web analytics

Rituals Ayurveda Hand Lotion review

Een goede handcrème is er eentje die de handen voldoende hydrateert maar tegelijkertijd ook snel intrekt en niet plakt. Een van mijn persoonlijke favorieten is de Rituals Ayurveda Hand Lotion, een handcrème die echt héérlijk ruikt en de handen goed verzorgt.

Ik  gebruik deze specifieke handcrème al jaren met veel plezier dus natuurlijk wou ik deze ook eens met jullie delen!

Ik hoor het vaak: “Nee, ik smeer geen handcrème want mijn handen worden daar zo vettig van”. Begrijpelijk want het is echt niet prettig om met vette, plakkerige handen rond te lopen. Zeker niet als je ook nog eens een bureaujob hebt en je toetsenbord gelijk helemaal onder de handcrème hangt.

Gelukkig zijn er handcrèmes op de markt die lekker luchtig zijn en snel intrekken zonder dat je handen urenlang gaan plakken. Een goed voorbeeld hiervan is de Rituals Ayurveda Hand Lotion.

Deze handcrème is redelijk dun en smeerbaar qua structuur waardoor hij vrijwel meteen intrekt in de handen. Ondanks dat hij zo luchtig is doet hij effectief wel iets voor de handen. Na gebruik van deze handcrème voelen je handen lekker zacht en soepel aan maar dus zeker niet vettig.

De Ayurveda geur ruikt ook echt heerlijk oriëntaals en warm dankzij de geur van Indiase Roos en zoete amandelolie.

Als universeel symbool van puurheid en liefde roept het zoete en verfijnde aroma van de Indiase roos positieve gevoelens op. Daarnaast heeft haar aroma rustgevende eigenschappen. Het enige wat je nodig hebt om je humeur een opstekertje te geven: het verfijnde aroma van de Indiase roos.

De aromatische zoete amandelolie is dan weer mild, rijk aan proteïnen en vitaminen en is daarnaast voedend, licht en verzachtend. Van zoete amandelolie wordt gezegd dat het de vochtbalans van de huid reguleert.

Hou je niet zo van dikke balsems of handcrèmes en ben je op zoek naar een lichtere handcrème die wel snel intrekt? Dan is deze Rituals The Ritual of Ayurveda Hand Lotion waarschijnlijk een fijn alternatief!

Is het de meest hydraterende handcrème op de markt? Nee, dat is hij zeker niet. Hij maakt de handen zacht en soepel maar het is zeker geen heavy duty handcrème die kloven of wondjes gaat herstellen. Moest je hier wel naar op zoek zijn, dan kies je beter voor de Ayurveda Hand Balm.

Deze Hand Lotion is eerder bedoeld voor mensen die tussendoor snel even willen smeren voor ze aan het werk gaan. In mijn ogen is dit dus dé beste handcrème om aan je bureau te bewaren, ook al wil je blijven smeren dankzij de lekkere geur.

Graag zelf een keertje proberen? Je vindt de Rituals Ayurveda Hand Lotion voor € 9,00 bij de verkooppunten van Rituals. Rituals koop je o.a. bij hun eigen winkels en webshop maar je vindt het merk ook bij Ici Paris XL, Douglas en Bol.com.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

2 Comments

  1. February 28, 2022 / 4:03 pm

    Ik houd van Rituals producten, ze ruiken zo lekker! Ben ‘t wel met je eens dat er qua hydratatie waarschijnlijk betere handcrèmes zijn!

  2. October 31, 2022 / 9:14 pm

    Lekker ruikend! Ik heb ze via ZenXstore gekocht wel veel goedkoper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?