web analytics

Review: Beautyblender

De Beautyblender is een echt cultproduct in de beautywereld. Make-up artists zweren bij dit sponsje en ook particulieren vinden sneller hun weg naar deze tool. Ik heb er zelf ook al meerdere versleten en gebruik ze zowel professioneel als privé. Ze zijn nu sinds kort ook bij Ici Paris XL België te koop dus het ideale moment om deze wonderspons aan jullie te laten zien.

Beautyblender

Het verschil tussen Beautyblender en andere sponsjes

Een Beautyblender is niet zomaar een gewone spons. Er zijn namelijk een aantal voordelen verbonden aan zo’n Beautyblender.

De Beautyblender moet je altijd nat gebruiken om het volle effect te zien. Zodra je de Beautyblender nat maakt wordt hij een pak groter, zoals je op de foto kunt zien. Doordat de spons vol met water zit gaat de foundation aan de buitenkant blijven zetten i.p.v. in de spons te trekken. Hierdoor heb je veel minder product nodig!

Ook de vorm zorgt ervoor dat het niet zomaar een spons is. Hij is gemaakt in de vorm van een ei maar met een scherpe punt op het einde. Met de bolle kant kun je makkelijk grote vlakken bedekken, waardoor alles veel sneller gaat. Met de scherpe kant kun je makkelijker bij moeilijk te bereiken plekken. Denk maar aan de onderkant van je ogen, je neusvleugels, eventuele puistjes die meer dekking nodig hebben, …

Beautyblender Pro spons

Beautyblender Pro

Een tijdje geleden heeft Beautyblender ook een Pro versie gelanceerd. Hier waren best veel vragen over want wat is nu precies het verschil met de klassieke Beautyblender? Eigenlijk niets, buiten de kleur.

De Beautyblender Pro is speciaal ontwikkeld voor visagisten. Bij de roze spons zie je niet zo goed waar het product zich precies bevindt. Voor de consument is dat handig want daardoor lijkt de spons minder vies. Voor een professionele visagist is het juist handig om het product te zien zitten. Daarom hebben ze dus een zwarte versie gelanceerd. De stof is nog steeds identiek hetzelfde, het is alleen de kleurstof die verschilt.

Beautyblender Micro Mini spons

Beautyblender Micro Mini

De nieuwste telg in de familie is de Micro Mini. Dit is in essentie dezelfde soort spons maar in een klein miniformaat. Als ik hem naast de normale versie leg zie je hoe klein hij eigenlijk is.

Deze Micro Mini leek me eerst nogal onnodig maar hij is écht fijn in gebruik. Je kunt hem voor verschillende dingen gebruiken! Hij is handig voor het aanbrengen en blenden van concealer maar ook om kleur aan te brengen.

Ik gebruik hem graag om mijn crème contour en highlight mee aan te brengen. Het aanzetten van de kleur doe ik graag met de bolle kant van de Micro Mini, het blenden doe ik liever met de normale versie. De Micro Mini is ook ideaal om crème oogschaduw mee aan te brengen

Een foto over de Beautyblender make-up spons

Schoonmaken en houdbaarheid

Een Beautyblender komt in contact met je huid en met het product. Hierdoor is het erg belangrijk om hem goed schoon te maken, net zoals je met je andere kwasten of sponsjes zou doen. Beautyblender heeft twee handige producten voorzien waarmee je je sponsje goed schoon kunt maken.

De eerste is een vloeibare cleanser die zeer makkelijk in gebruik is. Doe wat cleanser in een schaaltje water en was de hem hier in uit. De tweede cleanser is een vaste blok zeep genaamd de Solid Cleanser. Bevochtig de zeep en schuur het sponsje over de zeep tot deze volledig proper is. Ik vind de vloeibare cleanser persoonlijk het makkelijkst in gebruik. Toch heeft de vaste vorm ook zijn voordelen want hij is namelijk ideaal om mee te nemen in je handbagage!

De houdbaarheid van de spons hangt af van hoe vaak je hem gebruikt. Als je hem iedere dag gebruikt kun je hem best na 3 maanden vervangen, samen met je mascara.

Prijzen:

Beautyblender Pro – € 18,50
Beautyblender Original + cleanser kit – € 22,90
Beautyblender Micro Mini – € 19,50
Verkrijgbaar bij Ici Paris XL

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

13 Comments

 1. July 2, 2017 / 11:33 am

  Ik heb tot nu toe alleen beautyblender dupes gebruikt, omdat de echte nogal prijzig zijn. Ooit ga ik ervoor! Ik zie namelijk zoveel goede verhalen…
  Liefs

 2. July 2, 2017 / 11:35 am

  Hij klinkt erg handig! Wat grappig dat ze ook in Beautyland telkens nieuwe dingen uitvinden die het makkelijker maken.

 3. July 2, 2017 / 11:47 am

  Ik heb ze ook liggen, maar kan er niet aan wennen.

 4. July 2, 2017 / 11:47 am

  Ik had echt geen idee dat dit bestond, maar voor veel vrouwen lijkt mij dit een goed product.

 5. Priscilla
  July 2, 2017 / 12:09 pm

  De beautyblender staat al JAREN op m’n verlanglijst maar ik vind hem zo duur :-(. Hoewel ik overal lovende verhalen hoor ben ik toch bang dat hij me een beetje zal tegenvallen en dan heb ik er veel geld aan uitgegeven. Ik durf dus niet zo goed. Misschien moet ik hem gewoon op m’n verjaardagslijstje zetten, wel een leuk cadeau om te ontvangen. Ik zou dan kiezen voor de ‘normale’ beautyblender en beautyblender mini (voor concealer).

  • Amy Hermans
   Author
   July 3, 2017 / 9:46 pm

   Dat is zeker een goed idee! Beautyblender heeft ook veel leuke sets met meerdere producten in, ook altijd leuk om als cadeau te vragen! 😀

 6. Miryam
  July 2, 2017 / 12:36 pm

  Ik had hier nog nooit van gehoord. Geen idee eigenlijk of het hier ook te koop is. Klinkt als een fijn product.

  • Amy Hermans
   Author
   July 3, 2017 / 9:46 pm

   Het is in Nederland via verschillende webshops verkrijgbaar. Zeker de moeite waard om te proberen!

 7. July 2, 2017 / 6:23 pm

  Ik heb me er eentje besteld om uit te proberen, leuk om deze review te lezen en me bij m’n keuze te helpen 😀

  Ilona

 8. July 2, 2017 / 8:47 pm

  Jaaa de Beautyblender is echt super, ik gebruik vooral de roze variant regelmatig x

 9. July 3, 2017 / 9:05 pm

  Wat een gezellige en stylishe producten. Kende het nog niet maar spreekt me wel aan …

 10. July 4, 2017 / 6:10 am

  Heldere uitleg. Heb hem wel een paar keer bij anderen gezien en was nieuwsgierig naar het nut van deze vorm en deze tool. Klinkt logisch allemaal. Gebruik zelf geen foundation, maar wie weet als ik ouder word. Die micro lijkt me ook fijn

 11. Christine
  July 10, 2017 / 6:24 pm

  Ben zelf echt een Beautyblender fan, love itttt <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?