Rimmel Kate Sculpting & Highlighting Kit

Contour kits zijn helemaal in tegenwoordig en dat is geheel begrijpelijk. Het is gewoon lekker makkelijk om zowel een blush, highlighter als contourkleur in hetzelfde palette te hebben. Daarom heb ik de Rimmel Kate Sculpting & Highlighting Kit in de kleur 1 gekocht, om te zien of het echt wel zo handig was. Ik hoorde veel goeds over deze kits dus ik was erg benieuwd geworden! Inmiddels heb ik de kit al een tijdje in huis dus het leek me het ideale moment voor een review.

rimmel-kate-2

De Rimmel Kate Sculpting & Highlighting Kits komen met drie verschillende producten: een blush, een highlighter en een contour kleur. Ze zijn er in verschillende kleuren waarvan het nummertje dus overeen zou moeten komen met je huidskleur. Ik ging dus voor de kit in de kleur 1, omdat dit de lichtste was en volgens mij dus het best bij mijn lichte (bijna witte) huid zou passen.

Over deze kits van Rimmel Kate Sculpting kits had ik al veel goeds gehoord dus ik was erg benieuwd en besloot er eentje te bestellen tijdens de 1+1 gratis actie van Kruidvat.

Ik weet niet of het echt alleen aan mijn kleur lag maar ik was dus absoluut niet tevreden van deze kit. Over het algemeen vind ik de producten van Rimmel erg fijn maar met deze kit slaan ze de bal, in mijn ogen, toch geheel mis.

rimmel-kate-1

Allereerst vind ik de kleuren wel vrij donker voor een kit met de naam 1. Dit is helaas een veelvoorkomend probleem als je zo licht bent als mij dus ik ben het wel gewoon maar toch, het is altijd jammer als je de lichtste kleur koopt en alles nog steeds te donker is.

De highlighter is zo beige en donker dat het op mijn huid niet eens overkomt als highlighter. De highlighter is zeer slecht gepigmenteerd en je hebt veel product nodig voor je ook maar een beetje pigment en glans krijgt.

Ook de contour kleur vloekt echt met mijn huid want ik zou dit niet eens een contour kleur durven noemen. Als je wilt contouren heb je over het algemeen een koelere tint nodig die het effect van een schaduw nabootst. Dit is meer gewoon een bronzer en zelfs daar vind ik hem te warm voor. Deze kleur is gewoon oranje dus absoluut niet geschikt om mee te contouren. De pigmentatie van deze kleur is gelukkig wel zeer goed en ook brengt de kleur makkelijk aan.

De blush is het enige product dat wél overeenkomt met mijn wens naar een licht palette, voor de lichte huid. Het is een lichtroze tint die ook voor een lichte of porseleinen huid goed geschikt is. Enige nadeel is dat dit product kwalitatief niet zo goed is want het is zeer kruimelig en slecht gepigmenteerd. De glans in deze blush is gelukkig wel heel mooi! Als je het geduld ervoor wilt opbrengen en in laagjes wilt werken is dit gelukkig wel een mooie blush.

rimmel-kate-3

Tja, ik ben dus niet echt te spreken over deze kit. Ofwel is de kleur zeer mooi en bruikbaar maar is de kwaliteit slecht, ofwel heb je gewoon een knaloranje bronzer die je er laat uitzien alsof je weggelopen bent uit Jersey Shore. Ik wil er dus wel even bij vermelden dat ik niet geheel zeker ben of het alleen aan mijn doosje ligt. Ik heb namelijk énorm veel goede reviews gelezen over de kleur 2, die dus iets warmere en donkerdere tinten bevat. Misschien dat het alleen aan de kleur 1 ligt, die ik dus in mijn bezit heb.

Het kan natuurlijk ook gewoon grotendeels aan mijn lichte huid liggen maar ik vind gewoon dat merken meer zouden moeten investeren in lichtere kleuren. Er zijn hier in België en Nederland énorm veel dames die een soortgelijke huidskleur hebben maar bij de drogisterij houden ze hier weinig tot geen rekening mee. Ik denk dat deze kit dus inderdaad iets mooier gaat zijn als je een tintje donkerder dan mij bent.

Voor de Rimmel Kate 1 Sculpting & Highlighting Kit betaal je € 10,99.

Ben jij al bekend met deze Rimmel Kate Sculpting kits?

2 Comments

  1. October 21, 2016 / 1:46 pm

    hmmz, bummers 🙁 ik denk dat ik ‘m sowieso skip, hoor er te veel gemengde meningen over dat ik er al geen vertrouwen meer in heb dat het iets voor mij is!

  2. October 21, 2016 / 9:08 pm

    Ik heb hem ook, maar moet ook zeggen dat ik hem niet vaak pak. Ik denk dat ik hem naar mijn dochters toeschuif.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?