web analytics

O-LENS Spanish Gray kleurlenzen review

Het is leuk om geregeld eens van look te veranderen. Een nieuwe haarkleur, een andere kleur op je nagels, eens experimenteren met andere make-up, … En niet alleen dat, je kunt je oogkleur ook al eens veranderen d.m.v. kleurlenzen. Ik kocht recent de O-LENS Spanish Gray kleurlenzen en in dit artikel vertel ik jullie er alles over. Hoe is de kleur op bruine ogen? Hoe comfortabel voelen ze aan? Dat vertel ik allemaal in dit artikel!

Waarom O-LENS kleurlenzen? 

Ik hou ervan om mijn look geregeld drastisch te veranderen, al had ik nooit eerder écht kleurlenzen gedragen. Ik heb vroeger wel eens de Freshlook lenzen geprobeerd maar deze waren helaas niet geschikt voor mijn ogen. Mijn ogen zijn nogal aan de platte en amandelvormige kant en neigen qua vorm meer naar Aziatische ogen dan de ‘typisch ronde’ Europese ogen, toch als het op lenzen aankomt. Ook worden Europese lenzen vaak ontwikkeld met mensen met lichte ogen in het achterhoofd. Vaak dekken Europese lenzen donkerbruine ogen niet zo goed.

Daarom besloot ik om eens voor een Zuid-Koreaans merk te gaan: O-LENS. O-LENS is een van de meest populaire merken in Zuid-Korea. Ze hebben ongelofelijk veel fysieke winkels die echte opticiens tewerkstellen. Je kunt ze het best vergelijken met Hans Anders en Pearle hier in België. Zeker wel een betrouwbaar bedrijf!

Ook staat O-LENS erom bekend om met influencers en K-pop idolen samen te werken. Blackpink, mijn favoriete girl group, heeft ook al samengewerkt met O-LENS. Daarom ging mijn voorkeur dus meteen uit naar dit merk.

O-LENS Spanish Gray kleurlenzen

Blackpink heeft mij dan ook geïnspireerd om hun lenzen uit te proberen. Jennie van Blackpink stond model voor de O-LENS Spanish Gray kleurlenzen en ik vond ze er zo mooi uitzien! Op haar donkerbruine ogen zagen de lenzen er zo natuurlijk uit, het leek me de ideale kleur voor een beginner zoals ikzelf omdat het verschil dan niet té groot was.

De Spanish Gray lenzen zijn ook 1 day Wear en dagelijkse lenzen zijn over het algemeen ook iets comfortabel dan maandlenzen, wat mij zeker geholpen heeft met het maken van een keuze.

Inmiddels heb ik de O-LENS Spanish Gray kleurlenzen al een tijdje in huis en ik ben er echt verliefd op. Ze maken mijn donkerbruine ogen een heel stuk lichter en zorgen ervoor dat mijn pupil groter lijkt. Mijn blik lijkt veel intenser en mysterieuzer als ik deze kleurlenzen in heb.

Links: binnen met artificieel licht
Rechts: buiten in het zonlicht

Het comfort van de lenzen

Ook over het comfort valt niet te klagen. Normaal draag ik altijd de Acuvue Moist lenzen en dat zijn zowat de meest comfortabele lenzen op de markt. Ik was dus bang dat mijn ogen droog zouden aanvoelen met deze O-LENS kleurlenzen.

Gelukkig is dat niet het geval en zijn ze heel erg comfortabel. Ze zijn supermakkelijk aan te brengen doordat je ze door hun kleur goed ziet zitten in je oog. Je voelt natuurlijk wel een beetje dat je lenzen aanhebt maar dat is met gewone standaard lenzen ook het geval. De lenzen verschuiven ook niet als ik knipper en blijven keurig op hun plek zitten.

Ik kan ze gemakkelijk een uur of 8 dragen zonder dat ik ze sterker begin te voelen. Daarna is het wel aangewezen om hydraterende oogdruppels te gebruiken om je oog wat extra van water te voorzien. Ook na het uitdoen van de lenzen druppel ik nog even in mijn oog.

Boven: binnen met artificieel licht
Onder: met buitenlicht

Ik ben dus echt groot fan van deze O-LENS Spanish Gray kleurlenzen! Ik heb om te beginnen maar een klein doosje gekocht zodat ik ze eerst even uit kon proberen.

Volgende maand ga ik naar Zuid-Korea en gelukkig zit er een O-LENS winkel op 200 meter van mijn hotel. Ik ga dus zeker nog een heleboel nieuwe variaties proberen en een grote doos van deze Spanish Gray meebrengen.

Je koopt de lenzen van O-LENS via hun eigen Global website. Ik heb rond de € 30 betaald voor een klein doosje Spanish Gray en verzending naar België. Binnen twee weken had ik mijn lenzen in huis met de goedkoopste verzendoptie, de iets duurdere optie is uiteraard nog sneller. Ik kan de klantenservice van O-LENS dus ook zeker aanraden.

Draag jij (kleur)lenzen? 

Deze review is niet gesponsord en bevat geen toegestuurde producten (al mag O-LENS mij altijd wel een keertje sponsoren)

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

1 Comment

  1. Roos
    May 21, 2019 / 5:52 pm

    Heel mooi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?