Parfumtip: Solinotes

Wat als je je eigen parfum zou kunnen mixen en customizen naar wens? Klinkt leuk toch! Dat dachten de mensen achter Solinotes ook toen ze het merk lanceerden. Solinotes is een merk van parfum dat speciaal ontwikkeld is om te mixen en matchen. Je kunt de Solinotes geuren op zichzelf dragen maar je kunt er ook gemakkelijk twee met elkaar mixen. In dit artikel vertel ik jullie graag meer over het concept!

Solinotes

Als je mij al even volgt dan weet je dat ik een énorme parfumliefhebber ben. Ik ben altijd op zoek naar de perfecte geur die bij mijn mood past of bij het seizoen waarin we ons op dit moment bevinden. Voor iedere gelegenheid en ieder gevoel heb ik wel een ander geurtje in de kast staan. Best een dure grap, als je het zo bekijkt! 😉

Bij Solinotes kun je dit ook bekomen voor veel minder geld. Alle geuren zijn namelijk zo ontwikkeld om door elkaar te mixen. De parfums zijn ook niet eens zo duur dus dat maakt het ook nog eens fijn voor je portemonnee! Het concept bestaat al een tijdje maar sinds kort hebben ze twee nieuwe geuren toegevoegd aan het assortiment: Pomelo en Grenade.

Solinotes Pomelo

Pomelo en Grenade zijn twee frisse en zoete geurtjes die perfect met elkaar gecombineerd kunnen worden. Beide geuren zijn zeer speels en ideaal voor jongere meiden of twintigers die graag experimenteren met een frisse geur. Ze lijken me echt ideaal om cadeau te doen tijdens de feestdagen!

Mijn persoonlijke favoriet is Pomelo. Pomelo is een zeer frisse citrusgeur, zoals de naam al doet vermoeden. Dit zijn de geurnoten:

 • Top: Bloedappelsien, pompelmoes en citrus
 • Hart: Jasmijn, cederhout en meloen
 • Basis: Iris, vetiver en muskus

Hij opent dus lekker fris en speels maar wordt mettertijd wel iets zwaarder en bloemiger door de iris, de jasmijn en de muskus.

Solinotes

Ben je meer voor zoete fruitgeuren? Dan is de Grenade waarschijnlijk iets voor jou. Zeker niet sneopjeszoet maar écht zo’n typische fruitgeur waar je maar aan blijft snuffelen. Dit zijn de geurnoten van de Grenade:

 • Top: Citrus
 • Hart: Zwarte bessen en granaatappel
 • Basis: musk

Deze geur heeft dus niet zoveel geurnoten, waardoor hij echt pérfect is om een extra toets te geven aan een andere geur. Bij Solinotes raden ze het aan om deze te combineren met de Rose ofwel met de Pomelo die ik hierboven liet zien.

Solinotes

De combinatie van Grenade en Pomelo is er eentje die echt wel speciaal is. Je hebt het frisse aspect van de citrus, die door de extra musk en zwarte bessen toch weer wat zwaarder wordt. Zelf gebruik ik het liefst een meerderheid van Pomelo, om daar dan een klein snufje Grenade aan toe te voegen.

Ik vind de Solinotes geuren écht heel leuk bedacht. De flesjes zijn misschien niet zo luxe als een parfum uit de parfumerie maar hey, ze ruiken enorm lekker en zijn ook nog eens goed betaalbaar. Door je eigen geur te maken kun je iedere dag voor een nieuwe geur gaan zonder telkens diep in je buidel te moeten tasten. De combinaties zijn echt eindeloos dus je kunt lekker veel experimenteren!

De Solinotes eau de toilettes kosten €11,90 per stuk (50 ml) en zijn exclusief verkrijgbaar bij Di.
Wat vind jij van dit concept?
Share:

3 Comments

 1. November 26, 2017 / 10:19 am

  ooh deze klinken nice 😀 gaaf concept!

 2. November 26, 2017 / 1:26 pm

  Deze ruiken echt hemels! 😍 Bij Di verkopen ze nu ook een kerstgeschenkdoos met deze parfum in. Ideaal om cadeau te geven of voor jezelf! 😄

 3. Christine
  November 28, 2017 / 7:39 pm

  Wat een leuk concept! Echt iets voor mij eigenlijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?