Rituals Express Your Soul shower gel & body scrub

Als je mij al even volgt dan weet je dat ik echt verzot ben op frisse geurtjes. Mijn tweede favoriete ding zijn zomercollecties dus als je beiden combineert ben ik gelijk geïnteresseerd. De Rituals Express Your Soul collectie is zo’n combinatie. Ik moest ze dus wel proberen en kocht twee producten bij de Rituals store. Vandaag review ik de Rituals Express Your Soul shower gel & body scrub dus graag voor jullie. Kijk je mee?

Rituals Express Your Soul shower gel

De Rituals Express Your Soul heeft de geur van Verbena & Petitgrain. Dit zorgt er dus voor dat de hele lijn lekker fris en zomers ruikt. Met citrusgeuren kun je me altijd wel blij maken dus ik wist op voorhand al dat ik deze collectie lekker zou vinden. Door mijn gigantische skincare stash (Yep, I’m a hoarder!) wou ik ook weer niet téveel kopen. Ik ging dus voor twee producten die ik altijd heerlijk vind bij Rituals: de shower gel en de body scrub. Ik weet dat de kwaliteit van deze producten zeer consistent is en dat ik ze altijd met veel plezier gebruik. Twee favorieten in een heerlijke frisse zomergeur kon ik dus niet laten liggen!

Rituals Express Your Soul

Rituals Express Your Soul Body Scrub

De vrolijke verpakking, ontworpen door MadC, valt gelijk op. MadC is een vrouwelijke graffiti artieste die het overbrengen van haar eigen visie erg belangrijk vindt. Ze laat haar ziel dus ook zien in haar creaties, vandaar dat de naam van deze collectie ‘Express Your Soul’ is. De felle gele en groene kleuren passen volgens mij ook perfect bij de geur van de producten.

Even genoeg over de verpakking en over op het product. De Body Scrubs van Rituals zijn altijd al favoriet geweest in mijn collectie, zeker in de zomer. De scrubs van Rituals bestaan namelijk uit twee fasen: olie en suiker. Deze twee fasen liggen op elkaar (want olie is lichter en ligt dus bovenop) dus je moet ze wel even goed doorroeren voor gebruik. Nadat je in de scrub geroerd hebt krijg je een heerlijk volle scrub die de huid ook meteen verzorgt.

De suikerscrub zorgt er dus voor dat alle dode huidcellen verdwijnen en dat je huid mooier gaat ogen. Het oliegedeelte laat dan weer een licht laagje achter op de huid zodat de huid tegelijk ook goed gehydrateerd wordt. Nog een leuk weetje: de scrubs van Rituals bevatten geen plastic deeltjes die in de zee terecht kunnen komen. Rituals is ook nog eens dierproefvrij dus als je hier op let is Rituals echt wel een fijne optie om te overwegen!

Rituals Express Your Soul shower gel

Rituals Express Your Soul Foaming Shower Gel

De Shower Foams van Rituals gebruik ik al járen. Ik gebruik ze om me mee te douchen maar ik gebruik ze ook graag als scheerschuim. Zeker op vakantie hou ik er niet van om met meerdere bussen te sleuren dus meestal volstaat de Shower Foam gewoon. Ze hebben altijd zo’n heerlijk vol schuim dat de huid niet uitdroogt, wat bij veel shower gels wél het geval is. Ook zijn de geuren van de Shower Foams altijd zeer intens.

Bij deze Express Your Soul variant is dat zeker niet anders. Al van bij het eerste pompje krijg je een heerlijke hand vol schuim. De geur is echt zalig fris met zowel een scherpe als een zoete toets er doorheen. Het is dus zeker geen pure citrusgeur maar het prikkelt je reukorgaan zeker! Ik vind dit echt de ideale shower gel om mee wakker te worden.

Op zich is het dus zeker geen vernieuwende collectie als het op de werking van producten aankomt. Rituals producten zijn altijd al zeer goed geweest, of het nu om een limited edition gaat of niet. Ook bij deze producten kan ik dus zeker niet klagen over de kwaliteit.

De geur van de producten is echt 100% mijn ding maar ik ben zeker dat het niet iedereen zal kunnen bekoren. Als je geen fan bent van frisse en prikkelende geuren kan je deze limited edition beter overslaan. Het is zeker geen geur zoals bij de vorige zomercollecties. Andere jaren gingen ze vooral de bloemige richting uit maar dit jaar is het dus overwegend fris. Als je twijfelt zou ik dus zeker aanraden om eerst eens te gaan snuffelen in de winkel. Hou je wel van citrusgeuren die lekker fris zijn? Dan ga je deze collectie vast ook heerlijk vinden!

De Rituals Express Your Soul collectie is nu te koop bij de verkooppunten van Rituals alsook online. De collectie is limited edition dus wacht zeker niet te lang!

Wat vind jij van frisse geuren?

14 Comments

 1. Britt
  May 12, 2017 / 7:14 am

  Ik heb deze al geroken in de winkel maar heb helaas nog niks kunnen kopen, dat gaat echt niet lang meer duren want ze zijn heerlijk inderdaad!

 2. Martiena
  May 12, 2017 / 10:17 am

  Jaaa! Ik hou van dit merk! Je krijgt altijd waar voor je geld en dat vind ik fijn! Hele producten! Deze ken ik nog niet en heb nog een waardebon liggen 😉 bedankt voor de tip

 3. May 12, 2017 / 10:43 am

  De producten zien er super vrolijk uit en de geur spreekt me zeker aan!

 4. Manon
  May 12, 2017 / 3:26 pm

  Deze lijn heb ik nu heel vaak positief voorbij zien komen! Lijk me heerlijk

 5. May 12, 2017 / 3:44 pm

  Ik hou van frisse geuren, maar dan eerder bloemig fris.
  Een geur mag voor mij niet te veel citrus elementen bevatten want dan haak ik af.

  Ilona

 6. May 12, 2017 / 4:57 pm

  Ik ben lichtelijk verslaafd aan de frisse geur van citrus. Dit klinkt dat ook als een ideaal cadeau voor mijzelf.

 7. May 13, 2017 / 10:14 am

  Heerlijke geuren voor de zomer vind ik dat. Producten zien er goed uit.

 8. May 13, 2017 / 12:20 pm

  Oeh deze collecite lijkt me zo enorm lekker!

 9. Christine
  May 13, 2017 / 1:07 pm

  Soms vind ik frisse geuren te sterk maar ik wil zeker eens gaan ruiken, love rituals, zeker nu ik ontdekt heb dat ze dierenproefvrij zijn!

 10. layla
  May 13, 2017 / 9:41 pm

  Ik ken dit merk wel maar nog nooit wat uit geprobeerd. Zou ik wel moeten doen

 11. May 13, 2017 / 9:46 pm

  Ik ben hier fan van! Toevallig deze voor moederdag voor mijn moeder gekocht!

 12. May 13, 2017 / 10:11 pm

  Frisse geuren vind ik nooit zo fijn! Ik heb liever natuurlijke geuren. Ik moet wel weer nieuwe scrub hebben.

 13. May 14, 2017 / 1:09 pm

  Ik heb deze lijn ook! Ik vind de Body Mist uit de reeks ook een aanrader!

 14. Shana
  May 18, 2017 / 11:48 pm

  Deze lijn associeer ik met de heerlijke geur van limoncello 🙂 naast de bodywadh en scrub overweeg ik ook de ijsthee!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?