Yves Rocher So Elixir Purple eau de parfum

Ik ben gek op paarse parfums. Ze ruiken meestal heel zwoel, mysterieus en anders dan andere parfums. Ze zijn ‘zwaar’ op hun eigen manier. Parfums die in paarse flacons komen zijn meestal geschikt voor zowel overdag als ‘s avonds, zonder meteen te zwaar of juist te licht te zijn. Ze zijn de perfecte opstap naar de zwaardere geuren, zonder meteen naar old lady te ruiken (wat veel zwaardere parfums doen imo). Een van mijn favorieten is zeker weten Yves Rocher So Elixir Purple.

So Elixir Purple is ‘out there’, het is zeker geen alledaagse frisse geur want hij is eerder bloemig & fruitig. Ik ben zelf fan van frisse en fruitige geuren, ook hou ik wel van waterige en speelse geuren. Dit parfum is echt helemaal anders dan wat ik normaal lekker vind! So Elixir is serieuzer, mysterieuzer en dat zonder meteen te heftig te worden.

Ik zou hem niet meteen aanraden voor heel jonge meiden, ik vind zelf dat dit soort parfums het best bij mijn leeftijdscategorie horen. Denk dus 18-26 jaar.

Dit is echt zo’n geur die geschikt is voor mensen die wel met zwaardere geuren willen gaan experimenteren maar die niet meteen de Chanel No. 5 kant op willen. Het is echt een sexy, verleidelijke geur speciaal gemaakt voor krachtige vrouwen.

Dit zijn de geurnoten:

 • Top: Bergamot
 • Hart: Tuberoos en vetiver
 • Basis: Benzoë, patchoeli, vanille, tonkaboon, houtsoorten, wierook

Doordat het een eau de parfum is is de houdbaarheid super. Ik spray hem ‘s ochtends op en als ik later thuiskom (denk late namiddag – vooravond) dan ruik ik hem nog steeds. Hij blijft echt enorm lang hangen! Ook heb je helemaal niet veel nodig, hij is best wel geconcentreerd.

Yves Rocher So Elixir Purple is verkrijgbaar in de volgende formaten:

 • 5 ml (mini): € 2,00
 • 30 ml: € 35,00
 • 50 ml: € 53,00

Wel moet ik erbij zeggen dat ze zelden aan die prijs staan, ik heb hem zelfs nog nooit onafgeprijsd geweten. Ik heb mijn 30 ml een tijdje geleden gekocht voor 15 euro denk ik, op dit moment staat hij aan € 19,95 op de website. De mini kun je trouwens ook in een set kopen met nog andere miniaturen, waaronder de gewone So Elixir.

Ik kan deze So Elixir Purple dus zeker aanraden en al helemaal voor de winter die er binnenkort aankomt. Dit is echt mijn go to herfst/winter parfum! Sommigen gaan hem misschien een tikkeltje te zwaar vinden voor overdag maar ik draag hem gewoon altijd. Rock that perfume, baby!

Yves Rocher So Elixir Purple is te koop bij alle Yves Rocher winkels, via postorder en via hun website.

Ben jij al bekend met de Yves Rocher parfums? 

6 Comments

 1. October 2, 2013 / 7:41 am

  Erg mooi flesje!

 2. October 2, 2013 / 9:45 am

  Yves Rocher heeft echt hele lekkere geuren altijd! Ik ben wel fan van wat zwaardere geurtjes 🙂

 3. mi-lou
  October 2, 2013 / 2:30 pm

  Mooi flacon, de kleur vind ik erg gaaf. Was er maar een app voor geur, ben nu nieuwsgierig!

 4. October 2, 2013 / 3:38 pm

  Ik ben erg benieuwd naar dit parfum! Helemaal omdat ik de gewone So Elixir heb, en die echt heel vaak gebruik! Verder heb ik een kokos parfum en een LE parfum uit 2012 met kokos en ananas van Yves Rocher.

 5. October 2, 2013 / 7:57 pm

  Lijkt me een lekkere geur!

 6. October 7, 2013 / 8:54 am

  ik ben benieuwd naar deze geur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?