web analytics

Rituals Poême d’Azar eau de parfum review

Rituals is een merk dat vooral bekend is omwille van hun heerlijke lichaamsproducten. Maar wist je dat ze ook heerlijke parfums hebben? Ze hebben een groot assortiment aan geuren waaronder o.a. deze Rituals Poême d’Azar, een sterke bloemige geur die veel mensen vast lekker zullen vinden.

Ik ben er zelf helemaal dol op tegenwoordig dus het leek me perfect om hem even te laten zien in een artikel. Kijk je mee?

Rituals omschrijft hun Poême d’Azar eau de parfum als volgt:

Een vrouwelijke geur die is geïnspireerd op de oude Perzische traditie van Yalda. De topnoten van de luxueuze iris vermengen zich met de subtiele hartnoten van granaatappel en de aardnoten van tonkaboon. Het resultaat is een harmonieuze explosie van poederig hout met warm, zoet fruit.

Wat ze bij Rituals schrijven klopt dan ook volledig als je het mij vraagt. Poême d’Azar is een redelijk zware geur maar is ook weer niet zó opvallend dat je er misselijk van wordt of hoofdpijn van krijgt.

De iris en de granaatappel ruik je inderdaad heel erg goed terug en maken er een luxueus, bloemig geheel van. Hij is echter niet zo bloemig als bv. de Rituals Rêve de Hanami, die is nog een stukje bloemiger en ook net dat tikkeltje zwaarder al is Poême d’Azar dus ook niet bepaald licht en luchtig te noemen.

Doordat de Rituals Poême d’Azar eau de parfum aan de ietwat zwaardere kant is blijft hij ook fantastisch goed hangen. Met 1 à 2 pufjes kom je ruimschoots toe en kan je vrijwel de hele dag genieten van dit lekkere parfum.

Echter zou ik dit eau de parfum vooral voor chiquere aangelegenheden of voor ‘s avonds aanraden. Het is nu niet echt zo’n geur die ik overdag zou dragen om naar school te gaan of om te gaan winkelen met vriendinnen. Nee, dit lijkt me eerder een geurtje voor een date night op restaurant of een avondje uit.

Moest je eerder op zoek zijn naar een frisse, luchtige geur om overdag te dragen maar wel graag bij Rituals wilt blijven dan raad ik je de Fleurs de l’Himalaya aan.

Kortom, de Rituals Poême d’Azar geur is echt een heerlijke geur die lekker lang blijft hangen. Hij is bloemig, hij is zwaar en hij is zo ontzettend sexy! Zeker en vast een zeer volwassen geur die ervoor zorgt dat je zelfvertrouwen helemaal opgekrikt wordt.

Wie dacht dat je bij Rituals enkel en alleen zoete of zachte geurtjes vindt heeft het dus helemaal mis. Moest je dus nog op zoek zijn naar een lekker zwaardere geur en je wilt graag een dierproefvrij alternatief voor de parfumerie, bij Rituals zit je zeker goed.

Rituals Poême d’Azar kost € 14,50 voor een klein flesje van 15 ml of € 42,50 voor een groot flesje van 50 ml. Moest je niet zeker zijn kan je de geur ook altijd even uitproberen in de Rituals winkels, de sales assistants zullen je met veel plezier bijstaan!

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?