Roger&Gallet Extrait de Cologne Verveine Utopie

Ik hou echt wel van een goede eau de cologne. Zowel in de winter als in de zomer vind ik het een ideaal geurtje om tussendoor te gebruiken. Het is lekker fris maar tegelijkertijd ook sterk genoeg om goed merkbaar te zijn. De nieuwste toevoeging aan mijn stash is de Roger&Gallet Extrait de Cologne Verveine Utopie, een van de vijf nieuwe geuren van Roger&Gallet. In dit artikel vertel ik meer over deze geur en over de rest van de Extrait de Cologne collectie. Kijk je mee?

“Met de Extraits de Cologne brengt Roger&Gallet hedendaagse, zinnenstrelende interpretaties van zijn origineel Eau de Cologne. Een collectie vrolijke, sprankelende, heldere geuren die de unieke frisheid van eau de cologne paren aan de intensiteit en houdbaarheid van een eau de parfum.” – Roger&Gallet

Voor de Extraits de Cologne collectie heeft Roger&Gallet vijf parfumeurs gevraagd om hun eigen twist te geven aan de klassieke eau de cologne. Van deze collectie mag je dus vijf typische eau de colognes verwachten maar allemaal met een eigen speciale touch. De Extraits de Cologne bevatten tussen 87% en 90% ingrediënten van natuurlijke oorsprong waardoor ze écht naar de natuur ruiken.

De geur die ik in huis heb is de Verveine Utopie. Als je mij al even volgt dan weet je dat ik écht dol ben op frisse geuren. Ik wist dus al op voorhand dat dit waarschijnlijk mijn favoriet uit de hele collectie zou worden. Voor mij is de ideale eau de cologne ook lekker fris dus voor mij is het zeker een ideale match!

Dit soort geurtjes zijn dan ook ideaal om ‘s ochtends mee wakker te worden. Het is lekker pittig en fris waardoor je gelijk lekker veel energie krijgt. De geur is zeer prikkelend en maakt je dus gelijk wakker!

LEES OOK: Favoriete eau de colognes en frisse geuren

Juliette Kara is degene die de Verveine Utopie geur mocht ontwerpen. Om deze heerlijke frisse geur te creëren heeft ze voor de volgende geurnoten gekozen:

  • essence van exotische vetiver
  • gentiaanwortel
  • essences van cederhout, gaiachout, vetiver, basilicum en absint

Dit zei Juliette zelf over de geur: “Ik wou een pittig, opgewekt parfum maken dat de codes van een eau de cologne respecteerde, maar tegelijk ook de elegantie en de houdbaarheid van een parfum had. Ik ben gestart met een heel stimulerend, fris verbena-akkoord, dat ik heb aangekleed met elegante en edele houttoetsen. Het is een opwindende, bijzondere aromatische cocktail geworden. Voor iedereen die houdt van frisheid en een tikkeltje branie, en daar lang van wil kunnen genieten.”

Ik kan me alleen maar aansluiten bij het idee van Juliette aangezien het voor mij ook volledig klopt. De Roger&Gallet Extrait de Cologne Verveine Utopie is inderdaad lekker fris en pittig zoals een echte eau de cologne zou moeten zijn. Toch is de houdbaarheid écht wel goed en zeer zeker vergelijkbaar met een normale eau de parfum. Als je deze geur draagt heb je er toch zeker een uurtje of 6-7 plezier van. Je hebt ook zeker niet veel sprays nodig om een lekkere pittige geur te krijgen dus hij is, in opzichte tot andere eau de colognes, ook nog eens lekker zuinig.

Ik ben dus fan van de Roger&Gallet Extrait de Cologne Verveine Utopie! Het is nét even wat anders dan een originele eau de cologne maar alsnog fris en prikkelend genoeg om een eau de cologne te zijn. Ik was echt aangenaam verrast door de lange houdbaarheid en door de intensiteit van deze geur. Dikke pluim voor Roger&Gallet!

De Roger&Gallet Extrait de Cologne Verveine Utopie kost € 34,95. Je kunt deze geur o.a. kopen via LookFantastic Nederland

Gebruik jij graag eau de cologne?

Share:

1 Comment

  1. Christine
    November 28, 2017 / 8:18 pm

    Ik gebruik zowat vanalles, als het maar fijn ruikt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?