web analytics

Pigmentvlekken verminderen en voorkomen: producten en tips

Pigmentvlekken kunnen vaak als storend worden ervaren, de meeste mensen vragen zich dan ook af hoe ze hun pigmentvlekken kunnen verminderen. Gelukkig zijn er wel wat dingen die je kunt doen om ze allereerst te voorkomen en, moest je ze toch hebben, ze te verminderen.

Wil je graag je pigmentvlekken behandelen en verminderen? Lees dan zeker verder want in dit artikel deel ik alle tips omtrent het voorkomen van pigmentvlekken en de behandeling ervan.

Pigmentvlekken: wat is het en hoe ontstaan ze?

Pigmentvlekken, ook wel hyperpigmentatie genoemd, zijn donkere verkleuringen op de huid die ontstaan door een overproductie van melanine, het pigment dat de huidskleur bepaalt. Ze worden ook wel ouderdomsvlekken, levervlekken of zonnevlekken genoemd, omdat ze vaak voorkomen bij mensen die veel tijd in de zon hebben doorgebracht en bij oudere mensen.

Pigmentvlekken kunnen verschillende vormen en maten hebben en kunnen zich op verschillende delen van het lichaam voordoen, zoals het gezicht, de handen, de armen en de schouders.

Ze zijn over het algemeen onschadelijk, maar kunnen als storend worden ervaren. Veel mensen zijn dan ook op zoek naar manieren om hun pigmentvlekken weg te krijgen.

Hoe kun je pigmentvlekken voorkomen?

De belangrijkste manier om pigmentvlekken te voorkomen is door je huid goed te beschermen tegen zonlicht, dit doe je d.m.v. een zonnebrandcrème.

Zonnebrandcrème is een belangrijke stap om te voorkomen dat pigmentvlekken verschijnen of, voor het geval je ze al hebt, erger worden. Het is belangrijk om een breed spectrum zonnebrandcrème te gebruiken met een hoge SPF-waarde, en deze regelmatig opnieuw aan te brengen doorheen de dag. Ook tijdens de wintermaanden is het beschermen van je huid een absolute must!

Hou je er niet van om zonnecrème te gebruiken omdat ze wit uitslaan of plakkerig aanvoelen? Geen zorgen, ik zette eerder de beste zonnecrèmes voor het gezicht al eens op een rijtje en ik kan je verzekeren: deze slaan niet wit uit en plakken ook niet!

Pigmentvlekken verminderen

Heb je alsnog last gekregen van pigmentvlekken (door huidveroudering, zwangerschap of door je huid onvoldoende te beschermen)? Dan zijn er gelukkig nog wel een aantal zaken die je kunt ondernemen om ze te verminderen:

  1. Gebruik huidverlichtende producten: Er zijn verschillende huidverlichtende producten op de markt die kunnen helpen bij het verminderen van pigmentvlekken. Deze producten bevatten vaak ingrediënten zoals vitamine C, arbutine, kojiczuur en niacinamide.
  2. Microdermabrasie: Microdermabrasie is een behandeling waarbij een apparaat wordt gebruikt om de bovenste laag van de huid te exfoliëren. Deze behandeling kan helpen om pigmentvlekken te verminderen en de huid te verjongen.
  3. Chemische peelings: Chemische peelings zijn behandelingen waarbij een oplossing op de huid wordt aangebracht om de bovenste laag van de huid te exfoliëren. Dit kan helpen bij het verminderen van pigmentvlekken en het verbeteren van de huidtextuur. Je kunt thuis voor een peelend product kiezen maar een peeling die bij de schoonheidsspecialist aangebracht wordt werkt nog altijd het best.
  4. Laserbehandelingen: Laserbehandelingen kunnen helpen bij het verminderen van pigmentvlekken door de melanine in de huid te verwarmen en af te breken. Dit kan echter duur zijn en er kunnen enkele bijwerkingen optreden. Dit zou je dus echt als allerlaatste stap moeten gebruiken.

Het is belangrijk om te onthouden dat het verminderen van pigmentvlekken een langdurig proces kan zijn en dat je mogelijk verschillende behandelingen moet proberen voordat je de gewenste resultaten krijgt.

Het is ook belangrijk om uw huid te beschermen tegen de zon om verdere pigmentatie te voorkomen. Raadpleeg altijd een dermatoloog bij twijfels of als je op zoek bent naar het juiste behandelplan voor jouw huid.

De beste producten tegen pigmentvlekken

Tegenwoordig zijn er heel wat producten op de markt die kunnen helpen om de huid te egaliseren en om hyperpigmentatie te verminderen. Deze producten moet je zeker eens uitproberen:

Eucerin Anti-Pigment dagcrème SPF 30 (hier te koop)

Deze dagcrème is ideaal als de ideale dagcrème tegen pigmentvlekken. De Anti-Pigment Dagcrème SPF 30 bevat Thiamidol, een effectief en gepatenteerd actief ingrediënt dat werkt op de bron van hyperpigmentatie door te helpen de productie van melanine in evenwicht te brengen.

Daarnaast zorgt deze crème er niet alleen voor dat pigmentvlekken minder duidelijk worden maar zorgt dankzij de SPF 30 ook voor extra bescherming waardoor er dus ook geen nieuwe vlekjes ontstaan.

Clinique Even Better foundation SPF30 (hier te koop)

Een foundation die niet alleen alle pigmentvlekken verdoezelt maar tegelijkertijd ook helpt om ze te verminderen, dat is deze Even Better van Clinique. Deze foundation is namelijk specifiek ontwikkeld om pigmentvlekken te camoufleren én om nieuwe pigmentvlekken tegen te gaan.

Hij geeft een zeer natuurlijke dekking die goed op te bouwen is moest je toch nog wat meer willen camoufleren. Hij is ook hypoallergeen en goed geschikt voor mensen met een gevoeliger huidtype.

Caudalie Vinoperfect Radiance serum (hier te koop)

Het Caudalie Vinoperfect Radiance Serum corrigeert bestaande vlekken en maakt de teint egaal, voor een stralende huid. Het werkt op alle soorten vlekken en alle huidtypes, zelfs de meest gevoelige.

Het serum werd samengesteld op basis van het gepatenteerde Viniferine van Caudalie, dat een werkzaamheid heeft die 62 keer hoger is dan die van gewone vitamine C, waardoor het nog krachtiger is als het gaat om het creëren van een egale teint.

Ongeacht de oorzaak van de pigmentvlekken, of dat nu veroudering, blootstelling aan de zon of acnelittekens zijn, het serum helpt om ze minder opvallend te doen lijken.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?