Phyto Phytomillesime voor gekleurd haar

Fun fact: als je gekleurd haar hebt en op zoek bent naar fijne producten kun je niet meer alleen terecht bij je kapper. Nee, vanaf nu kun je al je nodige haarverzorging ook gewoon bij de apotheek halen. Phyto heeft namelijk pas de Phyto Phytomillesime voor gekleurd haar gelanceerd. Deze haircare lijn bevat werkelijk álles wat je maar kunt bedenken en ik vertel er graag meer over in dit artikel. Kijk je mee?

Phyto Phytomillesime

Het merk Phyto is zeker geen vreemde hier op The Pink Perfectionist. De Phytocitrus lijn heb ik jarenlang gebruikt toen ik nog een blondbruine ombré had en de Phytokeratine lijn toen ik volledig blond was en mijn haar beschadigd was. Ik heb werkelijk nog geen enkel product van Phyto gehad dat tegenviel.

Daarom was ik ook zo enthousiast toen ik de Phyto Phytomillesime lijn ontdekte. Deze lijn zou dus even goed moeten voeden als alle voorgangers maar wel beter geschikt zijn voor gekleurd haar. Het Color Locker-Complex in deze producten voorkomt het vaal worden door een beschermende barrière rond de haren te vormen die de pigmenten in de vezels vasthoudt. Verzorging én bescherming? Klinkt goed!

De Phyto Phytomillesime producten worden gebruikt in de vorm van een compleet ritueel. Voor elke stap van je routine is er dus een geschikt product voorzien. Hieronder vertel ik je graag meer over dit ritueel.

Phyto Phytomillesime

Stap 1: Pre-shampoo

Het hele ritueel begint met de Color Locker Pre-shampoo (€ 27,95). Dit product breng je aan op droog (!!!) haar, doorheen de lengtes en volledig door tot aan de puntjes. Deze pre-shampoo zorgt ervoor dat de kleur niet uit je haar gestript zal worden, iets wat helaas vaak gebeurt. Zeker als je een felle haarkleur hebt zoals rood zul je merken dat het snel vervaagt tijdens het wassen. Zo’n pre–shampoo is dus de ideale voorbereiding voor de rest van je routine.

Deze Phytomillesime pre-shampoo werkt echt wel fijn! Vaak maken pre-shampoos het haar heel zwaar en plakkerig, waardoor ik er zelf meestal geen fan van ben. Bij dit product is dat gelukkig niet het geval. Het product brengt makkelijk aan in het haar en laat zich goed uitsmeren. Wel vind ik dat je veel product nodig hebt als je heel lang haar hebt.

Phyto Phytomillesime

Stap 2: Reinigen

Na het voorbereiden kun je door naar de effectieve reiniging van het haar. Binnen het Phyto Phytomillesime hebben ze daar twee producten voor die je afwisselend moet gebruiken. Allereerst heb je de Reinigende Verzorgende Crème (€ 17,90), een speciale crèmeshampoo. Dit product is echt heel uniek aangezien het redelijk dik aanvoelt en ook totaal niet aanvoelt zoals een normale shampoo. Het is inderdaad echt een crème i.p.v. een loperige substantie zoals normale shampoo. Toch lukt het goed om je haar te reinigen met dit product!

Phyto Phytomillesime

Buiten de crème zit er ook een klassieke shampoo (€ 15,90) in het gamma. Ik voel dat de shampoo iets ‘agressiever’ is en iets beter reinigt dan de crème, al is het nog altijd veel minder agressief als bij een normale shampoo. Ik vond het eerst vreemd dat je beide producten moest afwisselen maar ik zie nu goed in waarom! Door de crème en shampoo af te wisselen heb je altijd schoon haar zonder dat je altijd te hard moet reinigen.

Phyto Phytomillesime

Stap 3: Herstellen

Na het reinigen is het tijd om je haar weer volledig te herstellen. Dit is altijd mijn favoriete deel van een ritueel want herstellen staat gelijk aan: MASKERTIJD! Het Kleursublimerend masker (€ 43,90) zit boordevol arganboter dat het haar voedt en de haarvezel herstelt. Je voelt het ook gelijk dat het masker vol boter zit aangezien het lekker vol aanvoelt tijdens het aanbrengen. Je hebt ook niet veel product nodig, 2 nootjes is meer dan voldoende voor lang en dik haar. Als je dunner haar hebt is 1 nootje zelfs voldoende!

