web analytics

Nieuw: Reductin Anti-Aging op basis van boswelliazuur

Om fotoveroudering tegen te gaan hebben de Reductin-laboratoria ‘Reductin Anti-Aging’ ontwikkeld, een emulsie die boswelliazuur bevat. Boswelliazuur is een actief ingrediënt dat bekendstaat om zijn antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen.

Ik heb het product recent getest dus als je benieuwd bent om er meer te weten over te komen, lees dan zeker verder!

Wat is boswelliazuur?

De hars van de Boswellia serrata, een plant oorspronkelijk afkomstig uit India en Afrika, wordt in de Ayurvedische geneeskunde al duizenden jaren gebruikt om zijn antiverouderende eigenschappen en bevat boswelliazuur, een krachtige antioxidant en ontstekingsremmer. Laboratoria zijn erin geslaagd dit zuur te extraheren om de vele eigenschappen ervan te bestuderen. ​ 

Een recente tweevoudige blinde studie heeft het positieve effect op de fotoveroudering van de huid aangetoond door eenvoudigweg een crème met 0,5% boswelliazuur aan te brengen.

Na een maand dagelijks gebruik op één helft van het gezicht zagen de testpersonen een aanzienlijke verbetering van de textuur en de fijne lijntjes op het behandelde deel van de huid. Niet-invasieve instrumentele onderzoeken toonden ook een verbeterde elasticiteit, een verminderd talggehalte en remodellering van het huidweefsel.

Neutraliseert fotoveroudering

Blootstelling aan uv-stralen veroorzaakt fotoveroudering van de huid, met als gevolg rimpels, bruine vlekken, huidverslapping en verlies van elasticiteit. Dit komt door de oxidatie van huidcellen, die vroegtijdig verouderen. Dit is iets wat je dus absoluut wilt vermijden als je vroegtijdige huidveroudering wilt stoppen!

Hier zou de Reduction Anti-Aging dus mee moeten helpen want het product bevat maar liefst 3,5% boswelliazuur. Door in te werken op collagenase, een enzym dat collageen vernietigt, versterkt boswelliazuur de stevigheid en elasticiteit van de huid. Het heeft ook een krachtige antioxiderende werking. Het product kan daarnaast trouwens ook worden gebruikt als aftersun product om huidveroudering door uv-stralen te voorkomen.

Lichte textuur

Daarnaast is de Reductin Anti-Aging crème ook heel erg fijn in gebruik. Geformuleerd als een smeltende, niet-vette emulsie die snel door de huid wordt opgenomen, wordt Reductin Anti-Aging best gebruikt op het gezicht en lichaam voordat de dagelijkse verzorging wordt aangebracht.

Hij heeft ook geen storende geur en plakt niet waardoor ik hem persoonlijk heel erg prettig vind aanvoelen.

Of het op langere termijn echt goed werkt als anti-aging kan ik nu natuurlijk nog niet zeggen maar wat ik wél kan zeggen is dat de antibacteriële en antioxiderende werking wel degelijk een goed effect heeft gehad op mijn huid. Ze voelt zachter én minder slap aan en daarnaast straalt ze ook veel meer.

Reductin Anti-Aging is verkrijgbaar in 30 ml (€16) bij apotheken, drogisterijen en online apotheken.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?