web analytics

ProNails Longwear nagellak

Nagellak die extra lang blijft zitten, zonder dat je een gellamp nodig hebt? Dat vond ik zeer goed klinken! Daarom was ik enorm benieuwd naar de ProNails Longwear nagellak. Ik heb het concept inmiddels uitgebreid geprobeerd en deel mijn bevindingen graag met jullie. Kijk je mee?

ProNails Longwear

ProNails is, zoals de naam al doet vermoeden, een professioneel nagellakmerk dat bij salons gebruikt wordt. Vroeger moesten we ook echt effectief naar een nagelsalon als we langer dan een paar dagen van een mooi kleurtje wouden genieten. Dat hoeft tegenwoordig niet meer want ProNails heeft een nieuwe Longwear nagellak gelanceerd. Met dit systeem zou je nagellak veel langer dan normaal moeten blijven zitten. Merken maken wel vaker van dit soort claims en longwear nagellak zonder gellamp, ik stond er toch sceptisch tegenover. Ik besloot het daarom gewoon te proberen.

Het ProNails Longwear systeem werkt als volgt: je koopt een speciale base- en topcoat die ervoor zorgen dat je nagellak langer blijft zitten. Deze twee producten gebruik je dan in combinatie met een kleurtje uit het ProNails assortiment. In de aankoop is het systeem dus vrij duur aangezien je gelijk drie nagellakjes moet aanschaffen. Gelukkig is het slechts eenmalig zo duur want je kunt de base- en topcoat vanaf dan gewoon met iedere ProNails kleur gebruiken.

ProNails Longwear

Ik heb van mijzelf zeer zwakke nagels en ik ben ook niet al te voorzichtig met mijn nagels. Ik gebruik mijn handen om dingen open te trekken en te scheuren dus echt lang houdt mijn nagellak het nooit uit. Ook tijdens de voetbal sneuvelt mijn nagellak nogal snel en houdt mijn manicure het max. 2 dagen uit. Ik besloot mijn nagellak daarom te testen tijdens Club Brugge – Anderlecht op zondag 23/10. Ik bracht mijn nagellak aan op 22/10 en verrassend maar waar: zelfs de match erna op 26/10 zat mijn nagellak nog steeds perfect. Pas de dag erna begon ik wat tipwear en chipping te merken. Mijn manicure heeft dus 5 dagen én 2 matchen gewoon overleefd.

Inmiddels heb ik de nagellak zelfs gedragen op mijn trip naar Porto. Ik bracht de nagellak de dag voor vertrek (dinsdag 01/11) aan en de swatches heb ik op zaterdagavond 05/11 gemaakt. Er is een minimum aan tipwear te zien op mijn middelvinger maar verder geen chips en geen tipwear. Je kunt dus wel zeggen dat deze nagellak écht longwearing is want meestal houdt mijn manicure het maar een dag uit als ik op reis ga.

ProNails Longwear Casual Chic

De kleur die ik op de foto draag is Casual Chic, een nagellak uit de Colour Code collectie. De dekking van deze lak is prima bij een laagje maar ik gebruik er toch altijd twee voor de zekerheid. Ik breng eerst de Longwear basis aan, dan twee laagjes van Casual Chic en dit laat ik dan twee minuten drogen. Daarna breng ik de topcoat aan om het geheel goed te sealen. Dit kun je trouwens best in natuurlijk daglicht doen want dan hechten de laagjes het best aan elkaar! Je hebt dus geen gellamp nodig om dit langhoudende resultaat te bereiken.

Het ProNails Longwear concept heeft me écht overtuigd. Ik had nog geen enkele nagellak gevonden die zowel een binnenlandse als buitenlandse voetbalmatch overleefde, haha! Als de nagellak zelfs op mijn zwakke en dunne nagels blijft zitten, dan is het echt al een topproduct.

Meer weten over ProNails? Breng dan zeker eens een bezoekje aan hun website. De ProNails Longwear nagellak kost € 14,95 per stuk.

Wat vind jij van deze nagellak?

Share:

2 Comments

 1. Marieke Kazen
  November 7, 2016 / 6:04 pm

  Wat een onwijs mooi kleurtje blauw ! Liefs Marieke

 2. Karlien - Polished Cats
  November 7, 2016 / 8:54 pm

  mmm wat fijn dat ie zo goed is
  mooi kleurtje ook dat blauw

  liefs
  Karlien

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?