web analytics

Redken Extreme review (+ nieuwe Extreme Play Safe)

Beschadigd haar is een veel voorkomend probleem bij vrouwen. Ongeveer 39% van de vrouwen zeggen dat hun haar “min of meer beschadigd” of fragiel is. Studies tonen ook aan dat 19% van de vrouwen broos haar heeft en 26% heeft last van gespleten haarpunten, twee symptomen van beschadigd haar. De oplossing? De Redken Extreme producten.

Met deze producten kun je je haar bijna volledig herstellen. Benieuwd naar mijn Redken Extreme review? Lees dan zeker verder!

Redken Extreme review beschadigd haar

Wat is Redken Extreme?

Beschadigd haar komt helaas vaak voor bij vrouwen. 51 % van de vrouwen kleurt het haar en 87% van de vrouwen maken gebruik van een stijltang. Dit zorgt er natuurlijk voor dat je haar droog aan gaat voelen, gaat afbreken of gaat splijten.

Je kunt er dan natuurlijk voor kiezen om er gelijk de schaar in te zetten maar gelukkig is er ook een andere manier om je haar terug tot leven te toveren: de Redken Extreme producten.

Hoe werken de Redken Extreme producten? 

Omdat het haar voor 70-85% uit proteïnen bestaat, leidt schade aan het haar tot een verlies aan proteïnen. Dit is de reden waarom proteïnebehandelingen nodig zijn om beschadigd haar te herstellen en opnieuw gezond te maken. Proteïnen herstructureren de haarvezel waardoor het haar opnieuw sterk en stevig wordt.

Het Redken Extreme gamma bevat het exclusieve Fortifying Complex waarvan het nieuwe Interlock Protein Network™ diep in de haarwortel dringt zodat het haar opnieuw gezond oogt en stevig is. Door opnieuw proteïnen toe te voegen aan het haar gaat het zichzelf van binnenuit herstellen.

Redken Extreme shampoo en conditioner

Shampoo en conditioner

Binnen het Redken Extreme gamma vind je een klassieke shampoo en conditioner terug. Deze producten zitten dus boordevol gezonde proteïnen die het haar van binnenuit gaan herstellen.

Ik gebruik deze producten echt al jaren maar ik gebruik ze alleen als mijn haar het echt nodig heeft. Als je deze producten te vaak gebruikt wordt je haar gewoon té sterk omdat er dan teveel proteïnen in je haar zitten. Hierdoor kan je haar af gaan breken en dat willen we natuurlijk ook vermijden.

De Redken Extreme shampoo en conditioner zijn dus vooral ideaal als je haar het echt nodig heeft. Op momenten dat het helemaal gespleten of dof is kunnen deze producten zeker hulp bieden.

In mijn ogen zijn deze shampoo en conditioner de meest heavy duty producten op de markt. Korter bij een professionele keratinebehandeling kom je niet!

De nieuwe Redken Extreme Play Safe 230°C

Nieuw binnen het gamma is de Extreme Play Safe 230°C, een product dat de schade tijdens het stylen tot 230°C beperkt. Hierdoor blijft het haar sterker én zal het minder breken.

Het handige aan dit product is dus dat het niet alleen herstellend maar ook preventief werkt. Als je de grootste schade voorkomt voor het te laat is, dan hoef je daarna ook niet teveel damage control te doen. De meeste producten herstellen het haar óf beschermen het haar, deze Play Safe doet dus beiden zonder enig probleem.

Dit handige serum kun je gebruiken voor het drogen of voor je aan de slag gaat met stylingtools zoals een krultang of stijltang.

Redken Extreme Play Safe

Conclusie

Stijl je je haar vaak of is de staat van je haar sterk verslechterd door het te vaak te (ont)kleuren? Probeer de Redken Extreme producten dan zeker eens, zeker voor je besluit om de schaar erin te zetten.

Deze producten zijn niet voor niks de bestverkochte producten bij beschadigd haar, daarom dat ze ook door menig professioneel kapper aangeraden worden.

Ook de gloednieuwe Redken Extreme Play Safe is een fantastisch product dat je haar niet alleen verzorgt maar ook herstelt én beschermt. Ideaal voor mensen die vaak gebruik maken van hete stylingtools.

LEES OOK: Kérastase Résistance Extentioniste (voor lang, sterk haar)

Verkrijgbaarheid en prijzen

De producten van Redken zijn te koop bij Redken kappers. Ook online kun je de Redken Extreme producten vinden zoals o.a. bij Lookfantastic Nederland.

Heb jij al iets van Redken geprobeerd? 

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?