Rituals Pure Hammam shampoo

Ik ben ongelofelijk moeilijk als het op shampoo aankomt. Ik heb veel en dik haar dat snel vet en futloos wordt, ik heb pluizig haar én daar bovenop is het ook nog eens wat beschadigd door al het ontkleuren van de laatste paar maanden. Een shampoo vinden die mijn kleur er mooi in houdt, mijn haar niet vet maakt en verzorgt is dus een must. Eindelijk, na maanden zoeken, heb ik een shampoo gevonden die aan al mijn eisen voldoet: de Pure Hammam van Rituals.

Ik kreeg de mini hiervan eens bij een box (ik geloof die van Goed Gevoel?) en was er sceptisch over. Volume en shine, dat zeggen ze allemaal natuurlijk. Mijn verwachtingen waren dus niet al te hoog. Maar wauw, wat een geweldige shampoo is dit.

Mijn haar wordt zowaar nog dikker (en dat is bijna onmogelijk), ik krijg veel volume bij aan de bovenkant van mijn hoofd en mijn haar is goed doorkambaar.



Ook hoef ik het minder vaak te wassen omdat het mijn haar totaal niet vet maakt. Ik heb veel minder last van klitten en pluizig haar, het ziet er gewoon echt uit alsof ik na het wassen nog een dure olie heb gebruikt. Nope, het is enkel deze shampoo.

Zowel de mini als de full size zijn beiden fijn in gebruik. De mini is een knijptube, de full size is echt een fles met zo’n typische shampoo dop (die al mijn kappersshampoos ook hebben) en dus ook nog eens hygiënisch.

Ingrediënten

Er zit wel SLS in deze shampoo maar voor mijn haar is dat geen probleem, het kan best wel tegen een stootje. Ook ruikt de shampoo echt éxact hetzelfde zoals het wordt beschreven: je ruikt de eucalyptus heel goed. Ideaal als je hem vooral in de wintermaanden wilt gebruiken, je neus gaat er zo van open!

Ik ben dus echt fan van deze shampoo en zal hem dan ook opnieuw blijven kopen. De mini’s bij Rituals kosten € 4,00 voor 70 ml, een full size shampoo kost € 9,50 voor 250 ml.

Wat is jouw favoriete shampoo?

16 Comments

 1. August 3, 2013 / 1:36 pm

  Ziet er goed uit! Mijn haar wordt ook redelijk snel vettig en aan de onderkant is het weer vrij droog. De fullsize fles ziet er echt prachtig uit overigens.

 2. August 3, 2013 / 1:48 pm

  Wow, deze ‘moet’ ik hebben 🙂 Ik heb snel last van droge punten, de hoofdhuid is heel snel vet en volume is ver te zoeken 🙁 Thanks voor je fijne artikel!!

 3. Nienke
  August 3, 2013 / 1:48 pm

  Lijkt me heel fijn! Ik ben ook nog aan het zoeken naar goede shampoo, dus ik ga hem vast nog wel proberen (: Liefs!

 4. August 3, 2013 / 1:50 pm

  lijkt me fijn zeg!

 5. Shana
  August 3, 2013 / 4:00 pm

  Klinkt veelbelovend 😀

 6. August 3, 2013 / 4:05 pm

  oh wat goed, ik heb ook erg moeilijk haar. Ik denk dat ik de mini eens ga proberen. x

 7. August 3, 2013 / 4:12 pm

  Klinkt goed! Ik heb snel vet haar, dus misschien is dit shampoo wel geschikt voor mij. En die grote fles shampoo is wel een stuk voordeliger dan de mini size 🙂

 8. August 3, 2013 / 5:34 pm

  Wat super dat ik dit stukje gevonden heb! Ik heb zelf heel dik en veel haar, net zoals jij. Ik heb ook nog eens slag/krullen en eigenlijk is mijn haar altijd pluizig!

  http://lifeofroshelle.blogspot.nl

 9. August 3, 2013 / 6:36 pm

  Dat klinkt goed, nu ben ik ook wel erg benieuwd!
  Ik gebruik normaal altijd shampoo + conditioner van Syoss en ben daar ook heel tevreden over (heb zelf ook dit haar).

 10. August 3, 2013 / 7:26 pm

  Lijkt me een erg fijne shampoo! 🙂

 11. Nina
  August 3, 2013 / 9:21 pm

  Hmm die vind ik zo lekker ruiken!

 12. ChantalAngel
  August 3, 2013 / 9:22 pm

  Klnkt heel goed ik heb hetzelfde probleem vet en pluizig weer tig keer gekleurd en nu weer blondeer haha. Misschien ga ik deze ook eens halen.

 13. August 3, 2013 / 10:10 pm

  Klitvrij en extra voluminieus haar, klinkt geweldig!

 14. August 4, 2013 / 8:13 pm

  Ik gebruik ook de shampoo`s van Rituals ! Hamman is 1 van mijn favorieten!

 15. August 6, 2013 / 2:54 am

  klinkt goed al heb ik geen volume nodig (i need to tune it down)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?