web analytics

NIEUW: The Body Shop Shampoo Bars

Met de nieuwste The Body Shop Shampoo Bars kun je je haar optimaal reinigen en verzorgen. Ze zijn klein, handzaam, milieuvriendelijk én ook nog eens vriendelijk voor je portemonnee.

Ik was zelf nogal sceptisch aangezien ik over het algemeen liever een klassieke vloeibare shampoo gebruik maar uiteraard wou ik het zeker een kans geven.

Ik testte de drie nieuwe The Body Shop Shampoo Bars uit en vertel je mijn bevindingen in dit artikel!

Een shampoo bar vs. een klassieke shampoo

Als je aan shampoo denkt denk je vaak automatisch aan het vloeibare product dat in een plastic fles komt want zo kennen we shampoo natuurlijk het best. Echter zijn de shampoo bars, oftewel de vaste shampoos, tegenwoordig ook aan een flinke opmars bezig.

Shampoo bars hebben namelijk wel een groot aantal voordelen tegenover een klassieke shampoo:

  • Milieuvriendelijkheid: Shampoo bars hebben over het algemeen minder verpakkingsmateriaal nodig, waardoor ze milieuvriendelijker zijn dan vloeibare shampoos in plastic flessen.
  • Langere levensduur: Shampoo bars hebben de neiging langer mee te gaan dan vloeibare shampoos, omdat ze geconcentreerd zijn en minder water bevatten. Hierdoor heb je minder product nodig per wasbeurt en gaat een shampoo bar over het algemeen langer mee.
  • Reizen: Shampoo bars zijn handig voor op reis omdat ze niet als vloeistof worden beschouwd, wat betekent dat je ze gemakkelijk kunt meenemen in je handbagage.
  • Ruimtebesparend: Shampoo bars nemen over het algemeen minder ruimte in beslag dan meerdere flessen vloeibare shampoo.

De nieuwe The Body Shop Shampoo Bars

De haircare collectie van The Body Shop werd een tijdje terug al volledig vernieuwd. Ze hebben een complete lijn voor verschillende haartypes waaronder droog haar, vet haar en schilfers.

Om hierop verder te bouwen lanceerden ze dus ook drie gloednieuwe Shampoo Bars ter aanvulling. Deze Shampoo Bars bevatten een speciaal complex om je haar extra te hydrateren. Ze hebben een ergonomisch design zodat je ze makkelijk vast kunt houden en gebruiken.

In totaal zijn er dus drie nieuwe bars: de Shea (voor extreem droog en beschadigd haar), Ginger (tegen roos) en Banana (voor droog en pluizig haar). Met deze shampoo bars kun je je haar ongeveer 50 keer wassen!

Hoe gebruik je de Shampoo Bar van The Body Shop?

  1. Maak de Shampoo Bar nat en schuim hem op tussen je handen
  2. Breng het schuim aan op je natte haar en masseer het volledig in, van de aanzet tot aan de puntjes
  3. Niet genoeg schuim? Breng de bar dan direct aan op de hoofdhuid
  4. Spoel de shampoo goed uit
  5. Bewaar de Shampoo Bar in het bewaarblikje zodat deze goed uit kan lekken

Mijn review van de The Body Shop Shampoo Bars

Ik was eerder al bekend met de haircare van The Body Shop en gebruik hun shampoos en conditioners al enkele jaren met veel plezier. Ergens wist ik dus wel dat ik deze Shampoo Bars ook erg prettig zou vinden, al blijft het natuurlijk wel een aanpassing als je een standaard shampoo gewend bent.

De Shampoo Bars werken in mijn ogen echt wel makkelijk. Ze geven voldoende schuim, ruiken heerlijk en maken het haar direct schoon. In principe merk je het verschil met een klassieke vloeibare shampoo niet zo erg, buiten dat je alles zelf nog wat extra op moet schuimen. De bars werken even goed als hun gewone tegenhanger.

Mijn persoonlijke favorieten zijn zeker de Banana en de Shea. De Shea vanwege zijn fantastische geur die urenlang blijft hangen en de Banana vanwege de werking.

Ik heb persoonlijk wel snel last van pluizig haar en onstuimige babyhaartjes. De Banana Shampoo Bar temt al deze haartjes en zorgt ervoor dat mijn coupe iets minder wild wordt. Daarnaast voelt je haar ook meteen zachter aan en glanst het veel mooier.

Zeker een aanrader dus!

Verkrijgbaarheid

De The Body Shop Shampoo Bars kosten € 11,00 per stuk en je kunt ze ongeveer 50 wasbeurten gebruiken.

BELANGRIJK:

Op het moment dat dit artikel live gaat is de webshop van The Body Shop (tijdelijk) gesloten. Wanneer deze terug online gaat en of deze terug online gaat weet ik zelf ook niet. In het VK en in Duitsland heeft The Body Shop het faillissement aangevraagd maar de invloed daarvan op de Benelux is nog niet in te schatten.

Ik weet dus jammer genoeg ook niet of we de producten van The Body Shop nog zullen kunnen kopen maar fingers crossed. Ik wou dit artikel toch publiceren voor het geval dat de winkels toch nog (een tijdje) open blijven.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?