web analytics

Review: Uriage Bariésun Minerale Zonnecrème SPF50+

Als het weer wat zonniger en warmer wordt komen we weer buiten en is het extra belangrijk om onze huid goed te beschermen. Dit moet je zeker doen om vroegtijdige huidveroudering tegen te gaan en om je huid te beschermen tegen huidkanker. Een goede zonbescherming is dus echt wel een must!

Tegenwoordig zijn er heel wat zonnebrandcrèmes op de markt, met zowel minerale als chemische filters. Ik testte er recent eentje uit met minerale filters, welbepaald de Uriage Bariésun Minerale Zonnecrème SPF50+.

Een goede zonnecrème moet niet alleen goed beschermen maar ook fijn aanvoelen, niet te sterk plakken en ook geen al te sterke witte waas achterlaten.

Daarom heb ik de Uriage Bariésun zonnebrandcrème aan een strenge test onderworpen en het resultaat lees je in deze review!


Wat is een minerale zonnecrème?

Een minerale zonnecrème is een zonnecrème die gebruik maakt van minerale zonnefilters: titanium dioxide en zincoxide. Ze werken in de bovenste huidlagen en worden hierin opgenomen, om zo de uv-stralen te weerkaatsen en minder schadelijk te maken.

Dit in tegenstelling tot een chemische filters. Een chemische filter werkt door de schadelijke uv-stralen af te buigen. Ze worden zo omgezet in warmte en gedeactiveerd.

Tegenwoordig zijn er heel wat bronnen die vermelden dat synthetische (of chemische) zonnecrèmes stoffen bevatten die hormoonverstorend kunnen werken. Dit mede omdat deze synthetische filters heel sterk intrekken in de huid in tegenstelling tot een minerale filter. Daarom zijn er veel mensen die overschakelen op minerale zonnecrèmes met filters zoals o.a. zincoxide.

Ook mensen met een zeer gevoelige huid wordt vaak aangeraden om te opteren voor een SPF met minerale filters. Chemische filters staan erom bekend om sneller allergische reacties uit te lokken in tegenstelling tot minerale zonnecrèmes.

De Uriage Bariésun Minerale Zonnecrème met SPF50+

De Uriage Bariésun Minerale Zonnecrème met SPF50+ is dus zo’n crème die minerale filters bevat en daarom uitermate goed geschikt is voor mensen met een gevoelige huid, waaronder ik zelf ook val. Zeker tijdens de hooikoortsperiode reageert mijn huid extra snel op bepaalde producten dus het is echt wel oppassen geblazen met wat je smeert.

Deze zonnecrème van Uriage wordt dan ook vaak aanbevolen door dokters en dermatologen omdat hij zo goed verdragen wordt. Dit is mede dankzij de minerale filters maar ook omwille van het feit dat hij parfumvrij is.

Hij mag ook gebruikt worden door kinderen, senioren en zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven. Hierdoor is het een zeer veelzijdige crème die het hele gezin mag smeren, altijd makkelijk om mee te nemen op een dagje naar zee of naar het pretpark.

Mijn review

De Uriage Bariésun Minerale Zonnecrème met SPF50+ was mijn allereerste samenwerking met een volledig minerale zonbescherming. Voorheen gebruikte ik altijd de ‘standaard’ zonnecrèmes die heel makkelijk uitsmeren en zeker geen witte waas achterlaten.

Omwille van de verschillen tussen minerale en chemische filters was het echt wel even wennen toen ik deze nieuwe crème ging gebruiken. De crème van Uriage is namelijk best wel aan de dikke en vette kant in vergelijking met de crèmes die ik gewend was.

Echter valt het gebruik ervan wel nog mee indien je even wat geduld hebt en de zonnecrème goed uitwerkt in de huid. Ja, in het begin geeft hij zeker een onaangename witte waas maar dit effect verdwijnt gelukkig wel vrij snel indien je de crème wat verder in de huid inwerkt.

Het kost dus wel eventjes tijd en geduld maar de witte schijn verdwijnt wel, hij blijft niet te lang zichtbaar dus op dat vlak valt het dus nog wel mee. Waar je echter wel rekening mee dient te houden is dat hij dus wel vrij vettig is. Indien je last hebt van een vette (of gecombineerde) huid kan deze zonnecrème misschien wel wat te vettig zijn voor jou.

Qua bescherming ben ik wel zeer tevreden. Hij beschermt gewoon optimaal zoals eender welke zonnecrème, mits je hem natuurlijk correct gebruikt. Je moet echt wel een grote hoeveelheid crème smeren maar dat is bij iedere zonnecrème het geval. Wij smeren als mensen over het algemeen gewoon veel te weinig product én ook niet vaak genoeg.

Conclusie

Nu ik me steeds meer aan het inlezen ben over schadelijke stoffen vind ik het wel een fijn idee om een minerale zonnecrème te gebruiken. Ook in combinatie met mijn gevoelige huid ben ik tevreden dat ik een goed alternatief heb gevonden.

Ja, de crème is misschien niet zo gebruiksvriendelijk als een normale, chemische zonnecrème en het duurt even voor hij ingewerkt is. Voor mij persoonlijk wegen de voordelen echter op tegen de nadelen.

Ook is het heel erg prettig om te weten dat het hele gezin deze crème kan gebruiken. Ik hoef dus niet bang te zijn om kindjes in te smeren met deze zonnebrandcrème en ook mijn mama met haar gevoelige, oudere huid kan deze crème prima gebruiken.

Voor mij is de Uriage Bariésun Minerale Zonnecrème met SPF50+ zeker een aanrader en zodra deze flacon op is zal ik zeker een nieuw exemplaar aanschaffen!

Je vindt de producten van Uriage bij de apotheek maar ook online bij online apotheek Pharmamarket.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?