web analytics

Omgaan met (hormonale) acne

Acne is niet alleen een probleem tijdens je tienerjaren, ook op latere leeftijd kun je er last van hebben. Misschien heb je last van volwassenen acne, heb je geregeld een allergische reactie of heb je last van hormonale acné. Ik zit in die laatste categorie, meestal tijdens de stopweek van mijn pil.

Daarom wil ik vandaag laten zien hoe ik omga met hormonale acné. Ik vertel jullie graag meer over het bestrijden van de acne maar ook hoe je alles kunt verbergen met make-up. Kijk je mee?

Acne is iets waar de meeste mensen wel eens last van hebben. Ikzelf ben daar zeker geen uitzondering op, ook al heb ik een droge huid. Bij mij zijn het veelal allergische reacties op producten maar ook hormonale acne is iets waar ik bekend mee ben, zeker met opvallende rode puistjes. Ik kies er meestal voor om ze te bestrijden maar evenzeer om ze te verbergen.

De oorzaak van hormonale acné

Het belangrijkste bij het bestrijden van acne is om te weten te komen wat de acne veroorzaakt. Je kunt een vorm van volwassenen acne hebben maar het kan evenzeer een andere onderliggende reden hebben.

Je kunt last krijgen van puistjes door een vieze kussensloop, een reactie door een allergie of het kan een hormonale oorzaak hebben zoals bij mij het geval is.

Het is dus erg belangrijk om te onderzoeken welk soort acne je hebt voor je met het puistjes bestrijden begint. Ga misschien eerst een langs de dokter om te zien of het om een allergische reactie gaat of om te zien of je iets moet gaan smeren. Als het niet om een allergie gaat maar echt door een ander (hormonaal) probleem, dan kun je wel beginnen uitkijken naar het wegkrijgen van de acne.

Verzorging

Als ik een acne opstoot krijg zijn er meestal verschillende zaken die ik doe. Ik wissel allereerst van reiniger om de puistjes de juiste verzorging te geven.

Meestal ga ik voor een reiniger voor de droge huid maar tijdens mijn stopweek is mijn huid vaak wat vetter. Ik kies dan meestal voor iets a la Vichy Normaderm, een milde reiniger die onzuiverheden wel goed aanpakt. Een goede aangepaste verzorging is écht belangrijk!

Verder doe ik ook wel eens aan een spot treatment, dat is echt een van de beste producten tegen puistjes. Een spot treatment is een product waarmee je instant komaf maakt met vervelende puistjes.

Zo’n spot treatment is dus ideaal als je een belangrijke gelegenheid gepland hebt en waarbij je liever geen opvallende puistjes hebt. Puistjes bestrijden in 1 dag is dus zeker mogelijk, mits je een goede spot treatment gebruikt.

De La Roche-Posay Effaclar Duo+ verzorging is ideaal als je last hebt van hormonale acné. Het pakt zowel de opvallende als de onderhuidse puistjes grondig aan zonder de huid verder te irriteren.

Hormonale acné verdoezelen met make-up

Het camoufleren van acne is echt niet zo lastig als je een paar handige trucs gebruikt. In de make-up wereld geldt: alles wat je naar voor wilt brengen moet je oplichten, alles wat je wilt verstoppen moet je donkerder maken. Dat geldt dus ook zo voor puistjes en oneffenheden.

Eerst ga je met een groene concealer over de puistjes heen. Groen werkt namelijk camouflerend voor roodheden dus zo valt het gelijk minder op. Daarna kun je het puistjes best bedekken met een concealer die net een tikkeltje donkerder is dan je eigen huidskleur. Zeker niet te opvallend maar gewoon net een tintje donkerder.

De concealer die je onder je ogen gebruikt mag je dus zeker niet op puistjes aanbrengen, dit gaat ze alleen maar doen opvallen. Probeer qua blush, bronzer en highlighter ook voor matte tinten te kiezen i.p.v. dingen met shimmers. Dit gaat oneffenheden ook alleen maar benadrukken dus mat is the way to go.

Dit zijn mijn tips die ik hanteer bij een hormonale acné uitbraak. Ik ben uiteraard geen dermatoloog dus ik kan alleen maar zeggen welke dingen er voor mij werken.

Heb je zelf ook last van acne maar weet je niet wat de oorzaak is of wil je meer weten over acne bij volwassenen? Raadpleeg dan best je huisarts of zelfs een dermatoloog. Zij gaan je altijd een gepaste diagnose kunnen stellen en je vertellen wat de oorzaak is van je acne.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

3 Comments

 1. Karlien - Polished Cats
  May 2, 2017 / 9:12 pm

  handige tips
  tijdens mijn stopweek heb ikook altijd last van puistjes, zo vervelend he

  liefs
  Karlien

 2. May 5, 2017 / 12:06 pm

  Hele fijne en nuttige tips!

 3. Christine
  May 7, 2017 / 5:48 pm

  Sinds ik een nieuwe pil heb, behandelingen heb gedaan (met passende verzorging) is het al veel beter, maar nog steeds heb ik enkele onzuiverheden, handige tips wel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?