Only You Wildflower collectie

Goede make-up hoeft écht niet duur te zijn. Dat bewijst Only You, het huismerk van ICI PARIS XL, natuurlijk al langer. Ik ben al jaren fan van hun mooie make-up die goed gepigmenteerd is zonder al teveel geld te kosten. Ook de laatste nieuwe Only You Wildflower collectie is weer top! In dit artikel vertel ik jullie daarom graag meer over deze collectie. Kijk je mee?

Only You Wildflower collectie overzicht

Niets dat je meteen in zo’n vrolijke stemming brengt als een vaas vers geplukte, wilde bloemen in een bonte mix van kleuren. Voor die goede vibes hoef jij dit jaar het veld niet meer in want met de Only You Wildflower collectie haal jij hetzelfde heerlijke gevoel in huis!

Dit is waar Only You hun inspiratie heeft gehaald voor hun nieuwste Wildflower collectie. Zowel de producten zelf als de verpakkingen staan volledig in het teken van wilde bloemen. Zonnebloemen, madeliefjes, lavendel, … Het komt allemaal aan bod.

Binnen deze collectie vind je de volgende producten terug:

  • 5 nieuwe limited edition nagellakkleuren
  • Sweet Violet: minipalet met blush
  • Sunflower: minipalet met highlighter
  • Wild Daisy palette: 15 oogschaduwtinten
  • Primrose palette: oogschaduw, wenkbrauwpoeder, blush en highlighter

Ik heb alle palettes en twee van de nagellakjes geprobeerd en ik stel ze met veel plezier aan jullie voor!

Sweet Violet palette – € 5,95

Als je een liefhebber bent van roze dan is het Sweet Violet minipalet uit de Only You Wildflower collectie zeker iets voor jou. Dit schattige, handzame palette bevat maar liefst vier oogschaduwkleuren én een bijbehorende blush.

De pigmentatie van alle kleuren is werkelijk weer verbluffend. Er zitten twee metallic oogschaduws in, een shimmeroogschaduw en een satijnen oogschaduw. De satijnen oogschaduw valt op mijn huid niet zo op omdat hij redelijk overeenkomt met mijn eigen huidskleur. Daardoor lijkt het misschien niet zo veel soeps maar de pigmentatie mag er wel zijn.

Op deze foto zie je links de beige satin oogschaduw en daarnaast een van de metallics. In het midden heb ik de blush geswatcht om te illustreren dat je deze blush eigenlijk ook perfect als oogschaduw zou kunnen gebruiken. Je kunt de blush licht aanzetten voor een natuurlijke blos op de wangen of juist stevig aanzetten en als oogschaduw gebruiken.

Rechts zie je dan de twee overige tinten en zoals je kunt zien: de pigmentatie mag er écht wel zijn! Alle oogschaduw blendt ook heel erg fijn op het ooglid en ze verliezen hun intensiteit ook niet. Zeer goede kwaliteit als je het mij vraagt!

Only You Wildflower Sunflower palette review

Sunflower palette – € 5,95

Als je aan een zonnebloem denkt, dan denk je meestal vaak aan de kleuren geel, groen en bruin. En dat is dan ook exact wat er in dit palette zit dus qua thema zit Only You helemaal goed.

Ook dit minipalet bevat weer vier verschillende oogschaduwkleuren maar binnen dit paletje vind je geen blush terug maar juist een mooi goudgele highlighter.

Dit palette is dan ook gelijk een stuk neutraler dan zijn Sweet Violet tegenhanger. De pigmentatie is iets minder spetterend maar dat hoeft ook niet perse bij zo’n neutraler paletje vind ik.

Links zie je de vier oogschaduwkleuren, rechts op de swatch zie je de highlighter. Deze is zeer geel qua basis en bevat een heleboel prachtige gouden glitters. Een hele mooie highlighter die je ook als glittertopper over de andere oogschaduw zou kunnen gebruiken.

Only You Wildflower Wild Daisy palette oogschaduw review

Wild Daisy palette – € 9,95

Binnen de Only You Wildflower collectie vinden we ook nog twee grotere palettes terug, waaronder dit Wild Daisy eyeshadowpalette. Op het eerste zicht deed het me heel erg sterk denken aan het Only You New York palette.

Qua verpakking is het identiek hetzelfde, alleen gaat het dus om iets andere kleuren. New York is net ietsje neutraler terwijl Wild Daisy iets donkerdere én fellere kleurtjes bevat.

