clay And Glow lanceerde recent een nieuw product: de Clay And Glow BHA/AHA Exfoliant. Deze nieuwe exfoliant haalt efficiënt alle dode huidcellen weg zodat je gloednieuwe zomervelletje tevoorschijn kan komen.

Ik testte het product natuurlijk uitgebreid uit om te zien hoe mijn gevoelige huid reageerde en of hij effectief iets doet voor je huid.

Benieuwd naar mijn Clay And Glow BHA/AHA Exfoliant review? Lees dan zeker verder!

Wat is een exfoliant en waarom moet je het gebruiken?

Een goede peeling of exfoliant zou eigenlijk onmisbaar moeten zijn binnen iedere huidverzorgingsroutine. Het zorgt er namelijk voor dat alle dode huidcellen als het ware losgeweekt worden waardoor de huid die eronder zit zich beter kan herstellen. Het doet dus hetzelfde als een scrub maar dan zonder scrubdeeltjes die de huid kunnen irriteren.

Door de huid te exfoliëren wordt ze gladder, zachter en gezonder. Ook kan de huidverzorging die je achteraf aanbrengt beter intrekken en dus ook beter zijn werk doen. Door de dode huidcellen grondig te verwijderen zal je tevens ook merken dat je minder snel last hebt van opvallende grove poriën en dat de huidtextuur in het algemeen verbetert.

Echter merken we vaak dat peelings een beetje te agressief kunnen zijn voor bepaalde huidtypes. Zo zorgen ze snel voor roodheid of een droog en pijnlijk gevoel.

Daarom lanceerde Clay And Glow, een Nederlands merk dat zich sterk inzet voor de gevoelige huid, een gloednieuwe BHA/AHA peeling.

De nieuwe Clay And Glow BHA/AHA Exfoliant

De Clay And Glow exfoliant bevat, zoals de meeste exfoliants, sterke ingrediënten die meteen alle dode huidcellen efficiënt verwijderen. Zo bevat deze exfoliant o.a. 2% Salicylzuur en 1% natuurlijke AHA’s die de celvernieuwing stimuleren.

Echter werd er, zoals bij alle producten van Clay And Glow, ook rekening gehouden met mensen die een droge en/of gevoelige huid hebben.

Daarom werd er ook kamilleextract toegevoegd, een ingrediënt dat bekend staat omwille van zijn kalmerende functie. Ook zit er glycerine verwerkt in de exfoliant waardoor de huid zacht en soepel aan blijft voelen i.p.v. dat de huid droog of trekkerig wordt na het exfoliëren.

Dat is dus het grote verschil met een ‘standaard’ exfoliant zoals we die wel kennen bij andere merken. De huidbarrière wordt niet aangetast en de huid blijft ook na het peelen comfortabel aanvoelen i.p.v. geïrriteerd.

Je brengt de exfoliant aan na het reinigen van de huid en nadien, na het exfoliëren, kun je verder gaan met je gewoonlijke routine. Vergeet echter niet dat je ALTIJD minstens een SPF30 moet dragen om de huid te beschermen want bij het exfoliëren gaat de gevoeligheid voor de zon wel altijd omhoog omdat je de bovenste huidlaag weghaalt.

Mijn review

Ik ben persoonlijk zeer enthousiast over deze exfoliant! In tegenstelling tot andere BHA/AHA exfoliants reageert mijn huid op dit product van Clay And Glow helemaal niet zo slecht. Oke, ik gebruik hem zeker niet elke dag maar die drie à vier keer per week dat ik hem gebruik reageert mijn huid er goed op.

Bij andere exfoliants wist ik op voorhand dat mijn huid pijnlijk en rood zou worden en dat ik de dagen nadien echt wel goed op moest passen met welke producten ik zou smeren, juist omdat mijn huid zo overgevoelig reageerde. Zo heb ik al heel wat AHA’s gewoon de vuilbak in moeten kieperen omdat ik ze helemaal niet kon verdragen.

Bij de Clay And Glow exfoliant heb ik dat dus helemaal niet. Mijn huid straalt weer, voelt zachter aan en ook mijn huidtextuur verbeterde zeker na gebruik.

Kortom, als je een gevoelige huid hebt maar toch op zoek bent naar een goede exfoliant die de huid niet irriteert of uitdroogt, dan is de Clay And Glow BHA/AHA Exfoliant zeker een goede aanvulling op je huidverzorgingsroutine!

De nieuwe Clay And Glow BHA/AHA Exfoliant is te koop via de officiële Clay And Glow webshop maar ook bij ICI PARIS XL België. De adviesprijs bedraagt € 32,95.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?