web analytics

Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant review

De Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant is een van de bestverkochte huidverzorgingsproducten wereldwijd.

Deze chemische peeling zou wonderen moeten doen voor een gecombineerde en/of vette huid én goed moeten werken bij grove poriën en een oneffen huidtextuur.

Dit zijn allemaal huidproblemen waar ik zelf ook mee kamp dus natuurlijk wou ik het product ook graag eens testen. Werkt het echt zo goed? Je leest het hier in mijn Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant review!

Scrubben vs. peelen

Dode huidcellen zorgen er voor dat je huid doffer gaat ogen, producten minder goed kunnen intrekken en dat je last krijgt van velletjes. Het is daarom ontzettend belangrijk om deze dode huidcellen zo grondig mogelijk te verwijderen.

Veel mensen doen dit nog steeds met een echte scrub met losse scrubdeeltjes. Dat doet zijn werk op zich wel goed maar het doet ook niet meer dan dat.

Met een chemische peeling (ook wel beter bekend als exfoliant) haal je al die dode huidcellen ook weg. Zo’n peeling weekt deze huidcellen als het ware los waardoor ze alsnog verdwijnen.

Het voordeel van een peeling t.o.v. een scrub is dat het veiliger is voor de huid. Zo’n chemisch goedje lijkt misschien onveiliger maar het tegendeel is bewezen. Het is juist met een scrub dat je je huid kunt beschadigen doordat de scrubdeeltjes in de huid kunnen snijden!

Daarnaast zorgt zo’n chemische peeling er ook voor dat de huid mooier gaat stralen en dat grove poriën kleiner gaan lijken.

Hoe werkt de Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant?

Een van de bekendste exfoliants op de markt is deze BHA exfoliant van Paula’s Choice. Deze exfoliant bevat BHA, wat een afkorting is voor beta hydroxy acid (ook wel bekend als salicylzuur).

Laat het woord ‘zuur’ je niet afschrikken. BHA is niet bijtend of schurend maar heeft juist verzachtende en kalmerende eigenschappen!

Van nature bevat BHA ontstekingsremmende eigenschappen waardoor het zelfs milder is dan praktisch iedere scrub of reinigingsborstel. Hierdoor is BHA dus ook het perfecte ingrediënt voor mensen met een vette huid met neiging tot acné.

Je brengt de exfoliant 1 à 2 keer per dag aan na het reinigen van de huid. Ik heb zelf best een gevoelige huid dus ik kies ervoor om dit product uitsluitend ‘s avonds aan te brengen.

Wel is het belangrijk om áltijd een SPF te smeren als je een exfoliant gebruikt, ook als je deze alleen in de avond gebruikt!

Ik heb de Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant nu al een tijdje in gebruik en ik merk zeker een verschil op in mijn huid.

Mijn huid oogt veel minder dof maar heeft van nature een gezonde glow gekregen. Ook heb ik veel minder last van mee-eters rondom mijn neus en kin. Mijn poriën lijken een heel stuk kleiner dan voordien en mijn algehele huidtextuur is aanzienlijk verbeterd.

Ik was eerst wat huiverig om met een BHA exfoliant aan de slag te gaan omdat mijn huid snel allergisch en gevoelig reageert. Ik heb hem in het begin eerst opgebouwd door hem slechts af en toe te gebruiken maar inmiddels verdraag ik hem elke avond zonder problemen.

Als je een droge en/of extreem gevoelige huid hebt zou ik dit product niet aanraden. Heb je echter net zoals ik een gecombineerde huid met een oneffen huidtextuur en heb je een (acné)gevoelige huid? Dan MOET je dit product echt een keertje proberen!

De Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant is dan ook niet voor niets het bestverkochte product van het merk!

Zelf eens proberen? De 2% BHA Liquid Exfoliant kost € 34,00 voor een grote fles maar hij is ook verkrijgbaar in kleinere flesjes om eens uit te proberen. 

Hoe exfolieer jij je huid?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?