Roger&Gallet Aura Mirabilis

Roger&Gallet is een heerlijk merk dat al langer huidverzorging maakt. Sinds vorig jaar hebben ze ook een verzorgingsritueel voor het gezicht: de Roger&Gallet Aura Mirabilis producten. In dit artikel wil ik je graag meer vertellen over deze magische producten. Kijk je mee?

Roger&Gallet Aura Mirabilis

Het Aura Mirabilis verzorgingsritueel bestaat uit 4 stappen: detoxifiëren, reinigen, herstellen en verzorgen. Het reinigen doe je met de Beauty Vinegar, verzorgen doe je met de Legendarische Fluide of Legendarische balsem. Ik testte deze drie producten uit en ben zeer tevreden van hun werking!

Roger&Gallet Aura Mirabilis

Beauty Vinegar

Het reinigen van de huid is een onmisbare stap in je huidverzorgingsroutine. Ik ben al jaren fan van de ‘double cleansing’ methode. Daarmee bedoel ik dat je eerst alle make-up en viezigheid weghaalt en daarna pas de huid gaat reinigen. Bij Roger&Gallet wordt er ook gereinigd in twee stappen. Eerst demaquilleer je en daarna reinig je de huid nog eens extra met de Beauty Vinegar. Dit product werkt ook voorbereidend op de huidverzorging die je daarna aanbrengt. Huidverzorging werkt namelijk veel effectiever op een schone huid.

Deze formule verrijkt met appelazijn helpt de huid glad maken en dode huidcellen verwijderen, verfijnt de huidtextuur, sluit de poriën en verheldert de huid. Ik heb zelf enorm veel last van een huid met veel verschillende texturen. Mijn poriën zijn vrij groot en opvallend en door de gevoeligheid heb ik veel bultjes.

Ik merk na drie weken gebruik toch al wel een aanzienlijk resultaat. Mijn huid heeft nog altijd veel textuur, nog altijd meer dan ik zou willen. Toch merk ik dat mijn huid al veel gladder aanvoelt en er iets gezonder uitziet. Vooral de bultjes zijn kleiner en ogen minder rood en pijnlijk.

Roger&Gallet Aura Mirabilis

Legendary Fluid

De vierde en laatste stap in het Roger&Gallet Aura Mirabilis ritueel is het verzorgen van de huid. Hiervoor hebben ze bij Roger&Gallet drie producten voorzien: een legendarische fluïde met een lichte textuur, een crème met een zachte textuur en een balsem met een voedende textuur. De Legendarische Crème zat al in het originele assortiment, de twee anderen zijn nieuw. De Legendary Fluid is vooral fijn voor een huid die een goede verzorging nodig heeft maar wel behoefte heeft aan een licht product.

Deze fluïde is verrijkt met hydrolaat van Damascusroos. Dit staat bekend om zijn regenererende en herstellende eigenschappen en laat de huid voller ogen. Met zijn zachte werking kalmeert het ongemakken en roodheid en geeft een egalere, frisse en heldere teint.

Ik heb de crème inmiddels een paar weken getest en ik vind het echt fijn aanvoelen op de huid. Qua hydratatie is het niet voldoende voor mijn extreem droge huid dus ik gebruik het liefst alleen ‘s ochtends, waarbij ik dan ‘s avonds liever voor de Legendary Balm ga. Het werkt zeker wel kalmerend dus dat is zeer mooi meegenomen! Door zijn lichte textuur trekt hij ook enorm snel in dus daardoor is het ideaal om te gebruiken voor je make-up aanbrengt.

Roger&Gallet Aura Mirabilis

Legendary Balm

Mijn absolute favoriet uit deze lijn is de Legendary Balm, het ‘sterkste’ product uit de lijn. Ook in mijn persoonlijke skincare stash is dit product een van de rijkste crèmes. Deze balsem is speciaal ontwikkeld voor een huid die nood heeft aan comfort. Daar kun je mijn huid zeker toe rekenen! Mijn huid is permanent droog, zowel in de winter als in de zomer. Ik heb last van droge velletjes maar ik kan niet zomaar om het even wat smeren. Door mijn gevoelige huid krijg ik snel last van eczeem en roodheid.

Deze balsem gaat dat dus tegen. Het geeft een zeer rijke verzorging maar irriteert de huid niet. Het verstopt ook mijn poriën niet, iets waar ik snel last van heb bij dit soort rijkere crèmes. Hij blijft ook niet al te lang vet na gebruik, al trekt de Legendary Fluid nog iets sneller in.

Roger&Gallet Aura Mirabilis

Deze producten zijn een fijne toevoeging aan mijn skincare routine. Ze geven net dat beetje extra wat mijn huid wel kan gebruiken. De Beauty Vinegar zorgt ervoor dat de textuur van mijn huid fijner wordt. De Fluïde is een fijn product voor wat hydratatie in de ochtend. Voor het slapengaan hou ik dan weer van dat volle gevoel van de Legendary Balm.

Benieuwd naar deze producten? De Roger&Gallet Aura Mirabilis lijn zijn o.a. te koop bij online apotheek Newpharma.

Lijken deze producten jou iets?

Share:

11 Comments

 1. May 25, 2017 / 3:16 pm

  Dit is een nieuw merk voor mij, maar het ziet er erg mooi uit en als fijne producten

 2. May 25, 2017 / 3:53 pm

  Lijken me hele fijne producten. En ze zien er mooi uit! 🙂

 3. May 25, 2017 / 6:14 pm

  Ik ben de balm nu ook aan het testen, Bevalt me goed tot nu

 4. Mieke | mieksmind
  May 25, 2017 / 10:16 pm

  Ik kende het merk nog helemaal niet maar ziet en klinkt goed!

 5. May 25, 2017 / 10:45 pm

  Altijd leuk om nieuwe producten te ontdekken. Ik merk dat mijn huid soms ook rood is en bultjes heeft maar pas ook geen optimale verzorging toe. Misschien moet ik dat wel eens gaan doen.

 6. May 25, 2017 / 10:55 pm

  Ik kon dit merk nog niet, maar het klinkt erg goed. Een product wat ik wel zou kunnen gebruiken.

 7. May 26, 2017 / 9:29 am

  Ik het merk nog niet maar het klinkt erg goed. Ook de verpakking straalt iets van rust uit! Ben heel erg benieuwd! Ik verzorg mijn huid ook altijd heel erg goed,

 8. Cindel bantjes
  May 26, 2017 / 12:16 pm

  Wat een super mooie foto’s. Je laat de producten er echt goed uit springen:D zelf gebruik ik helemaal geen reineging producten meer! Maar dat heb je vast wel gelezen in mijn blog 😉

 9. May 28, 2017 / 7:23 pm

  Ik heb de fluide en creme hier ook liggen, echt super fijne producten!

  Ilona

 10. Christine Lamot
  May 29, 2017 / 8:44 pm

  Appel azijn is blijkbaar echt een holy grail, en natuurlijk dus het lijkt me wel wat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?