Oogschaduw: van zomer naar herfst

Deze maand gaan we de overgang maken van zomer naar herfst en dan moet onze make-up ook mee evolueren. Nog niet klaar om alle shimmers in te ruilen voor donkere matte tinten? Dan heb ik gelukkig de gulden middenweg voor jou! In dit artikel laat ik een aantal oogschaduwtinten zien die ideaal zijn om in het begin van de herfst te gebruiken terwijl ze toch nog een zomerse toets hebben. Kijk je mee?

Warme tinten waren tijdens de zomer helemaal hip en happening en kunnen tijdens de herfstmaanden nog altijd, gelukkig maar! Koele tinten zijn ook zeker niet verkeerd maar ik vind een mooie warme oogschaduw persoonlijk beter bij de herfst passen, koele kleuren hou ik graag voor de winter! Als ik denk aan herfst dan denk ik aan pompoenen, de blaadjes die van de bomen vallen, dennenappels, … Allemaal dingen die vrij warm zijn van kleur. Daar probeer ik mijn make-up dan ook een beetje op aan te passen!

De tinten die erg mooi zijn in de herfst zijn koper, brons, taupe en goud (liefst zo geel mogelijk). Allemaal redelijk neutrale tinten die bij veel oogkleuren passen. Je kunt het ook zo donker of zo licht maken als je zelf wilt! Zelf vind ik het vooral mooi om voor shimmers te kiezen, dat brengt toch ook weer een soort licht bij de ooglook. In de herfst is het allemaal al donker genoeg en dan vind ik mat zo deprimerend overkomen, haha!

Een paar goede palettes voor de herfst zijn het MUA Undress Me Too palette en het ELF Prism palette in Sunset. In Undress Me Too vind je een goede mix tussen koele en warme tinten terug maar vooral de warmere kleuren springen er echt uit voor mij. Je krijgt een paar prachtige gouden shimmers maar ook wat taupekleuren. Er zitten ook een aantal matte kleuren bij die je kunt gebruiken in de crease en om de shimmers mee uit te blenden. Het ELF palette bevat helaas geen matte kleuren en is dus vooral geschikt om met andere palettes te combineren. Mijn favoriete tinten uit het ELF palette zijn de bronskleuren en de opvallende geel gouden kleur.

Ook MAC Satin Taupe vind ik een prachtige oogschaduw voor de herfst. Het is een zeer neutrale tint die goed tussen koel en warm ligt. Je kunt hem heel makkelijk all over het hele ooglid gebruiken maar ook mooi in een smokey eye verwerken. Satin Taupe is echt zo’n kleur die gewoon altijd wel kan!

Natuurlijk zijn dit maar een paar suggesties want je draagt uiteraard gewoon wat je zelf wilt. Dit zijn gewoon mijn persoonlijke favorieten die ik graag draag aan het eind van de zomer en in het begin van de herfst. Mooie warme tinten die niet te opvallend zijn maar wel zorgen voor een nette look.

Wat draag jij het liefst tijdens de herfst?

Share:

3 Comments

  1. September 11, 2017 / 10:04 pm

    Mooie kleurtjes, ziet er goed uit!

  2. September 12, 2017 / 9:11 pm

    Ik hooooouuu van een neutrale bruine ooglook met een koperen of bronzen pop van glitter!
    Christine recently posted…Brand Check: Balance MeMy Profile