Redken Blonde Idol shampoo

“Blondes have more fun” is een bekend gezegde. Ze zeggen altijd dat blondjes zorgelozer zijn en gewoon doen waar ze zin in hebben. Dit heb ik zelf nog niet ondervonden want sinds ik blond ben heb ik zelfs meer om mij zorgen over te maken, namelijk: mijn haar! Blond haar heeft énorm veel verzorging nodig en het is ook lastig om de kleur mooi te houden. Daarom heeft Redken Blonde Idol ontwikkeld en ik heb de shampoo en de conditioner alvast uitgetest. De conditioner was al eerder aan de beurt dus vandaag is het tijd voor de shampoo.

Redken Blonde Idol

Dat ik groot fan ben van de conditioner dat wisten jullie waarschijnlijk al. Ik heb hem al sinds juni 2014 in mijn vaste routine zitten en het is echt een onmisbaar product geworden. Het leek me dus wel een goed idee om de shampoo ook eens te testen, zeker omdat ik zo’n groot fan ben van de Redken shampoos. De shampoo en conditioner komen uit dezelfde ‘Blonde Idol’ lijn maar verschillen toch best wel wat onderling. De conditioner is eerder een type product dat de kleur gaat corrigeren met kleurpigmenten, de shampoo gaat eerder een frisser en opgelicht effect geven.

Ik heb de shampoo nu al een paar weken in gebruik en ben best wel tevreden. Hij corrigeert mijn gele ondertoon niet maar op een of andere manier laat hij mijn coupe er wel fris uitzien. Het is alsof ik precies terugkom van de kapper en alsof mijn haar net een mooie opfrisbeurt heeft gekregen. Het haar glanst mooier, voelt zacht aan en ziet er gewoon weer levendig uit i.p.v. van dat matte blond. De shampoo laat mijn balayage ook zeer mooi uitkomen, de kleurschakeringen vallen meteen beter op!

Redken Blonde Idol

Deze Blonde Idol heeft nog een andere fijne eigenschap, hij is namelijk sulfaatvrij. Doordat hij sulfaatvrij is is hij niet zo agressief als andere shampoos en gaat hij je haar dus minder beschadigen. Als je van nature een brunette bent en je haar vaak moet blonderen dan is het zeker goed om voor dit soort shampoos te kiezen, je wilt je haar namelijk zo weinig mogelijk extra beschadigen bovenop het kleuren. De shampoos van Redken zijn trouwens ook volledig vrij van siliconen.

Het enige nadeel van het sulfaatvrij wassen is dat mijn haar sneller vet is. Hij reinigt mijn haar niet zo goed als een shampoo die wél sulfaten bevat, wat uiteraard logisch is. Hierdoor moet ik mijn haar vaker wassen en kan ik mij ook iets minder stylingproducten permitteren dus dat is wel een klein nadeel. Het is gelukkig wel allemaal goed voor mijn haar dus dan moet ik het maar gewoon iets vaker wassen.

Redken Blonde Idol

Het feit dat ik mijn haar iets vaker moet wassen is een kleine domper op de feestvreugde maar buiten dit kleine nadeel om vind ik het echt een geweldige shampoo. Mijn blonde haar leeft weer en het voelt verzorgd. Het wordt niet extra beschadigd en mijn haar kan hierdoor weer rustig herstellen van de ontkleuring. Ik ben fan!

De shampoos van Redken zijn te koop bij alle professionele Redkenkappers. De prijs van deze Redken Blonde Idol shampoo ligt rond de € 23 maar de prijzen variëren per kapsalon.

Zou jij deze Redken Blonde Idol shampoo gebruiken? 

2 Comments

  1. May 26, 2015 / 12:03 pm

    😛 jammer dat ik niet blond ben….. 🙁

  2. beautifulday4makeup
    May 26, 2015 / 1:41 pm

    Wauw, dat is wel aan de prijs, maar als het goed werkt 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?