web analytics

Real Techniques Sculpting Set

Highlighting en contouring zijn niet meer weg te denken uit onze makeup routines. We kopen massaal highlighters en bronzers aan maar toch zien we het belangrijkste vaak over het hoofd en dat zijn de tools. Daarom wil ik jullie vandaag de Real Techniques Sculpting Set laten zien, een brushset die speciaal bedoeld is om mee te contouren. Het zijn slechts drie brushes maar het is wel een complete set waar je alles mee kunt doen. Als je benieuwd bent naar deze set, lees dan zeker verder!

Real Techniques Sculpting Set

Als het op tools aankomt is Real Techniques een van mijn favoriete merken. Hun brushes zijn relatief goed betaalbaar, zeker in vergelijking met andere merken. Toch merk je dat niet aan de kwaliteit want zowel voor professioneel als privégebruik zijn ze écht heel fijn. Nog een ander groot voordeel is dat ze volledig synthetisch zijn dus je mag zeker zijn dat er geen dieren gemarteld werden voor deze brushes. Moest je dus cruelty free of vegan zijn kun je deze Real Techniques brushes ook gewoon gebruiken!

Real Techniques Sculpting Set

Ik heb al meerdere sets van Real Techniques in huis en de kwaliteit blijft ook gewoon goed. Sommige brushes heb ik al sinds het begin van het merk in huis en ze zijn nog altijd mooi van vorm. Doordat ze synthetisch zijn kun je ze ook echt supermakkelijk schoonmaken én drogen ze echt supersnel, zeker in vergelijking met dierenhaar.

Real Techniques Sculpting Set

Omdat ik zo tevreden was van mijn Real Techniques brushes wou ik eens een nieuw setje kopen. Ik heb voornamelijk eye brushes in mijn collectie en wou de gezichtsborstels ook eens een kans geven. Daarom ging ik voor de Real Techniques Sculpting Set. Deze set bevat drie verschillende brushes:

  • Sculpting Brush: een dikke schuinafgesneden borstel die vooral goed is voor bronzer, kan zowel met creams als poeders gebruikt worden
  • Fan Brush: een gewaaierde borstel die zeer licht producten aanbrengt op het gelaat, wordt voornamelijk gebruikt voor highlighter
  • Setting Brush: een dunne platte borstel waarmee je plaatselijk je makeup stevig kan fixeren

Ook zit er nog een hele handige houder bij deze set zodat je je brushes makkelijk uit kan stallen.

Real Techniques Sculpting Set

Deze set is dus echt ideaal om de ‘Instagramlook’ mee te maken. Met de Sculpting Brush kun je namelijk echt perfect contouren. Hij is ideaal om licht bronzer mee aan te brengen maar ook een stevige creamcontour is perfect mogelijk. Hij blendt ook automatisch alle product mee dus je gaat geen opvallende lijnen hebben als je deze gebruikt.

De Fan Brush is dan weer ideaal om mee te highlighten. Je kunt hier echt een heel zachte maar toch stralende highlighter mee plaatsen. Zet wat meer druk op je jukbeenderen voor een opvallend resultaat of juist weinig druk om je neusbrug of cupidoboog te accentueren. Het is echt een zeer veelzijdige borstel waar je veel mee kan!

Met de Setting Brush kun je dan weer heel goed baken. Ik gebruik deze dus om concealer onder mijn ogen te setten maar ook om plaatselijk af te poederen. Ik heb hem ook al een paar keer gebruikt om een porefilling primer mee aan te brengen en ook dat werkt heel erg goed!

Real Techniques Sculpting Set

Ik ben dus zeer tevreden over deze set en twijfel zelfs om nog een extra exemplaar aan te kopen. Deze borstels zijn bruikbaar voor zoveel verschillende zaken! Ze zijn ideaal voor professionals en ervaren make-up junkies maar ook voor beginners zijn ze zeer bruikbaar.

De set kost slechts € 28,99 voor 3 brushes, wat best nog wel een goede prijs is. Bij MAC betaal je al snel tussen de 30 en 40 euro voor 1 brush. Ook andere merken zoals Sigma en Morphe zijn in verhouding veel duurder. Je doet hier dus echt een goede koop mee!

De Real Techniques Sculpting Set is o.a. te koop bij Bol.com, waarbij alles de volgende dag geleverd wordt.

Heb jij al eens iets van Real Techniques geprobeerd?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?