web analytics

Oogschaduw loopt uit: tips om dit te voorkomen

Wat is het toch frustrerend als je veel tijd spendeert aan je make-up maar je oogschaduw loopt uit. Wat jammer om te zien dat al je harde werk gewoon volledig vervaagd of verdwenen is.

Gelukkig valt er wel iets aan te doen! Er zijn tegenwoordig heel wat producten op de markt die ervoor zorgen dat je oogschaduw goed blijft zitten.

Wil je uitlopende oogschaduw voorkomen? Bekijk dan deze tips en producten!

Waarom loopt oogschaduw uit?

Onze oogleden maken deel uit van onze huid. Dat wil dus ook zeggen dat onze oogleden, net zoals de rest van ons lichaam, talg aanmaken.

Talg, dat vettige laagje dat je op je huid voelt, dient om de huid te hydrateren. Allemaal goed en wel maar het zorgt er dus ook voor dat je oogschaduw oplost of van je oog gaat glijden. Niet echt bevorderlijk als je lang van je mooie ooglook wilt genieten.Wil je niet dat je oogschaduw uitloopt? Dan moet je een soort van barrière tussen de huid en de oogschaduw leggen om dit te voorkomen.

Uitlopende oogschaduw voorkomen

Oogschaduwprimer

De simpelste methode om uitlopende oogschaduw te voorkomen is het gebruiken van een oogschaduwprimer. Een oogschaduwprimer is een doorzichtig (of lichtgekleurd) product dat een laag legt tussen je oog en je make-up.

Het is een vloeibaar of crèmeachtig product dat een dun laagje legt waardoor je make-up ook beter gaat hechten. Enerzijds voorkomt het dus dat het talg er door kan komen, anderzijds houdt het de oogschaduw ook sterker vast.

De bekendste primers zijn de Urban Decay Primer Potion en de Too Faced Shadow Insurance. Ook budgetmerk Essence heeft een fijne oogschaduwprimer in het assortiment zitten.

Crème oogschaduw met lange houdbaarheid

Tegenwoordig zijn er ook heel wat langhoudende crème eyeshadows op de markt. Deze fungeren een beetje als primer met het enige verschil dat deze vaak wel iets opvallender gekleurd zijn.

Je kunt zo’n crème oogschaduw op zichzelf gebruiken maar je kunt het ook als basis neerzetten om er nadien een andere (poeder)oogschaduw overheen te zetten.

Het voordeel hiervan is dat je een lekker intense look krijgt omdat de crème oogschaduw extra veel kleur geeft aan de oogschaduw die er bovenop komt. Ook zorgt het dus voor een extra lange houdbaarheid aangezien de poeder de crème nog eens extra fixeert.

Fixeren met poeder

Zoals ik dus al zei: als je iets fixeert met poeder blijft het gewoon veel langer zitten. Poeder absorbeert talg, vet en zweet waardoor je make-up minder snel zal gaan glijden.

Als je snel last hebt van vette oogleden is het dus zeker een aanrader om eerst een crèmeproduct te gebruiken en dit nadien te fixeren met een poederoogschaduw.

Ook kan het helpen om poeder aan te brengen rondom de ogen. Zeker als je snel last hebt van vlekkende mascara of oogschaduw onder de ogen kan dit een goede methode voor je zijn.

Breng gewoon wat losse, transparante poeder aan onder het ooglid en je zult zien dat alles een stuk beter blijft zitten.

Setting spray (of face mist)

Als laatste stap raad ik iedereen aan om je make-up te fixeren met een setting spray.

Een setting spray is een doorzichtige nevel die je als laatste stap over je make-up aanbrengt. Het legt een soort van beschermende laag over je volledige gelaat heen.

Hierdoor blijft je make-up veel langer zitten en is het beter bestand tegen zaken zoals zweet, talg en zelfs regen. Zo’n setting spray kun je trouwens voor je gehele laat gebruiken, niet alleen voor je oogmake-up.

Mijn persoonlijke favoriet voor een langhoudende make-up is de Urban Decay All Nighter spray. Met deze spray mag je er zeker van zijn dat je make-up effectief all night blijft zitten! 😉

Heb je dus vaak het gevoel dat je oogschaduw vervaagt of dat je oogschaduw uitloopt? Probeer deze tips en producten dan zeker een keertje uit!

Als je begint met een crème (zoals een oogschaduwprimer of crème oogschaduw) en je daarna fixeert met een poederproduct zul je merken dat je oogschaduw beter zal blijven zitten. Veel succes!

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

1 Comment

  1. October 11, 2020 / 11:43 am

    Primers zijn echt onmisbaar in mijn make up routine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?