web analytics

OGX Brazilian Keratin Smooth: pH neutrale shampoo

We weten natuurlijk allemaal al lang dat we pH neutrale producten moeten gebruiken tijdens het wassen. Maar wist je al dat de pH waarde ook van belang is voor de gezondheid van je haar?

Bij OGX weten ze maar al te goed wat voor effect een slechte pH balans op je haar kan hebben. Daarom hebben ze recent hun shampoos en conditioners een pH gebalanceerde makeover gegeven. Dat wou ik natuurlijk graag even testen dus heb ik de vernieuwde Brazilian Keratin Smooth geprobeerd.

In dit artikel vertel ik graag meer over het vernieuwde assortiment en over de OGX Brazilian Keratin Smooth shampoo en conditioner. Kijk je mee?

Waarom je pH gebalanceerde producten moet gebruiken

Haarverzorgingsmerk OGX heeft recent hun shampoos & conditioners een makeover gegeven en ervoor gezorgd dat hun producten pH gebalanceerd zijn.

Waarom? Geweldig haar begint altijd met gezond haar en we mogen het belang van de juiste pH waarde dus ook niet onderschatten.

Het zit namelijk zo: De pH-schaal loopt van 0 tot 14, waarbij 0 zuur is en 14 basisch. Als de pH-waarde van je shampoo te laag is, komt het reinigend  vermogen in het gedrang. Als de pH-waarde van je shampoo te hoog is, kan het schade veroorzaken en tot ongewenst pluizig haar leiden.

Als deze pH-balans wordt verstoord kan je last krijgen van een onaangenaam gevoel op de hoofdhuid en droog haar. Het is dus belangrijk een shampoo te kiezen die zo dicht mogelijk bij de natuurlijke pH-waarde van je hoofdhuid ligt.

Om hieraan te voldoen hebben ze bij OGX dus voor een geüpgrade pH gebalancerde collectie gezorgd. Deze collectie:

  • Heeft een milde formule die haarbeschadiging helpt voorkomen
  • Houdt het haar glanzend
  • Beschermt de haarkleur
  • Biedt een betere controle over pluizig haar
  • Vermindert gespleten haarpunten
  • Geeft betere veerkracht
  • Zorgt voor langdurige hydratatie van haar en hoofdhuid

In totaal zijn er vijf verschillende verzorgingslijnen verkrijgbaar namelijk: Brazilian Keratin Smooth, Argan Oil of Morocco, Coconut Miracle Oil, Keratin Oil en Biotin & Collagen.

OGX Brazilian Keratin Smooth shampoo & conditioner

Ik heb zelf nogal snel last van pluizend, weerbarstig haar dat alle kanten opgaat. Daarom kies ik graag voor een keratinebehandeling of voor producten die veel keratine bevatten.

Ik was dus ook zeer benieuwd geworden naar de vernieuwde OGX Brazilian Keratin Smooth shampoo & conditioner om te zien wat het zou doen voor mijn haar.

Bij OGX beloven ze minder gespleten haarpunten, minder pluis en een goede bescherming van mijn haarkleur. Ik heb de producten inmiddels uitgebreid getest en ik kan gelukkig zeggen dat OGX hun beloftes zeker waar maken!

Na gebruik voelt mijn haar lekker zacht aan, pluist het aanzienlijk minder en valt het gewoon veel makkelijker te stylen. Mijn haar is een stuk beter handelbaar na gebruik van deze producten. Daarnaast laat de kokosolie ook nog eens een heerlijke geur achter in het haar, top!

Conclusie

Ik weet natuurlijk niet of alle nieuwe pH gebalanceerde shampoos en conditioners fijn zijn maar de OGX Brazilian Keratin Smooth producten hebben de test met glans doorstaan.

Zelf een keertje proberen? De OGX pH gebalanceerde shampoos en conditioners kosten € 10,99 per fles en zijn o.a. verkrijgbaar bij Kruidvat en Di.

Heb jij de producten van OGX al eens geprobeerd?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

1 Comment

  1. May 12, 2021 / 10:39 am

    Deze zijn inderdaad heel fijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?