web analytics

Nuxe Aquabella review (gecombineerde huid)

Een tijdje geleden vertelde ik jullie al over de Nuxe huidadviesdag en het advies dat ik daar kreeg. Ik struggle de laatste tijd énorm met acné en dat vertoonde zich ook op de huidanalyse. Op basis van deze analyse werden mij de nieuwste Nuxe Aquabella producten aangeraden. Ik heb ze intussen al een tijdje in gebruik dus het ideale moment voor een review!

Nuxe Aquabella review

Wat is Nuxe Aquabella?

De nieuwe Nuxe Aquabella lijn werd ontwikkeld voor mensen met een gemengde/gecombineerde huid. De producten zouden er dus voor moeten zorgen dat de huid volledig gereinigd wordt maar ook voorziet van extra hydratatie.

Deze producten werden mij aangeraden omdat ik last heb van acné maar ook een stevig vochttekort heb in mijn huid.

Van het moment dat ik te rijke producten ga gebruiken wordt mijn acné verergerd. Deze producten zouden mijn huid dus perfect moeten verzorgen zonder ze te verstoppen of nieuwe puistjes te veroorzaken.

 

 

Binnen de Nuxe Aquabella lijn vind je een aantal producten terug:

  • de Micro-exfoliërende Zuiverende Gel voor dagelijks gebruik
  • de Tonifiërende Lotion-Essence
  • de Hydraterende Emulsie

Micro-exfoliërende Zuiverende Gel voor dagelijks gebruik 

Het Nuxe Aquabella ritueel begint met de reinigingsgel. Deze reinigingsgel bevat een hele hoop scrubdeeltjes die je huid op een milde manier gaan exfoliëren en dus ontdoen van dode huidcellen.

Als je vaak last hebt van een ruwe huid en/of onzuiverheden is het belangrijk om je huid goed te scrubben. Dode huidcellen kunnen er namelijk voor zorgen dat je huid extra gaat verstoppen waardoor je dus sneller puistjes krijgt.

Deze reinigingsgel zou geschikt moeten zijn voor dagelijks gebruik al merk ik dat dat bij mijn huid niet lukt. Ik merk dat ik sneller last krijg van roodheden, eczeem en andere huidirritaties als ik deze reinigingsgel dagelijks gebruik.

Het is een fijne reinigingsgel maar voor mijn eigen huidtype helaas iets té agressief om vaker dan 2 à 3 keer per week te gebruiken. Daarom gebruik ik hem dus eerder als een scrub dan als een normale reinigingsgel.

Aquabella lotion

Tonifiërende Lotion-Essence

Na het reinigen van de huid is het tijd om de poriën opnieuw af te sluiten. Dit kun je doen met een toner of lotion, zoals deze Nuxe Aquabella Tonifiërende Lotion-Essence.

Je kunt deze toner gebruiken zoals je elke andere toner zou gebruiken: met een wattenschijfje. Ook kun je hem rechtstreeks aanbrengen op de huid en zo in de huid drukken.

Dit is tot nu toe echt mijn favoriete product uit de Nuxe Aquabella lijn. De lotion werkt echt heel erg fijn en geeft een goede hydratatie aan mijn huid zonder ze te verstoppen of verder uit te drogen! Het product werkt ook goed in combinatie met producten van andere merken.

Nuxe Aquabella hydraterende emulsie review

Hydraterende Emulsie

Het laatste product in de Nuxe Aquabella routine is de Hydraterende Emulsie. Dit is een vloeibare dagcrème die de huid matteert en de poriën weer gladstrijkt.

Deze crème werd mij ook aangeraden door de Nuxe huidspecialiste maar helaas is het toch geen match voor mijn huid. Nadat ik deze crème al een tijdje gebruikte merkte ik dat mijn huid veel droger was dan normaal.

Vooral bij mijn wangen merkte ik een aanzienlijk verschil en kreeg ik ook flink last van droge velletjes en huidschilfers, ondanks het feit dat ik mijn huid zo frequent scrubte met de reinigingsgel. Ik vrees dus echt dat het door deze crème komt.

Als je écht een vette huid hebt kan ik me wel goed voorstellen dat dit een fijne crème is. De Nuxe Aquabella Hydraterende Emulsie zorgt er namelijk wel voor dat de poriën kleiner ogen en dat de huid doorheen de dag mat blijft. Ik heb sowieso nooit last van een glimmende huid dus bij mij had dit product het tegenovergestelde effect.

Nuxe aquabella review

Voor mij was deze Nuxe Aquabella lijn dus een beetje hit or miss. Aan de ene kant was ik echt blij met de producten omdat ze mijn acné niet verergerd hebben, iets wat de meeste producten en merken wél doen.

Aan de andere kant vond ik het wel jammer dat ze mijn huid zo sterk uitdroogden. Ik kreeg steeds meer last van droge velletjes en dat terwijl ik wél gewoon goed scrubde en twee keer per dag mijn huid verzorgde.

Daarom ga ik de komende tijd de Hydraterende Emulsie vervangen door de Vichy Aqualia Thermal Gel-crème omdat deze mijn huid wél goed hydrateert zonder ze te verstoppen. De reinigingsgel en lotion blijf ik wel met veel plezier verder gebruiken. Hopelijk raakt mijn huid zo weer in balans!

De Nuxe Aquabella producten kosten tussen de € 15 en € 20 en zijn te koop bij de apotheek.

Heb jij al iets van Nuxe geprobeerd?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?