Dit is de eerste rij van het Wild Daisy palette. Op deze rij vind je vooral de ietwat neutrale tinten terug die je zou kunnen gebruiken als basis (om oogschaduwprimer mee te setten) of als blendingkleur om de fellere kleuren mee te blenden.

Deze rij is niet echt spectaculair maar wel broodnodig als je een compleet palette wilt voorzien.

De tweede rij is dan ook het punt waarop het zeer interessant begint te worden. Hier vinden we een prachtige goudgele oogschaduw terug, net als een aantal opvallende metallics die van je oog afspringen.

Op het einde van de tweede rij vind je een donkere mosgroene kleur terug die je gelijk aan de natuur doet denken.

Op de laatste rij vind je een heleboel donkere bruintinten terug waarmee je je look intenser kunt maken. Ze zijn ideaal om de andere oogschaduw mee te blenden of om in de buitenste ooghoek te gebruiken.

De kleur aan het uiteinde van het palette is meteen de verassing van het hele doosje. Matzwart is namelijk écht lastig om goed te produceren, zeker voor betaalbare merken. Gelukkig heeft Only You het tot een goed einde gebracht.

Het zwart in dit palette is echt wel goed gepigmenteerd en zeer makkelijk in gebruik. Goed gedaan, Only You!

Only You Wildflower Primrose palette

Primrose palette – € 13,95

Het Primrose palette is het grootste en ook meteen het meest complete palette uit de Only You Wildflower collectie. Dit palette bevat maar liefst 9 verschillende oogschaduwtinten, twee wenkbrauwpoeders, een blush én een highlighter.

Ook bevat het palette een lekker grote spiegel waardoor het dus ideaal is om mee op vakantie te nemen. De verpakking is verder ook gewoon gemaakt van stevig plastic dus je kunt het zorgeloos meenemen.

Links zie je de twee wenkbrauwpoeders. De uiterst linkse kleur is redelijk warm en is daarom perfect voor blondines en roodharigen. Ik heb zelf ook rood haar en vind het altijd zo lastig om een wenkbrauwpoeder te vinden dat warm genoeg is. Gelukkig is er voor ons dus ook een kleurtje voorzien!

Het wenkbrauwpoeder aan de rechterkant is dan weer iets donkerder en koeler, ideaal voor brunettes.

Aan de rechterkant van de foto zie je de felroze blush die niet volledig mat is maar waar een lichte glans doorheen zit. De highlighter rechts is, net zoals de highlighter in het Sunflower palette, geel qua basis met gouden shimmers doorheen. Bij deze highlighter gaat het wel om echte shimmers, geen glitters.

Er zitten verder dus ook negen oogschaduwkleuren in het Primrose palette. Ook hierbij zie je de focus op warme, zonnige bloemetjes weer stevig naar voren komen.

Ook bij dit palette is de pigmentatie meer dan je zou verwachten van een goedkoop merk. De metallics en de shimmers zijn echt on point maar ook de matte kleuren verdienen voldoende lof. De oogschaduw is zeer fijn om mee te werken, al durven de metallic kleurtjes wel een beetje fallout vertonen.

Only You Wildflower nagellak

Nagellak – € 4,95 / stuk

Last but not least zitten er ook nog vijf nagellakjes in de Only You Wildflower collectie waaronder deze schattige Soft Buttercup en Lavender Dream.

Soft Buttercup is een lichtgele kleur die perfect dekt met twee laagjes. De formule is niet te dik of niet te dun waardoor je zeer fijn en egaal kunt lakken.

Lavender Dream komt in het flesje iets donkerder over maar op de nagels is het een zeer schattige, lichte pastelkleur. Ook deze kleur heeft een perfecte dekking met twee laagjes.

Only You Wildflower nagellak

Tja, wat kan ik zeggen? Het begint misschien wat verveeld te raken maar Only You is gewoon zo’n goed merk voor die prijs… Ik kan er niet anders dan positief over zijn. Niet ieder palette is voor mij even geslaagd qua kleurkeuze maar dat is natuurlijk geheel persoonlijk.

Over de kwaliteit kan ik maar een ding zeggen en dat is dat het gewoon weer super is. Ik was vooral aangenaam verrast door de kleinere Sweet Violet & Sunflower palettes, net als door de nagellak. Al zijn alle producten binnen deze collectie echt wel de moeite én het geld waard.

De Only You Wildflower Collection is te koop via ICI PARIS XL.

Wat vind jij van deze collectie?

Share:

1 Comment

  1. Roos
    July 23, 2019 / 11:52 am

    Wat een mooie kleuren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?