Het masker werkt best goed maar toch is er nog iets waar ik nóg enthousiast over ben en dat is de geur. De maskers van Phyto ruiken altijd zalig maar dit moet toch wel het beste zijn dat ik in huis heb. De geur is echt verslavend en blijft lekker lang hangen, wat een plezier!

Phyto Phytomillesime

Stap 4: Doen stralen

Als laatste stap binnen het ritueel hebben we de afwerking die het haar echt goed doet stralen. Hiervoor kun je het Beautyconcentraat (€ 28,00) gebruiken. Dit concentraat is de allerlaatste stap en is dus vooral bedoeld om de haarschubben weer goed te sluiten. Hierdoor blijft je kleur volledig ingesloten en kunnen alle andere producten ook beter hun werk doen. Het haar wordt ook beter doorkambaar nadat je dit product gebruikt heb!

Het makkelijke aan dit concentraat is dat je het niet meer hoeft uit te spoelen dus met deze stap ben je lekker snel klaar.

Phyto Phytomillesime

Ik ben dus best positief over deze nieuwe Phyto Phytomillesime lijn. De producten werken zeer goed voor kleurbehoud maar maken mijn haar niet vet! Vaak heb ik dat wel dat mijn haar zeer sluik en vet wordt als ik dit soort producten gebruiken. Het is een zeer uitgebreid ritueel en je moet er wel echt even de tijd voor nemen. Voor mij is het dat alleszins waard omdat ik echt niet om de drie weken bij de kapper wil zitten. Nu hoef ik mijn rode haar slechts 1 keer om de drie maanden te laten verven.

Met deze nieuwe producten van Phyto blijft de kleur intens en vooral ook levendig. Mijn haar glanst zoveel mooier in de zon! Plus, ik voel mij ook gewoon veel beter in mijn vel als mijn haar ook nog eens superlekker ruikt ;-).

Al deze producten zijn te koop bij de apotheek en parafarmacie.

Welk product lijkt jou het fijnst?

8 Comments

 1. February 23, 2018 / 10:21 am

  Ik vind phyto zoooooon fijn merk! Ik merk echt verschil met mijn haar als ik weer iets anders gebruik.

 2. February 23, 2018 / 10:22 am

  Wauw wel een heel ritueel elke keer ( doe je dit elke keer?) maar als het werkt, helemaal top. Ik kleur mijn haar niet meer, maar deed er eerlijk gezegd ook niet meer voor toen ik dit wel deed en dat zag je ook wel. Dus ik zou zeggen super bezig!

  • Amy Hermans
   February 23, 2018 / 10:37 am

   Ja, meestal wel! Met andere productlijnen gebruik ik ook altijd een shampoo, ontklittende verzorging + een maskertje dus voor mij is het slechts 1 stap extra! 😀

 3. February 23, 2018 / 6:36 pm

  Misschien moet ik me nu schamen maar ik kende het merk nog niet. Het lijken me wel hele fijne producten.

 4. February 24, 2018 / 10:16 am

  Het klinkt goed maar de prijs schrikt mij toch wel af. Daarom zou ik dit niet zo gauw kopen.

 5. Rory
  February 24, 2018 / 4:14 pm

  Het beauty concentraat klinkt mij goed in de oren. Van een pre-shampoo heb ik nog nooit gehoord? Bijzonder. De producten zijn wel behoorlijk prijzig vind ik. 43,90 voor een masker vind ik veel geld. Maar zoals je het beschrijft klinkt het wel alsof het de moeite waard is.

 6. MamaPlaneet
  February 25, 2018 / 10:57 am

  Wat fijn dat je sowieso al positieve ervaring had met dit merk. Ik ken het eerlijk gezegd niet.

 7. February 26, 2018 / 7:14 am

  Een keer per drie maanden is echt weinig. Wat goed dat het je haar zo verzorgt! Als een product het waard is dan zou ik er ook meer aan uitgeven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?