web analytics

Review: FOREO PEACH 2 go IPL ontharingsapparaat voor op reis

Zodra het weer wat warmer wordt beginnen we massaal te ontharen. Dit kun je doen op de klassieke manier door te scheren, te harsen of te epileren maar je zou ook kunnen opteren voor een methode met een langduriger resultaat: de laser.

IPL (Intense Pulsed Light) is een behandeling waarbij sterke lichtpulsen worden gebruikt om langdurig en zichtbaar haar te verwijderen. Dit is makkelijk, pijnloos en het zorgt er ook voor dat de huid gladder en egaler blijft dan bij de klassieke ontharingsmethodes.

Je kunt dit bij de schoonheidsspecialist laten doen (en dit kost veel geld!) maar je kunt het ook gewoon thuis of op vakantie doen met een IPL ontharingsapparaat. De gloednieuwe FOREO PEACH 2 go is hier het perfecte voorbeeld van.

Ik heb de FOREO PEACH 2 go de afgelopen weken grondig uitgetest om te zien of het de hype helemaal waard is. In dit artikel review ik het FOREO PEACH 2 go ontharingsapparaat en vertel ik of het zijn geld en de moeite helemaal waard is.

Wat is de FOREO PEACH 2 go?

De FOREO PEACH 2 go is de snelste, eenvoudigste en meest effectieve manier om onderweg ongewenste haartjes langdurig te verwijderen. Het apparaat is ontworpen met een groter behandel venster en een snelle flits met meer dan 120 flitsen per minuut.

Daarnaast heeft PEACH 2 go een ingebouwd koelsysteem voor de huid. Want hoewel IPL-ontharing niet pijnlijk moet zijn, kan de hitte-uitbarsting van de flits soms oncomfortabel aanvoelen. Om dit te verhelpen, beschikt PEACH 2 go over een ingebouwd koelsysteem voor de huid. Dit zorgt voor een pijnloze behandeling.

Dit ontharingsapparaat is te gebruiken voor zowel het lichaam als het gezicht, dankzij de 5 intensiteiten en 2 modi – voor grote en precieze gebieden op het gezicht en lichaam.

De FOREO PEACH 2 go is dus vooral ook heel erg handig om mee te nemen. Hij heeft een zeer handzaam formaat waardoor hij niet teveel plaats inneemt.

Ook extreem handig: de FOREO PEACH 2 go wordt geleverd met een stekkerblokje waarvan je de stekker makkelijk aan kunt passen naargelang je bestemming. Of je nu in de EU, de VS of in de UK zit: met alle meegeleverde reisstekkers kun je je apparaat makkelijk inpluggen en overal gebruiken!

Het gebruik

De FOREO PEACH 2 go is zeer makkelijk in gebruik, het apparaat wijst eigenlijk zichzelf helemaal aan.

Eerst breng je de PEACH Cooling Prepgel aan op de huid. Deze kalmerende en verkoelende gel met hyaluronzuur zorgt ervoor dat de huid optimaal voorbereid wordt op de flitsen. Het zorgt er ook voor dat het apparaatje beter over de huid heen glijdt.

Zo’n ontharingsapparaat flitst natuurlijk redelijk hard en dit kan op bepaalde plaatsen toch wel wat branden of gevoelig worden. Door gebruik van deze gel voel je er echter helemaal niks van en voelt de huid nadien ook nog eens lekker zacht en gekalmeerd aan.

Daarna kan je beginnen met flitsen en ontharen. Dit proces gaat zeer simpel! Je plugt het apparaat in de elektriciteit, je kiest de gewenste stand en daarna glijdt je over de huid heen met het apparaat terwijl je flitst.

In tegenstelling tot andere, klassieke IPL-apparaten gaat dit aanzienlijk sneller. De PEACH 2 go heeft een breed behandelvenster van 9 cm² waardoor hij tot 3 keer zoveel huid bedekt als de andere apparaten. Hierdoor gaat het ontharen lekker vlot en ben je extra snel klaar.

Maar werkt het ook echt?

Inmiddels heb ik de FOREO Peach 2 go natuurlijk ook uitgebreid kunnen proberen. Ik probeerde het apparaat zowel op mijn bikinilijn als op mijn benen.

Bij mijn bikinilijn zijn er echt wonderen gebeurd. Al na het eerste gebruik bleven de haartjes echt wel een tijdlang weg op de plaatsen waar ik gelaserd had.

Bij wijze van test had ik een stukje gelaserd en een ander stuk onbehandeld gelaten. Je ziet écht wel heel erg goed waar het laseren gebeurd is en waar niet. Ik heb echt gewoon een aantal kale plekken dus op dat vlak ben ik echt verwonderd!

Op het vlak van mijn benen leek het haar wel ietsjes sneller terug te komen dan bij mijn bikinilijn maar alsnog veel trager als bij het scheren of epileren. Ook merkte ik op dat het haar op mijn benen veel minder dik, stug en opvallend was.

Ook hier heb ik een experiment doorgevoerd door mijn linkbeen wél te laseren maar het rechterbeen niet. Zo kon ik goed het verschil tussen de beide benen met elkaar vergelijken.

Mijn mening

Voor ik de FOREO Peach 2 go probeerde had ik eerder al eens een IPL-apparaat uitgeprobeerd en dit heb ik uiteindelijk zelfs weer verkocht omdat ik het zo onhandig vond werken.

Het kostte me veel te veel tijd om om de zoveel weken te ontharen omdat het venstertje veel te klein was. Gemiddeld was ik een uur of twee bezig om alles te ontharen en daar had ik écht geen zin in.

Daarnaast irriteerde de laserstralen mijn huid veel te erg en had ik op bepaalde gevoelige zones ook echt last van kleine plekjes en wondjes.

Bij de Peach 2 go heb ik daar dus allemaal geen last van waardoor ik dit apparaat zéker aan kan raden indien je wilt uitwijken naar IPL-lasers.

Door het ingebouwde koelsysteem blijft het lekker fris aanvoelen en door het grote flitsvenster ben je in mum van tijd weer klaar zonder uren bezig te zijn met ontharen.

Verkoopinformatie

De FOREO Peach 2 go apparaten hebben een adviesprijs van € 299 en zijn te koop via de volgende winkels:

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?