web analytics

Rodial Vitamin C Brightening Cleanser review

Een cleanser is het ideale product om je gelaat mee te reinigen maar wist je dat je ook cleansers hebt die ook nog wat extra’s doen?

Een goed voorbeeld hiervan is de Rodial Vitamin C Brightening Cleanser. Deze cleanser reinigt de huid niet alleen maar gaat het gelaat ook extra verhelderen!

Ideaal als je last hebt van een doffe teint maar niet zoveel tijd of energie hebt om teveel moeite in je routine te steken! Met zo’n 2in1 cleanser ben je dus lekker snel klaar en krijg je toch snel een opvallend effect.

In dit artikel vertel ik daarom graag meer over dit unieke product. Kijk je mee?

Wat is de Rodial Vitamin C Brightening Cleanser?

De Rodial Vitamin C Brightening Cleanser is een verhelderend reinigingsproduct. Niet alleen maakt het je huid grondig schoon, de toevoeging van vitamine C zorgt ook nog eens voor een stralende en egale huid.

Daarnaast bevat dit product ook AHA’s. AHA’s, ook wel beter bekend als fruitzuren, zorgen voor een chemische peeling van de huid. Ze ‘smelten’ alle dode huidcellen als het ware weg waardoor je huid ook stralender en minder dof zal ogen.

De combinatie van de vitamine C en de fruitzuren zorgt dus voor een frisse, nieuwe huid die heerlijk zacht aanvoelt. Je kunt deze cleanser dus als een soort van wake-up call voor je huid beschouwen.

Wanneer gebruik je de Rodial Vitamin C Brightening Cleanser?

De Rodial Vitamin C Brightening Cleanser is een product om de huid mee te reinigen, je mag dit product dus iedere dag gebruiken.

De meeste cleansers mag je zowel ‘s ochtends en ‘s avonds gebruiken maar dat zou ik bij dit product vermijden vanwege de toegevoegde fruitzuren. Als je je huid téveel peelt kan deze gevoelig en/of pijnlijk worden.

Daarom kies ik er persoonlijk voor om deze cleanser uitsluitend ‘s avonds te gebruiken, anders wordt het echt too much voor de huid.

Omdat zowel vitamine C als AHA de huid wat dunner en gevoeliger maken is het ook aan te raden om altijd een SPF30 aan te brengen zolang je dit product gebruikt. Zo ben je zeker dat je huid optimaal beschermd is tegen de zon.

Zo gebruik je de cleanser

De cleanser is heel erg makkelijk in gebruik. Het product komt in een dikke gelvorm die je zeer simpel aan kunt brengen op de huid.

Voor je de cleanser aanbrengt moet je er eerst voor zorgen dat de huid licht vochtig wordt gemaakt met lauw water. Daarna breng je een zeer kleine hoeveelheid aan op de huid die je nadien inmasseert.

Eens het product goed royaal ingemasseerd werd kun je het met wat lauwwarm water en een washandje weer weghalen.

De resultaten

Ik heb de cleanser inmiddels al een tijdje in gebruik en ik moet zeggen dat hij echt wel heel fijn werkt.

Ik heb zelf een vette (maar vochtarme) huid die wel snel gevoelig reageert op bepaalde producten. Daarom was ik in het begin wel wat huiverig toen ik hoorde dat deze cleanser ook AHA’s oftewel fruitzuren bevat. Dit soort chemische peelings zijn vaak toch wel een trigger voor een gevoelige huid.

Gelukkig heb ik met deze cleanser van Rodial geen last van een extra gevoelige huid. De cleanser reinigt mijn huid prima en zorgt inderdaad voor een stralende teint.

Nu ik het product al een tijdje in gebruik heb merk ik dat mijn huid minder dof oogt en over het algemeen levendiger lijkt. Het product dus doet zeker wat het belooft!

Heb je zelf ook last van een doffe teint of heb je het gevoel dat je huid vermoeid oogt na een stressvolle en/of drukke periode? Dan moet je deze Rodial Vitamin C Brightening Cleanser echt eens een kans geven.

Doordat hij fruitzuur bevat hoef je achteraf ook geen (chemische) peeling meer te gebruiken of te scrubben. Met dit product reinig je je huid én ontdoe je ze meteen ook van dode huidcellen.

Ideaal als je weinig tijd (of zin) hebt maar wel goed voor je huid wilt zorgen. Het product is niet goedkoop maar dankzij zijn 2-in-1 werking en zuinig gebruik is het voor mij persoonlijk de prijs alleszins waard.

De Rodial Vitamin C Brightening Cleanser kost € 44,45 en is verkrijgbaar bij Lookfantastic Nederland.

Hoe reinig jij je huid?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

1 Comment

  1. November 17, 2020 / 6:48 am

    Deze lijkt me heel erg fijn! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?