web analytics

REN Ready Steady Glow Daily AHA tonic review

Tegenwoordig gebruik ik uitsluitend nog chemische peelings i.p.v. fysieke scrubs met losse scrubdeeltjes. Dit soort peelings doen gewoon veel meer voor je huid op langere termijn en schaden de huid minder.

Een van mijn meer recentere ontdekkingen is de REN Ready Steady Glow Daily AHA tonic. Deze tonic bevat fruitzuur en zou je in principe elke dag mogen gebruiken.

Dat klonk natuurlijk erg interessant dus ik moest het wel eens proberen. In dit artikel vertel ik graag meer over dit product!

Wat is een AHA tonic?

Als je gaat kijken naar de chemische peelings die verkrijgbaar zijn kun je ze opdelen in twee categorieën: de AHA peelings met fruitzuur en de BHA peelings met salicylzuur.

Beide soorten peelings worden gebruikt om dode huidcellen los te weken van de huid waardoor je huid er mooier uit zal zien en zachter aan zal voelen.

AHA-exfolianten zijn in water oplosbaar en werken vooral op het huidoppervlak. Ze zijn daarom met name geschikt voor een normale tot droge huid met tekenen van zonneschade. Een BHA is dan weer iets beter om grove poriën, opvallende huidtextuur en een vette huid aan te pakken.

De REN Clean Skincare Ready Steady Glow Daily AHA Tonic

De REN Clean Skincare Ready Steady Glow Daily AHA Tonic is dus zo’n AHA product met fruitzuur. De bedoeling van deze tonic is dat je hem dagelijks op een gereinigde huid aanbrengt.

Als je voor het eerst begint met zo’n AHA tonic kun je deze best maar een paar keer per week aanbrengen om wat tolerantie op te bouwen. Ook als je een gevoelige huid moet hebben is het niet aangeraden om deze daadwerkelijk dagelijks te gebruiken.

Is het de allereerste keer dat je een AHA tonic gebruikt? Verdun het product dan eventueel een beetje met water zodat je zeker niet teveel product gebruikt. Doe ook altijd eerst een patch test op een klein stukje huid om te zien hoe je huid reageert op het product.

Als je een normale huid hebt die niet al te gevoelig is en je hebt al wat ervaring met het gebruiken van chemische peelings, dan zou je dit product dus perfect iedere dag kunnen gebruiken.

Ik heb de REN Clean Skincare Ready Steady Glow Daily AHA Tonic nu al een tijdje in huis en mijn mening is eerlijk gezegd een beetje gemengd.

Bij REN beloven ze een prachtige glow en een gezonde huid als je dit product regelmatig gebruikt en daar moet ik ze zeker gelijk in geven. Al van bij het eerste gebruik merkte ik dat mijn huid zoveel gezonder oogde en een prachtige natuurlijke glans kreeg.

Toch ben ik niet helemaal positief over het product en dat is mede te danken aan de ietwat irriterende ingrediënten die erin zitten. Deze tonic bevat namelijk ook veel citrusextracten die erom bekend staan om te prikken en om de huid te irriteren. Ook bevat het product parfum wat ook irritatie kan opwekken.

Ik heb van mezelf een vrij gevoelige huid en ik merk dat ze helemaal niet zo goed reageert op dit product. Bij andere chemische peelings, zoals bij de Paula’s Choice BHA Exfoliant, heb ik dat echter niet.

Het ligt dus zeker niet aan mijn tolerantie t.o.v. chemische peelings maar het ligt echt aan de irriterende, prikkende ingrediënten bij deze REN Tonic.

Heb je last van een doffe huid die echt wel wat extra glans kan gebruiken en je hebt geen last van een gevoelige huid? Dan zou ik deze REN AHA Tonic toch wel kunnen aanraden.

Met het resultaat van deze tonic is helemaal niets mis, zeker niet als je een vrij normale huid hebt die niet snel gevoelig reageert. Hij geeft écht wel een prachtige glow aan de huid en laat velletjes en plekjes als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Heb je echter wel een gevoelige huid en merk je dat je huid snel overactief reageert op bepaalde (irriterende) ingrediënten? Dan zou ik deze eerder skippen of misschien slechts een paar keer per week gebruiken i.p.v. iedere dag.

REN Clean Skincare Ready Steady Glow Daily AHA Tonic kost € 30,95 voor 250 ml en is verkrijgbaar bij Lookfantastic Nederland.

Wat voor peeling gebruik jij?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?