web analytics

Online parfum kopen: hoe doe je het?

Online vind je vaak de beste deals als het aankomt op het kopen van parfum waardoor ze online dus meestal goedkoper zijn dan in de winkel. Het kan dus zeker lonen om je parfums online te kopen, al is dat natuurlijk ook riskant als je een nieuwe geur wilt proberen want deze kun je natuurlijk niet ruiken.

Daarom zet ik in dit artikel graag een aantal tips op een rijtje die je zullen helpen om toch een lekkere geur uit te kiezen, zelfs als je deze niet kunt ruiken. Deze tips werken zowel voor het online kopen van parfums als voor het zoeken van een nieuwe geur in de winkel. Met deze tips vind je de perfecte geur voor jou!

Kies voor een merk dat je kent

Als je niet helemaal zeker bent welk parfum je online wilt kopen kies je best voor merken waar je al vertrouwd mee bent. Vaak hebben merken toch een bepaalde specifieke stijl (denk dan maar aan bv. Paco Rabanne, Jean Paul Gaultier, Marc Jacobs of Mugler) waardoor hun parfums meestal wel bij elkaar passen.

Als je weet dat je dol bent op een bepaald parfumhuis en niet goed weet wat kopen kies je dus best voor de veilige optie en blijf je bij de vaste merken die je goed kent.

Lees de geurnoten na

Op websites zoals Fragrantica kun je de geurnoten van werkelijk alle soorten parfums terugvinden. Als je bv. weet dat je dol bent op frisse geuren, dan kies je best voor parfums met frissere geurnoten zoals citrusvruchten of zachte bloemen.

Door op te zoeken welke geurnoten jouw favoriete parfums bevatten kun je veel beter afleiden welke andere geuren je ook nog lekker zou vinden. Ook kun je via websites zoals Fragrantica vergelijkbare geuren bekijken. Moest je dus dol zijn op een bepaald parfum kies je best iets dat in dezelfde lijn ligt, zo ben je altijd zeker dat je je nieuwe geurtje ook goed gaat vinden!

Lees reviews

Door reviews van andere mensen te lezen kom je vaak ook al veel te weten over een parfum. Hoe komen de geurnoten over? Is het een sterke of een zachte geur? Blijft het parfum lang hangen? Deze zaken kun je allemaal afleiden uit reviews waardoor je meteen weet of het om een kwalitatief goede geur gaat of niet.

Vaak zijn beschrijvingen van parfummerken zo vaag en moeilijk te begrijpen dat het wel handig om alles vanuit het

En niet alleen bij het online shoppen kan het lonen om de reviews te lezen, ook bij parfums die je in de winkel koopt is het misschien wel goed om op voorhand even research te doen zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Kies voor een populaire geur

Populaire geuren zijn vaak zo populair voor een reden en meestal is dat dus omdat het om een makkelijke geur gaat die veel mensen automatisch lekker vinden. Daardoor kun je er bij populaire geuren wel vanuit gaan dat ze te vertrouwen zijn!

Kijk bij parfums ook altijd bij welke leeftijdscategorie ze populair zijn, dan ben je ook zeker dat je geen ouderwetse (of juist kinderachtige) geur uitkiest maar net iets dat volledig bij jouw leeftijd past.

Inspiratie nodig? Ik schreef eerder al een artikel over de populairste damesgeuren en ik maakte ook een lijstje met de beste parfums voor de lente. Deze geuren zijn allemaal ontzettend geliefd dus je kan er van uit gaan dat ze zeker de moeite waard zijn.

Bestel eerst een sample / klein flesje

Tegenwoordig zijn er veel webshops die (gratis) samples aanbieden of die kleine flesjes verkopen. Dit is de ideale manier om een geur uit te proberen zonder direct veel geld te moeten spenderen aan een groter flesje. Dit is trouwens ook een leuke manier om geregeld af te wisselen van parfum op een goedkope manier!

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?