Nieuwe The Body Shop Shea producten

“There’s a she in every Shea” is een mooi motto van The Body Shop. Voor hun Sheaboter producten werken ze samen met de Tungteiya Women’s Shea Butter Association in Ghana. Elk jaar maken 640 vrouwen 390 ton sheaboter voor The Body Shop. Hun shea body butter is een gigantisch populair product (en terecht!) en binnenkomt komen er dus ook een aantal nieuwe The Body Shop Shea butter producten bij. In dit artikel vertel ik er alles over!

Nieuwe The Body Shop Shea producten

De Shea Body Butter van The Body Shop is een product dat echt al jaren meegaat en ontzettend populair is. Ik heb zelf ook al een hele hoop potten versleten doorheen de jaren omdat het gewoon zo’n fijn product is. De geur is zo lekker warm, het is echt een echte comfort geur. Doordat het product dus ook boordevol shea butter zit is het ook nog eens goed voor een extreem droge huid. In de winter is dit echt een van mijn holy grail favorieten om erbij te pakken.

Op dit succes willen ze dus verder bouwen met de nieuwste The Body Shop Shea producten. Het assortiment wordt aangevuld met deze nieuwigheden:

  • Multifunctionele Shea Butter (€ 16)
  • Shea Butter Richly Replenishing Shampoo (€ 7)
  • Shea Butter Richly Replenishing Conditioner (€ 7)
  • Shea Butter Richly Replenishing Hair Mask (€ 15)
  • de vernieuwde Shea Body Lotion (€ 12)
  • de vernieuwde Shea Body Butter (€ 16)

Nieuwe The Body Shop Shea Butter haar

The Body Shop Shea Butter haircare

Ik begin gelijk met mijn favorieten en dat zijn de nieuwste The Body Shop haircare producten. The Body Shop is de laatste jaren steeds meer gaan inzetten op betaalbare haircare die tevens ook van goede kwaliteit is. Ik reviewde eerder al de The Body Shop Fuji Green Tea Shampoo & Conditioner die ik érg fijn vond! Dat er steeds meer producten voor het haar uitkomen vind ik dus zeker niet erg.

In totaal lanceert The Body Shop drie nieuwe haircare producten: een verzorgende shampoo, een conditioner en een haarmasker. Deze producten werden ontwikkeld met droog en beschadigd haar in gedachten.

De producten zijn speciaal ontwikkeld om je haar niet te verzwaren of verder te beschadigen. Ze zijn namelijk vrij van parabenen, siliconen en andere troep die je gewoon echt niet in je haar wilt hebben. Het haar wordt op een zeer milde wijze gereinigd en wordt nadien ook goed verzorgd.

Nieuwe The Body Shop Shea Butter shampoo conditioner nieuw

Ik heb de producten uitgebreid getest en ik kan zeggen dat mijn droge gekleurde haar hier héél erg blij mee is! De producten zijn inderdaad heel erg mild dus ik denk niet dat het ideaal is voor mensen met normaal tot vet haar, dan ga je toch een iets stevigere reiniging nodig hebben.

Doordat ze zo zacht reinigen vind ik het ook ideaal om te gebruiken met mijn gekleurde haar. Ik heb het getest in vergelijking met andere shampoos en ik merk dat deze shampoo mijn kleur veel minder hard uitwast dan andere shampoos doen. Natuurlijk krijg je niet dezelfde bescherming als bij een shampoo voor gekleurd haar maar het is zeker een verbetering! Met deze shampoo zit je ook meer dan ‘veilig’.

De conditioner doet verder ook gewoon wat hij belooft. Hij legt geen siliconenlaag op je haar (er zitten geen siliconen in!) maar maakt het juist zacht van binnenuit zonder het te verzwaren. Ik denk dus ook dat dit een goed alternatief kan zijn voor mensen met fijn haar.

The Body Shop Shea Butter Hair Mask

Als laatste zit er ook nog een Richly Replenishing Hair Mask in de nieuwe Shea lijn. Dit maskertje gebruik je 1 keer per week op versgewassen handdoekdroog haar en laat je 5 minuten inwerken.

Ook dit masker heeft weer diezelfde fijne eigenschappen als de shampoo en conditioner. Het verzwaart je haar niet en maakt het echt lekker zacht én handelbaar. Ik merk dat mijn haar veel mooier droogt als ik zo’n intensief voedend masker gebruik. Verder heeft het mijn haar ook goed geholpen met de doorkambaarheid.

The Body Shop Shea Butter

The Body Shop Shea multifunctionele pure shea butter

Het volgende nieuwe product is de multifunctionele pure shea butter. Dit is shea butter in zijn puurste vorm en de bedoeling is dus dat je het product voor alles kunt gebruiken. Het heeft een hele rijke en romige structuur die smelt als het in aanraking komt met je warme huid.

Je kunt dit product dus op verschillende manieren gebruiken. Je kunt het gebruiken om lipbalsem mee te maken, om je huid mee te verzachten, je kunt het rechtstreeks aanbrengen in je haar. Kortom, met zo’n blok pure shea butter kun je heel veel verschillende (hydraterende) dingen doen.

The Body Shop Shea Body Lotion nieuw

The Body Shop Shea Body Lotion

Het laatste product dat ik jullie wil laten zien is geen nieuw maar juist een vernieuwd product. De Shea Body Butter en Shea Body Lotion zijn namelijk ook pas volledig vernieuwd. Deze Shea Body Lotion is 100% vegan en heeft een nieuwe, romige textuur die onmiddellijk op de huid smelt. Hij bevat nu ook drie keer zoveel sheaboter als voorheen waardoor hij dus éxtra goed is voor een droog wintervelletje. Deze lotion is nu dus nog fijner geworden, wat ik echt heerlijk vind!

The Body Shop Shea Butter haircare

Ja, ik ben dus weer positief over de nieuwste The Body Shop shea producten! Ik was sowieso al jarenlang fan van de Body Butter maar ook alle andere producten hebben me aangenaam verrast. Voor iemand met een droge huid en droog haar zijn dit echt goede producten. Als je geen last hebt van droog haar of een droge/beschadigde huid, dan ga je waarschijnlijk beter af zijn met een andere lijn.

Ook goed om te weten: de Shea Butter werd dus op een eerlijke manier vervaardigd. The Body Shop werkt sinds 1994 samen met de
Tungteiya Women’s Shea Butter Association in Ghana. Elk jaar maken 640 vrouwen 390 ton sheaboter voor The Body Shop, door middel van een eeuwenoud proces dat bestaat uit 18 stappen, en dat al generaties lang wordt doorgegeven van moeder op dochter. Dankzij de samenwerking met The Body Shop verdienen deze vrouwen een inkomen en ondersteunen zij hun gemeenschap. Geweldig initiatief dus!

De nieuwste Shea producten zijn vanaf februari verkrijgbaar bij The Body Shop.

Heb jij met dit weer ook zo’n last van een droge huid?

Share:

1 Comment

  1. February 1, 2019 / 10:15 am

    Wat een fijne review! Ik ben nu wel erg benieuwd geworden naar de Shea lijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?