web analytics

Nuxe Huile Prodigieuse Riche

Als je mijn blog al even volgt dan heb je de Nuxe Huile Prodigieuse al vaker voorbij zien komen. Deze heerlijke lichaamsolie gebruik ik echt al járen en ik heb al meerdere flacons opgemaakt. Deze olie was altijd al goed geschikt voor een droge huid maar sinds kort is er een nieuwe variant voor de extreem droge huid. Dat klonk natuurlijk als muziek in de oren want mijn huid heeft hier zowel in de zomer als in de winter last van. Ik was dus enorm benieuwd geworden naar deze olie en heb ze ook gelijk getest. Als je ook benieuwd bent, lees dan zeker verder!

Nuxe Huile Prodigieuse Riche

De Nuxe Huile Prodigieuse Riche is, zoals de naam al doet vermoeden, gewoon een rijkere versie van de originele olie. De geur is identiek hetzelfde als bij de rest van het Prodigieuse gamma dus op dat vlak blijft alles hetzelfde.

Toch zit er zeker wel wat verschil tussen deze Riche en het origineel. Verschillen die je zeker wel zult merken als je zelf ook last hebt van een extreem droge huid. Allereerst bevat deze Nuxe Huile Prodigieuse Riche echt superveel gezonde oliën waaronder arganolie, macadamia, tsubaki, amandelolie, … Stuk voor stuk ingrediënten die de huid niet alleen gaan hydrateren maar ook beschermen en herstellen.

Nuxe Huile Prodigieuse Riche

Ondanks dat er zoveel verschillende natuurlijke oliën in zitten blijft het product wel makkelijk in gebruik. De originele Huile Prodigieuse liet zich al zeer makkelijk aanbrengen en dat is bij de Riche ook zeker het geval. Je sprayt gewoon een kleine hoeveelheid op de huid, wrijft het licht in et voila. Voor je het weet is het product ingetrokken! Met de Huile Prodigieuse producten mag je er zeker van zijn dat je geen last zult hebben van een plakkerig of glibberig gevoel.

Ook voor je haar kun je dit product dus zeer makkelijk gebruiken, al zou ik het dan wel op een andere manier gebruiken. Als je de spray rechtstreeks op het haar aanbrengt heb je al snel te veel en a little goes a long way. Als ik deze olie op mijn haar wil gebruiken spray ik eerst een zeer kleine hoeveelheid in mijn handpalm. De olie verdeel ik dan over mijn handen terwijl ik het lichtjes opwarm. Daarna breng ik de olie aan op mijn haarlengtes. Op die manier wordt ook mijn haar voldoende verzorgd zonder vet aan te voelen!

Nuxe Huile Prodigieuse Riche

Ik merk zeker wel een verschil met het origineel. De klassieke Huile Prodigieuse was altijd al mijn #1 olie omdat ze zoveel beter werkt dan de gemiddelde olie. Toch moet de klassieker onderdoen voor de nieuwe Riche versie. Bij de Riche voel je gewoon dat het nóg beter werkt, zeker bij een extreem droge huid. Bij mensen met een normale of licht droge huid gaat deze olie sowieso veel te sterk zijn.

Zoals je al kunt vermoeden, ik ben echt verkocht aan deze nieuwe olie. Hij smeert nog altijd even goed uit als zijn voorganger en heeft diezelfde iconische geur die ik écht niet kan missen. Het enige verschil is dat deze olie mijn huid langer gehydrateerd houdt en ook direct een sterker effect heeft. Voor de zomer zou ik eerder teruggaan naar het origineel maar voor nu is het echt wel een topproduct.

De Nuxe Huile Prodigieuse Riche met sprayflacon is te koop via online apotheek Viata. Hier betaal je € 27,47 voor 100 ml.

Welke versie lijkt jou het fijnst? Het origineel of de Riche? 

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

9 Comments

 1. Dana
  February 11, 2018 / 11:11 pm

  Ik wist helemaal niet dat er nog een versie is voor extra droge huid.. mijn fles nuxe oil ligt nog onaangeraakt in mijn kast, oeps…

 2. February 12, 2018 / 12:07 pm

  Ik volgde je blog nog niet dus het merk ook niet! Het klinkt echt super fijn! Deze zou ik wel eens willen proberen.

  Liefs
  X

 3. February 12, 2018 / 4:42 pm

  Heb hier al superveel goede reviews over gehoord, je hebt me erg benieuwd gemaakt!

 4. Manon
  February 12, 2018 / 6:13 pm

  Ik heb het nog nooi geprobeerd dus weet ook niet welke fijner is maar het klinkt goed

 5. February 12, 2018 / 8:31 pm

  Ik gebruik echt nooit lichaamsolie. Tot nu toe gaat het erg goed. Ik zou anders het origineel kiezen.

 6. Stephanie
  February 12, 2018 / 9:12 pm

  Woon deel van het jaar in Frankrijk en heb al een aantal keer met de olie in mn handen gestaan. Volgende keer toch echt eens proberen, want ben nu wel echt nieuwsgierig! Ik heb geen extreem droge huid, dus begin denk ik met de gewone.

 7. Karlien
  February 12, 2018 / 10:39 pm

  Fijn product met veel voordelen zo te horen!
  Moet ik eens bekijken

 8. February 13, 2018 / 12:54 pm

  Mijn huid is niet erg droog dus ik zou voor de normale versie gaan 🙂 Handig dat je het ook voor je haren kunt gebruiken !

 9. April 4, 2018 / 7:39 pm

  Ik kan altijd wel wat extra hydratatie gebruiken! Wel fijn dat het een echte spray is, als je moet gieten wordt het echt snel een rommeltje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?