web analytics

Review: Cent Pur Cent La Palette D’Azur oogschaduw palette

Ook deze zomer lanceert het minerale cosmeticamerk Cent Pur Cent een nieuwe zomercollectie, de Routine du Soleil collectie. Binnen deze collectie kunnen we weer tal van unieke producten terugvinden waaronder o.a. een body scrub, een getinte zonbescherming, lippenbalsems met SPF maar ook weer een práchtig oogschaduwpalette.

Ik liet eerder al het Cent Pur Cent Sunshine palette en het Wonder palette aan jullie zien en ik gebruik ze nog steeds bijna dagelijks. Daarom besloot ik om het Cent Pur Cent La Palette D’Azur van de zomercollectie ook aan te schaffen.

In dit artikel vertel ik meer over de kwaliteit van dit oogschaduwpalette en toon ik uiteraard ook swatches. Zo kun je gelijk zien of het ook iets voor jou is en welke looks je er mee kunt maken!

Cent Pur Cent is een mineraal cosmeticamerk dat opgericht werd door Caroline Rigo. Caroline is een welbekende visagiste die door haar job met veel verschillende mensen (en dus ook met verschillende huidtypes) in contact komt. Daardoor was het voor haar erg belangrijk om make-up te ontwikkelen die door iedereen gebruikt kan worden.

Make-up zou leuk en simpel moeten zijn en vooral toegankelijk voor iedereen. Het merk spitst zich daarom toe op zowel beginners als gevorderde make-upliefhebbers.

Ze hebben daarom een groot assortiment aan neutrale, draagbare kleuren en lanceren ook af en toe een speciale limited edition collectie met een aantal specialere producten. Voor deze zomer krijgen we dan de Routine Du Soleil, een unieke collectie boordevol zomerse make-up én skincare.

Binnen deze collectie vind je dus ook het Cent Pur Cent La Palette D’Azur oogschaduw palette terug, het perfecte voorbeeld van een palette voor iedereen. Dit prachtige doosje bevat zowel zachte perziktinten als een aantal fellere kleurtjes. Zo kan je oneindig veel verschillende looks maken, voor verschillende gelegenheden.

Perfect voor een alledaagse look maar ook heerlijk om eens mee te experimenteren!

Hierdoor is het weer een zeer gebruiksvriendelijk palette waar ook beginners mee uit de voeten zullen kunnen. De kleuren werken eigenlijk voor jou, je hoeft bijna geen moeite te doen om een mooie look te creëren.

De oogschaduw is ook goed op te bouwen dus je kunt heel zachtjes beginnen indien je nog niet zo heel zeker bent van je make-up skills, of juist verder opbouwen om de look wat dramatischer te maken. Het kan allemaal!

Zoals je kunt zien is de pigmentatie van de oogschaduw ook weer zeer goed, al ben ik dat natuurlijk al wel gewend van Cent Pur Cent.

De oogschaduw voelt zeer zacht aan, blendt makkelijk en verliest zijn intensiteit niet al te hard tijdens het blenden. Je ziet dat de matte kleurtjes ietsjes zachter zijn op de huid maar ze zijn goed op te bouwen. Doordat ze zo zacht en draagbaar zijn zijn ze ook perfect om in de arcadeboog te gebruiken om zo een natuurlijke overgang te creëren.

De drie metallic tinten binnen het Azur palette zijn zeer intens qua kleur en bevatten enorm veel glitters. Hierdoor weerkaatsen ze het licht zeer mooi en zorgen ze voor een prachtige glans op de ogen.

Ik heb inmiddels al een aantal looks gecreëerd met dit palette en ook via de Cent Pur Cent Facebookgroep al veel moois voorbij zien komen!

Mijn favoriete look is het aanbrengen van de kopertint op het ooglid, de perziktint in de arcadeboog en daarna mijn randen omlijnen met de groene/turquoise kleur in het midden. Hiermee kun je een mooie eyeliner maken met een nat eyelinerpenseel of je kunt hem ook mooi onder de ogen gebruiken.

Ook de buitenste twee groentinten combineren onderling zeer mooi met elkaar en geven een natuurlijke maar unieke look aan de ogen.

Ja, het Cent Pur Cent La Palette D’Azur oogschaduw palette is weer een absolute schot in de roos en een zeer mooie aanvulling op de eerder verschenen paletjes van Cent Pur Cent.

De oogschaduw heeft een mooie pigmentatie, voelt zacht aan en laat zich zeer makkelijk blenden. Op het eerste zicht ogen de kleurtjes wel wat fel maar eens je ze gebruikt zal je merken dat je ze ook op een naturel manier aan kunt brengen.

De kleurtjes combineren onderling zeer goed waardoor je ontelbaar veel verschillende looks kunt creëren, ook vooral omdat de oogschaduw zo vlot blendt. Zelfs als je geen held bent met het aanbrengen van (fellere) oogschaduw is het werkelijk kinderspel om het Azur palette te gebruiken.

De palettes van Cent Pur Cent kosten € 39,95 en zijn te koop bij de apotheek alsook bij de online apotheek

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?