Nieuwe The Body Shop Body Butters

Door de jaren heen zijn de The Body Shop Body Butters enorm veranderd. Steeds opnieuw worden de Body Butters vernieuwd én verbeterd. Ook dit jaar krijgen de butters een nieuwe (ecologische) look én worden ze zelfs nog beter voor je huid.

Ik heb de nieuwe The Body Shop Body Butters inmiddels al kunnen testen en ze zijn echt heel erg prettig. Het leek me dus het ideale moment om een artikel te schrijven over de verbeteringen die de body butters doorgemaakt hebben. Kijk je mee?

Eerlijke Shea

De The Body Shop Body Butters zijn verrijkt met Community Fair Trade-sheaboter die met de hand bereid is in Ghana. The Body Shop kiest al tientallen jaren voor de intensief verzorgende Community Fair Trade-sheaboter van de Tungteiya Women’s Shea Butter Association.

Deze organisatie geeft vrouwen in het noorden van Ghana een eerlijk en vast inkomen. Ruim 600 vrouwen uit 11 dorpen maken de sheaboter met de hand via een ingewikkeld traditioneel proces dat door de Tungteiya-vrouwen van moeder op de dochter is doorgegeven.

Wat is er veranderd aan de body butters?

De nieuwste The Body Shop Body Butters werken nu 96 uur lang intensief vochtregulerend en trekken snel in waardoor je huid zacht en glad aanvoelt.

Tijdens de testfase van deze butters was maar liefst 90% van mening dat de butters makkelijk intrekken en luchtig aanvoelen, 86% gaf aan dat ze na het smeren lekkerder in hun vel zaten.

Ook werd de verpakking van deze nieuwe body butters nóg duurzamer gemaakt. Zo bestaat het deksel nu uit aluminium en de post zef bestaat voor de volle 100% uit gerecycled plastic. De verpakking is ondertussen ook nog eens volledig recyclebaar dus vergeet niet om ze juist te sorteren!

Nieuw: The Body Shop Avocado Body Butter

Avocado is niet alleen heerlijk op je boterham, het is ook heerlijk voor je huid. Daarom lanceerde The Body Shop recent hun nieuwste gamma met avocado.

Een van de producten binnen dit gamma is de Avocado Body Butter. Deze nieuwe body butter bevat de olie van duurzaam geteelde Hass-avocado’s en Community Fair Trade-sheaboter. Het resultaat is een vegan traktatie voor de droge huid, die maar liefst 96 uur hydratatie biedt.

The Body Shop zet zich trouwens niet alleen in voor de mensen maar ook voor de natuur. De avocado-olie in deze nieuwe body butter is dan ook afkomstig van duurzame avocado’s uit Zuid-Afrika. Bij de teelt wordt gebruikgemaakt van de allernieuwste technieken op het gebied van waterbeheer. Goed voor je huid én de aarde dus!

Je kunt dus eigenlijk niets slecht zeggen over de nieuwste The Body Shop Body Butters. Ze maken je huid lekker zacht, trekken snel in en zijn verkrijgbaar in 18 heerlijke geuren.

Ze zijn vegan, gemaakt van gerecycled plastic, cruelty free én gemaakt met respect voor de mensen die de ingrediënten voorzien. Meer kun je toch niet wensen?

De nieuwe Body Butters liggen sinds mei 2021 in de winkels en zijn verkrijgbaar voor € 18 per stuk.

Heb jij de body butters van The Body Shop al geprobeerd?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?