web analytics

René Furterer haircare: de redder in nood

René Furterer is een merk dat hier al vaker voorbij is gekomen op The Pink Perfectionist. Ik heb de René Furterer Solaire haarverzorging deze zomer met veel plezier gebruikt maar nu de zomer voorbij is is het tijd om over te schakelen. Gelukkig hebben ze bij René Furterer ook genoeg andere haircare producten, voor ieder haartype hebben ze wel iets geschikt en je kunt alles goed combineren. Daarom wil ik jullie in dit artikel meenemen doorheen mijn persoonlijke routine.

René Furterer is een merk dat bij de apotheek en parafarmacie verkocht wordt. Ik ben al jaren fan van hun huidverzorging en ook hun 5 Sens olie is hier groot favoriet. Het fijne aan dit merk vind ik dat ze kwalitatief goede producten maken die iedereen kan gebruiken. Hun assortiment is echt heel erg uitgebreid en iedereen kan wel een nuttig product vinden binnen een van hun lijnen.

Voor de zomer greep ik dus vooral terug naar de Solaire lijn, een zeer complete en uitgebreide lijn met producten die je haar beschermen tegen de zon. Nu de UV-index weer zijn gewone en lage zelf is heb ik dat natuurlijk niet meer nodig. Het werd dus dringend tijd om over te schakelen op een nieuwe lijn. Het enige ‘probleem’ is dat ik door mijn gekleurde haar en gevoelige hoofdhuid vaak zoekende ben. Bij René Furterer moet dat dus niet want je kunt uit iedere lijn een product kiezen dat het best bij jou past.

De Solaire lijn

Voor ik verderga met de review wil ik mijn haar situatie even kort schetsen. Zoals jullie wel weten heb ik rood geverfd haar dus ik kan het best verzorging gebruiken die mijn kleur niet verder uitwast of beschadigt. Door het vele kleuren heb ik ook last van droog en pluizig haar. On top of that ben ik ‘gezegend’ met roos maar een antiroos shampoo mag ik niet gebruiken omdat het mijn rode kleur te hard uitwast.

Het is dus best lastig om een complete lijn te vinden die dit allemaal aanpakt want tja, dat bestaat gewoon niet. Gelukkig heb ik bij René Furterer toch een aantal producten binnen verschillende lijnen die mij moeten helpen met mijn haarproblemen.

We beginnen bij het begin en dat is het beschermen van mijn haarkleur. De beste manier om je haarkleur te beschermen is door een shampoo voor gekleurd haar te gebruiken. Bij René Furterer kun je daarvoor naar de Okara lijn gaan kijken. Deze René Furterer Okara Color Radiance Ritual radiance enhancing shampoo doet dat zeer goed.

Deze shampoo voor gekleurd haar gaat ervoor zorgen dat je haarkleur langer levendig blijft. Er zit hamamelisextract in, een natuurlijk ingrediënt dat het pigment in je haar gaat fixeren en vasthouden. Verder zit er ook Okara-extract in, wat rijk is aan aminozuren en beschadigd haar gaat herstellen. Er zitten ook geen agressieve sulfaten of siliconen in deze shampoo dus je kleur wordt hier écht heel erg goed mee beschermd.

Ik ben echt heel erg blij met deze shampoo en hij is al goed van pas gekomen. Rood is een kleur die énorm snel vervaagt en ook heel snel dof wordt. Deze shampoo gaat de kleur dus stevig vasthouden maar gaat tegelijkertijd ook meer glans geven. Ik merkte het verschil vooral toen ik al een tijdje niet meer bij de kapper geweest was en begon met deze shampoo. Mijn haar kreeg ineens een enorme glansboost en de rode kleur leek precies opgefrist.

Nu komen we aan bij probleem twee: het droge en pluizige haar. Hiervoor kun je goed terecht bij de Karité lijn, met karitéboter/shea butter. Van deze lijn gebruik ik de Karité Hydra Hydrating Shine Day Cream en de Karité Nutri Intense Nourishing Oil. Beide producten zijn echt heel erg speciaal want het zijn niet de typische verzorgingen zoals je die kent.

Allereerst heb je dus de Day Cream voor het haar. Dit is een soort leave-in crème die je zowel op droog als handdoekdroog haar mag gebruiken. Het is een heel creamy en zacht product dat het haar pluisvrij maakt maar gelukkig niet vet. Het is bovendien ook vrij van siliconen dus de glans die je krijgt is écht!

Het andere product is de Karité Nutri Intense Nourishing Oil. Dit is gewoon normale olie want je gebruikt deze olie VOOR het wassen i.p.v. na het wassen. Je brengt deze aan op je haarlengtes en/of hoofdhuid, laat het 5 minuten goed intrekken en spoelt het daarna uit met je shampoo.

Ik vond het in het begin echt vreemd om een olie als pre-shampoo te gebruiken. Olie was voor mij toch altijd iets voor na het wassen. Ik was ook bang dat ik de olie niet goed genoeg uitgewassen kreeg en dat mijn haar vet zou blijven.

Dit is helaas ook het geval als je niet goed oppast maar als je zeer grondig uitspoelt blijft er niets achter. Deze olie gebruik ik niet heel vaak maar op zeer droge momenten helpt het zeker wel! Ook op vochtige dagen waarop mijn haar 1 grote pluizenbol is brengt het redding.

Inmiddels zijn we bij mijn laatste haarprobleem aangekomen en dat is mijn roos. Het is een probleem dat niet opgelost raakt en zelfs mijn kapster zit met de handen in het haar (no pun intended). Ik heb hier al mijn hele leven last van en ik kan dus geen antiroos producten gebruiken. Antiroos is echt heel agressief en dat kan ik met mijn gekleurde haar én gevoelige huidje echt niet aan.

Ik moest dus op zoek naar een antiroos product dat tegelijkertijd ook zacht genoeg is. Bij René Furterer vond ik dat terug in de Melaleuca Exfoliating Gel voor hardnekkige schilfertjes. Dit product is dus een exfoliërende gel met abrikozenpitextracten die de huid gaat zuiveren door alle dode huidcellen los te maken. Er zit ook menthol in wat een zeer verfrissend en luchtig gevoel geeft na het scrubben. Ik had er nooit zelf aan gedacht om een scrub voor mijn hoofdhuid te gebruiken maar het helpt dus echt!

Ik vind het alleszins een fijn idee om mijn hele haarroutine te mixen en matchen. Zo kan ik producten gebruiken tegen schilfertjes en tegen pluis zonder mijn haarkleur verder aan te tasten. Het zijn stuk voor stuk fijne producten! Ik kan je dus zeker aanraden om ook eens bij René Furterer te kijken naar een geschikte routine voor jouw haar.

Je vindt de producten van René Furterer dus bij de apotheek en de parafarmacie. Laat je zeker goed adviseren en ik ben er zeker van dat je met een goede routine thuis zal komen.

Heb jij al iets van René Furterer geprobeerd?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?