Parfums met unieke flacons

Parfums zijn er in de eerste plaats natuurlijk om te gebruiken. Toch vind ik een parfum vooral leuk als de flacon er ook een beetje aantrekkelijk uitziet. Zeker als je het ook effectief wilt uitstallen op je kamer, dan wil je natuurlijk wel een mooie flacon.

Doorheen de jaren werden er heel wat parfums met unieke flacons gelanceerd. Flacons moeten tegenwoordig opvallen om de aandacht van de consument te trekken.

Deze parfums zijn alleszins in hun opzet geslaagd:

Moschino Fresh Couture Eau De Toilette (hier te koop)

Als ik denk aan parfums met unieke flacons denk ik meteen aan de Moschino Fresh Couture. Het flesje van deze frisse geur ziet er namelijk exact hetzelfde uit als een flesje Instanet, een product om ramen mee te reinigen.

Qua geur lijkt het er ook een klein beetje op. Instanet heeft een hele frisse citrusgeur en deze Fresh Couture heeft diezelfde citrusgeur, alleen is deze niet zo scherp als het kuisproduct.

Dankzij geurnoten zoals bergamot en mandarijn krijg je meteen een energieboost van deze eau de toilette. Naast de frisse toets merk je ook lekker bloemen terug in deze geur.

Nina Ricci Bella Eau De Toilette (hier te koop)

Soms heb je van die flacons die gewoon zó mooi zijn dat je ze perfect uit kunt stallen als decoratie. Een goed voorbeeld hiervan is de flacon van Nina Ricci Bella.

De parfums van Nina Ricci komen altijd in de vorm van een appeltje. Toch is deze Bella wel een zeer uniek exemplaar. Deze appel heeft gouden blaadjes waar een smaragdgroene kever op zit.

Daarnaast is de kleur van de flacon ook práchtig. Op de foto lijkt hij groen maar het is meer een blauwgroene kleur met een uniek ombré-effect.

En niet alleen de flacon is de moeite, de geur is ook fantastisch. Nina Ricci Bella is een vrouwelijke, volwassen geur.

De topnoten van rabarber en groene mandarijn zorgen voor een frisse toets terwijl de basis van vanille en white musk het weer die vrouwelijke vibe geeft.

Versace Red Jeans (hier te koop)

Ken je van die retro soda flesjes? Daar doet deze Versace Red Jeans me gelijk aan denken! Dit is gewoon zo’n mooi flesje, je zou het ook zo kunnen uitstallen en het zo niet eens misstaan.

Versace Red Jeans is een bloemig-fruitige geur. Het parfum zit boordevol sterke fruitnoten waardoor het toch wel een zware (maar nog steeds draagbare) geur wordt.

Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh Eau De Toilette (hier te koop)

De flacons van de Marc Jacobs Daisy parfums zijn echte plaatjes om naar te kijken. Ze zien er gewoonweg zo elegant uit dankzij de mooie afwerking en de bloemaccenten.

Mijn persoonlijke favoriet? Dat is Daisy Eau So Fresh. Dit is zo’n licht, vrouwelijk parfum dat je altijd wel kan dragen. Het maakt niet uit voor welke gelegenheid of voor welk seizoen, met Daisy Eau So Fresh zit je goed.

Moest je benieuwd zijn naar een uitgebreidere uitleg over de geurnoten, bekijk mijn Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh review dan ook zeker eens!

Welke flacon vind jij het leukst?

 

Share:

2 Comments

  1. October 1, 2020 / 9:47 am

    Wat een leuke flesjes. Kenzo World heeft ook een geweldige flacon

  2. October 1, 2020 / 4:06 pm

    Die van Marc Jacobs vind ik erg mooi! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?