web analytics

Onmisbare selfcare essentials voor de perfecte staycation

Als er een ding is waar we het allemaal over eens kunnen zijn, dan is het dat de afgelopen maanden zeer stressvol waren. Gelukkig is het inmiddels vakantie, al kunnen we deze waarschijnlijk niet buitenshuis vieren.

Daarom kiezen de meeste mensen voor een staycation en ja, ook dat kun je lekker gezellig maken. Met deze selfcare essentials maak je van je eigen badkamer een heuse hotelspa!

Kneipp Lavendel badolie (hier te koop)

Ik begin mijn selfcare momenten altijd met een heerlijk warm bad (of een voetbad als er geen bad in de buurt is).

De combinatie van het warme water met een product met ontspannende geur is gewoonweg ideaal om jezelf meteen in ontspanningsmodus te krijgen.

Een van mijn favoriete producten hiervoor is de Kneipp Lavendel badolie. Lavendel heeft een kalmerende en ontspannende werking dus ideaal als je op zoek bent naar wat relaxatie.

De badolie zorgt er trouwens niet alleen voor dat je helemaal ontspannen raakt maar zorgt ook nog eens voor een zijdezacht velletje!

Tissue masker / sheet masker

Maskers zijn het ideale product om een minuutje of 20 even lekker te ontspannen terwijl je ook nog eens goed voor je huid zorgt. Zelf ben ik vooral fan van tissue maskers (of sheet maskers) omdat je deze niet af hoeft te spoelen.

Je brengt het velletje gewoon aan over je gelaat en je laat de rijke serums lekker hun werk doen. Door de sheet krijgt het product de kans om zeer diep in de huid in te werken.

Na een kwartier of 20 minuten haal je het er af, je masseert het overtollige product nog even in en daarna kun je door met de rest van je spa-day!

Geen idee welke maskers je kunt gebruiken? Met deze merken kun je niets verkeerd doen:

Haarmaskers (hier te koop)

In de zomer spendeer je waarschijnlijk meer tijd in de zon en dat is natuurlijk niet zo goed voor je haar. Daarom mag je je haar ook zeker niet overslaan tijdens een selfcare dagje!

Als je dan toch onder de douche staat of in bad gaat, gebruik dan ook eens een verzorgend haarmasker. Smeer er maar een royale laag op zodat je haar zeker de nodige voedingsstoffen krijgt. Laat het nadien de hele dag (of nacht) stevig intrekken.

Mijn persoonlijke favorieten? De haarmaskers van L’Oréal Professionnel. Deze maskers zijn er voor verschillende haartypes, ruiken ontzettend lekker én doen ook goed hun werk. Het lijkt net alsof je pas van bij de kapper komt als je deze maskers gebruikt.

Aquis Lisse Luxe Hair Turban and Hair Towel (hier te koop)

Nadat je je vochtige haar lekker ingesmeerd hebt met een goed maskertje is het tijd om het goed in te laten trekken zodat het extra hard zijn best kan doen.

Dit doe je het best door een handdoek om je haar heen te draaien. Hier kun je een normale handdoek voor gebruiken, al blijft dat vaak toch niet zo goed zitten waardoor het oncomfortabel aanvoelt.

Beter kies je voor een speciale haar handdoek zoals deze Aquis Lisse Luxe Hair Turban and Hair Towel. Deze handdoek werd hier speciaal voor ontworpen waardoor het een aantal uur perfect op z’n plek blijft zitten.

Slip Silk Sleep Mask (hier te koop)

Na een dagje heerlijk ontspannen is het tijd voor de perfecte nachtrust want geloof me, zonder stress en met een ontspannen gevoel slaap je gewoon veel beter.

Toch kun je je nachtrust nóg beter maken met een slaapmasker, liefst van zijden zoals dit Slip Silk Mask. Zijde zorgt er voor dat de huid minder gaat rimpelen tijdens je slaap.

Ook zul je met zo’n slaapmasker veel dieper en rustiger kunnen slapen doordat het alle licht volledig blokkeert.

Ben je een onrustige slaper? Probeer dan zeker eens om met een slaapmaskertje te slapen. Je zult zien dat het wonderen doet voor je nachtrust!

Zeker in deze tijden is selfcare ontzettend belangrijk. Zelfs als je niet op vakantie gaat en gewoon thuisblijft moet je jezelf een keertje prioriteit maken, alle zorgen even vergeten en gewoon even lekker ontspannen. Ik kan je garanderen dat deze producten daar zeker bij zullen helpen!

Wat zijn jouw plannen deze vakantie?

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?