web analytics

Nude lipsticks voor een lichte huid

Voor iedere huidskleur is er wel een gepaste nude lipstick te vinden, je moet alleen soms even zoeken. Het leek me daarom wel handig om een aantal overzichtjes te maken met daarin een aantal mooie nude lipsticks voor iedere huidskleur.

In dit artikel begin ik alvast met de nude lipsticks voor een lichte huid. Als je benieuwd bent naar mijn selectie, kijk dan zeker verder!

Maybelline SuperStay Matte Ink Lipstick in ‘Dreamer’ (te koop bij Bol.com)

Beatrice is dé perfecte nudekleur voor mensen met een lichte huid. Het is lekker nude maar ook weer niet zo flets dat het alle kleur uit je gezicht haalt.

Dankzij de warme rozige ondertoon wordt het gezicht mooi opgewarmd, op een natuurlijke manier. Daarnaast blijft hij ook nog eens extreem goed zitten én droogt hij de lippen niet uit.

MAC Matte lipstick in ‘Velvet Teddy’ (te koop bij Lookfantastic)

Wie op zoek is naar een nudekleur die ook niet té nude is is bij Velvet Teddy aan het juiste adres. Kinda Sexy is een speelse nudekleur die in principe bij iedere huidskleur staat maar bij een lichte huidskleur komt hij zeker goed tot zijn recht.

Op donkerdere huidskleuren is het een opvallende (lichte) nude maar bij een lichtere huidskleur brengt hij dan weer wat extra warmte in het gelaat.

Doordat het een matte lipstick is hecht het product zich goed vast aan de lippen. Hierdoor blijft de lipstick extra lang zitten!

NYX Soft Matte Lip Cream Lipstick in ‘Istanbul’ (te koop bij Douglas BE en Douglas NL)

Ben je eerder een liefhebber van langhoudende vloeibare lipstick? Dan kun je zeer goed bij NYX terecht.

Hun Soft Matte Lip Cream Lipstick in Istanbul is eigenlijk meer lichtroze dan nude maar nog steeds nude genoeg om binnen die categorie te passen. Deze lipstick is dankzij de roze ondertoon zó mooi voor de zomer.

L’Oréal Paris Color Riche Satin Lipstick in Rose Tendre (te koop bij Bol.com)

Rose Tendre van L’Oréal Paris lijkt op het eerste zicht heel roze maar neigt op de lippen toch eerder naar zacht nude met een subtiele roze ondertoon. Hierdoor wast hij de kleur van de lippen niet uit maar zorgt hij juist voor een natuurlijk resultaat dat niet té opvallend nude is maar perfect voor alledaags gebruik.

Deze lipstick heeft een satin finish, d.w.z. dat hij niet geheel mat is maar ook geen shimmers of glitters bevat. Als je op zoek bent naar een lipstick die zeer naturel oogt dan is zo’n satin finish eigenlijk ideaal.

BareMinerals Mineralist lipstick in Insight (te koop bij Lookfantastic)

Wie op zoek is naar een échte nudekleur kan bij BareMinerals terecht. Hun Mineralist Hydra Smoothing Lipstick in de kleur Insight is een pure neutrale nudekleur die dus geen roze of oranje ondertonen bevat.

Je kunt deze lipstick op zichzelf dragen maar hij is ook heel mooi als basis onder een lipgloss of over een donkerdere lipliner heen. Met zo’n nudekleur als deze kun je eindeloos combineren én de lipstick is ook nog eens goed betaalbaar. Zeker het proberen waard als je het mij vraagt!

Welke lipstick is jouw favoriet?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?